Σκάσε (ή η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη)

Αρχείο Παίχτηκε από 05/11/2016 έως 26/11/2016
στο Κινητήρας
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Χριστίνα Σαμπανίκου
Σκηνοθέτης: Bίκυ Αδάμου
Ερμηνεύουν: Στέφανος Κοσμίδης, Χριστίνα Σαμπανίκου / Αντρική Φωνή: Σπύρος Περδίου

Περιγραφή

Ο Μανώλης Καρέλης αναζητεί την συνταγή της ευτυχίας. Αναρωτιέται τι φταίει, τι λείπει και τι πήγε στραβά. Ψάχνει να βρει που πήγαν όσα χάθηκαν, η χαμένη του αισιοδοξία, η χαμένη του αθλητική κορμοστασιά, η χαμένη του καριέρα, ο χαμένος του έρωτας, η χαμένη του παντόφλα. Και οι απαντήσεις έρχονται από εκεί που δεν τις περιμένει. Ή μάλλον μόνο από εκεί που θα μπορούσαν να έρθουν.

Περισσότερα

Για 8 μόνο παραστάσεις

Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου  -από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου, σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση, που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.

 

Αντί Σκηνοθετικού Σημειώματος: Ο Μανώλης Καρέλης

Ο Μανώλης Καρέλης δεν θα παρεξηγηθεί αν δεν πας να τον δεις, ξέρει πόσο δύσκολο είναι να βγεις από το σπίτι σου. Πρέπει να έχεις λεφτά, να κάνεις μπάνιο, να ντυθείς, να μην σου κουμπώνει το τζιν από τα κιλά που έχεις πάρει, να βρεις παρέα για να έρθεις – και με την παρέα τι θα λες; πάλι τα ίδια και τα ίδια-, να στριμωχτείς στο μετρό ή να ψάχνεις θέση για πάρκινγκ και αν τυχόν περάσεις καλά; Θα ξεσηκωθείς και μετά θα νιώσεις χειρότερα γιατί πάλι σπίτι σου θα γυρίσεις, ενώ μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά, βουλιάζοντας στον καναπέ σου και βλέποντας τηλεόραση.

Ο Μανώλης θα σε καταλάβει, ούτε εκείνος βγαίνει συχνά τελευταία, βρίσκεται σε μια κάπως δύσκολη φάση της ζωής του. Ψάχνει να βρει τι του φταίει, τι του λείπει και τι πήγε στραβά. Ψάχνει από κάπου να πιαστεί, ακόμα και από το μπράτσο της πολυθρόνας. Έχει χάσει πολλά τελευταία, χάθηκε και η παντόφλα του και είναι σαν να έχασε τον κόσμο όλο.

Αλλά μην ανησυχείς για αυτόν, έχει «παρέα» και όσο και αν βαριέται, είναι αδύνατον να την αγνοήσει. Μια «παρέα» που έχει άλλη άποψη για το τι πρέπει να κάνει με τη ζωή του και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον πείσει. Θα τα καταφέρει; Καλύτερα όχι.

Σχετικά με την παράσταση

  • Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Victoria τον Μάιο του 2015 με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ομώνυμο ρόλο.
  • Τη θεατρική περίοδο 2015-2016, παρουσιάστηκε στο Vault με τον Στέφανο Κοσμίδη.
  • Ταξίδεψε στην Πάτρα (Επίκεντρο +), ενώ παρουσιάστηκε και στην Κύπρο από την ομάδα «Παράσιτα» του Φώτη Γεωργίδη.
  • Το πρωτότυπο θεατρικό έργο κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, σειρά Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο.
  • Το 2016-17 παρουσιάζεται στον Κινητήρα ως η μόνη φιλοξενούμενη θεατρική παράσταση.

Σκηνοθεσία: Bίκυ Αδάμου
Ηχητική Δραματουργία: Γιώργος Συμεωνίδης
ΦωτισμοίΦωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Σκηνικάκοστούμια: Lazy Boy*
Γραφιστική επιμέλεια: γιώργος δομιανός
Τeaser: Στέφανος Κοσμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή

Βίντεο

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πήγαμε και είδαμε την παράσταση με τις προσκλήσεις που μας χάρισε η χριστινα Eristiki , μας άρεσε πάρα πολύ, ήταν λίγο αλλά άξιζε , όλα είχαν νόημα απλά έπρεπε να καταλάβεις τι εννοούσε ο ηθοποιός. Ευχαριστούμαι θέατρο μανία για τις προσκλήσεις.