Σκρουτζ: Μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού

Διάρκεια: 90' (με διάλειμμα)
Κείμενο: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Διασκευή: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Σκηνοθέτης: Χάρης Γιουλάτος
Ερμηνεύουν: Εμμανουήλ Κλεοπάτρα,  Καψοράχης Θάνος, Μπάντιου Βάσια, Παναγιωτοπούλου Φιλίνη, Στάβαρη Μαρία και ο Αναστάσιος Φόης στο ρόλο του Σκρούτζ.

Περιγραφή

Οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα ταξιδέψουν σε μια ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση, φαντασία και ανατροπές. Αυτή η παράσταση έρχεται για να ζεστάνει τις καρδιές μας. Μέσω αυτής, θα αντιληφθούμε  την σημαντικότητα κάθε εποχής, και θα κατανοήσουμε ότι οι αληθινές αξίες της ζωής δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά η αγάπη, η φιλία, η συγχώρεση κ.α. Το ηχηρό μήνυμα και αυτής της παράστασης της FKMB productions είναι ότι κάθε πράξη καλοσύνης ανταμείβεται και το καλό πάντα δικαιώνεται!

Περισσότερα

Μία παράσταση για όλη την οικογένεια & πάρτι έκπληξη για όλα τα παιδιά!

Μετά την περσινή επιτυχία της παιδικής θεατρικής παράστασης «Οι άρχοντες των δαχτυλιδιών», η FKMB productions επανέρχεται με μια ακόμη θεατρική διασκευή της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ. Η συγγραφέας έχει καταφέρει να ''παντρέψει μαγικά'' την κλασική ιστορία του τσιγκούνη Σκρουτζ με το πολύ όμορφο παραμύθι «Οι δώδεκα μήνες». Η φρέσκια και σύγχρονη ματιά του σκηνοθέτη Χάρη Γιουλάτου και η υπέροχη μουσική της Νίκης Γρανά συμπληρώνουν το παζλ μιας πολύ αξιόλογης δουλειάς!

Περίληψη της δικής μας ιστορίας του Σκρούτζ

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, είναι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που εμπορεύεται ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν. Τα ανθρώπινα όνειρα. Βυθισμένος στην απογοήτευση και την προσωπική του πικρία, παρασύρεται από την φιλαργυρία του και γίνεται η αιτία να πέσει πάνω στο χωριό μια φοβερή κατάρα. Μια ευχή του Σκρουτζ θα απλώσει έναν αιώνιο Χειμώνα χωρίς  γιορτές και τις άλλες τρεις εποχές σε όλη την πόλη, μέχρι να γίνει ένα μικρό θαύμα… Το μεγαλύτερο θύμα της κατάρας είναι η γιορτή της αγάπης και της γενναιοδωρίας, τα Χριστούγεννα!

Κυνηγημένος από τους κατοίκους της πόλης καταφεύγει στο δάσος. Εκεί συναντάει ένα περίεργο ζητιάνο. Το πνεύμα του Χειμώνα.. που του ζητάει να επιστρέψει το μαγικό μανδύα που του έκλεψε, «Τα Χριστούγεννα». Το πνεύμα, του αποκαλύπτει πως για να λυθεί η κατάρα που προκάλεσε, θα έρθουν να τον βρουν το ίδιο εκείνο βράδυ τρία ακόμη πνεύματα, τα πνεύματα των υπόλοιπων τριών Εποχών... Ο Σκρουτζ θα κάνει ένα μακρύ ταξίδι μέσα στη ίδια του τη ζωή και θα ξαναθυμηθεί την ουσία των εποχών της ζωής, της «κάθε εποχής» και τα δώρα που φέρνουν στο πέρασμά τους.

Συντελεστές                                                                                      
Σκηνοθεσία: Χάρης Γιουλάτος
Κείμενο - Θεατρική Διασκευή: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Μουσική: Νίκη Γρανά
Σκηνικά: Μαρία Αναγνωστάκη
Κοστούμια: F - TEAM
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

 

Μετά από κάθε παράσταση ακολουθεί  το φοβερό "ΚΑΡΑΜΕΛΟ – ΠΑΡΤΙ"!!!Φωτογραφίες με τους ηθοποιούς, θεατρικό παιχνίδι, εκπλήξεις και φυσικά χορός σε ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους!!!

Παραστάσεις σε σχολεία & συλλόγους  καθ’όλη την χειμερινή σεζόν

Πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-6393335, 6932 332 305

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σήμερα παρακολουθήσαμε την παράσταση χάρη στη theatromania, εγώ και ο τετράχρονος γιος μου, έχοντας κερδίσει μια μονή πρόσκληση. Φτάνοντας μου εξήγησαν ότι ενώ δεν προτείνουν να παρακολουθούν τα παιδιά μόνα τους την παράσταση, εφόσον είχα πρόσκληση θα μπορούσα να τον αφήσω μόνο του αν ήθελα. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω την παράσταση αλλά μου φάνηκε ως ένδειξη φιλοξενίας, η οποία εντάθηκε όταν ο εξυπηρετικότατος κύριος στο μπαρ μου έφτιαξε αμέσως τον καφέ που ζήτησα, τον οποίο απόλαυσα στο καταπληκτικό φουαγιέ. Η παράσταση μας άρεσε ιδιαίτερα και σε μένα και στον μικρό. Μετά οι ηθοποιοί κάλεσαν τα παιδιά στη σκηνή για να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια. Πολύ κοντά με τα πόδια από το μετρό του Κεραμεικού, δεν χρειαστήκαμε αυτοκίνητο. Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφέρω την εικοσάλεπτη καθυστέρηση, η οποία μπορεί να φανεί αιώνας με ένα τετράχρονο που αδημονεί να δει την παράσταση και μας στοίχισε το διάλειμμα, το οποίο ποτέ δεν έγινε.