381

Σταμάτα! Αυτό που κάνεις με ενοχλεί

Σχετικά

Δύο νάνοι αφηγητές έχουν βαρεθεί τα κλασικά παραμύθια και ψάχνουν νέους ήρωες. Τότε θα συναντήσουν έναν πρίγκιπα διοφορετικό απ’ όσους έχουν γνωρίσει. Ο πρίγκιπας δεν έχει σκοτώσει ποτέ κάποιον δράκο, δεν έχει σωσεί καμία προγκιπισα από το κάστρο κάποιας κακιάς μάγισσας. Δεν έχει καν καβαλήσει ποτέ άλογο, και όλα αυτά γιατί το μοναδικό συναίσθημα που τον κυριεύει είναι ο ΦΟΒΟΣ. Ο πρίγκιπας μας λοιπόν φοβάται ακόμη και τη σκιά του. Τι θα συμβεί λοιπόν σαν βρεθεί μόνος του στο δάσος;

Και ξαφνικά εμφανίζεται ένας ιππότης. Ένας ιππότης που ψάχνει να κρυφτεί κάπου στο δάσος. Ένας ιππότης που τον κινηγά όλο το βασίλειο να τον τημορίσει μιας το το μόνο συναίσθημα που τον κυριεύει είναι ο θυμός. Με το παραμικρό θυμώνει και όποιος είναι κοντά του γεμίζει μελανιές. Κανείς δεν τον θέλει στην παρέα του.

Ιππότης: Τι κάνεις όταν σε λένε φοβιτσιάρη;

Πρίγκιπας: Κατεβάζω το κεφάλι και φεύγω.

Ιππότης: Αυτό δεν είναι σωστό.

Πρίγκιπας: Εσύ τι θα έκανες;

Ιππότης: Θα τον έσπρωχνα με τόση δύναμη που-

Πρίγκιπας: Ξέχνα το! Φεύγω….

Τι θα συμβεί λοιπόν σαν γνωριστούν ο φοβητσιάρης πρίγκιπας και ο νευρικός ιππότης; Θα καταφέρουν να γίνουν φίλοι; Θα τους βοηθήσουν τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα τους ώστε να μπορέσουν να τα διαχειριστούν.

Θα μάθουν άραγε να λένε “Σταμάτα! Αυτό που κάνεις με ενοχλεί;”

Μπορούν να γίνουν φίλοι ένας φοβητσιάρης πρίγκιπας και ένας θυμωμένος ιππότης;

‘Ενας πρίγκιπας που μονίμως υποχωρεί και δίνει χώρο σ’οποιονδήποτε να του θυμίσει με λόγια και με πράξεις, πόσο δειλός είναι. 

Πως μπορεί να αλλάξει η ζωή του από την στιγμή που θα συναντήσει τον θυμωμένο ιππότη; Πως με τις συμβουλές του πρίγκιπα, ο ιππότης θα σταματήσει να χτυπάει τους άλλους και θα μάθει να λέει “Σταμάτα! Αυτό που κάνεις με ενοχλεί” 

Μια φράση που και οι δύο ήρωες του παραμυθιού θα χρειαστεί να την μάθουν και να την κατανοήσουν. 

Μία ιστορία που τα παιδιά μαθαίνουν ν ́αναγνωρίζουν την συμπεριφορά του θύτη και του θύματος

Η καινούργια παράσταση για τον σχολικό εκφοβισμό στο χώρο του σχολείου.

Μια καινούργια κωμωδία όπου τα παιδιά θα βοηθήσουν τους ήρωες να κατανοήσουν τα συναισθήματα του φόβου και του θυμού, να καταφέρουν να τα διαχειριστούν και να μπορέσουν επιτέλους να βάλουν όρια σε όποιον τους κοροϊδεύει χωρίς να φοβούνται ή να νευριάζουν..

Υπεύθυνη Επικοινωνίας / 
Οργάνωση παραστάσεων
 
Χριστίνα Μουδάτσου
+302103222075
+306948003020


Φωτογραφίες

Βίντεο