1188

Τα Τέσσερα Κοριτσάκια

από 05/10
Κείμενο: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνοθέτης: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνογραφία: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Χρήστος Καρασαββίδης(επιμέλεια)
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Καρασαββίδης(επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Τζωρτζίνα Λιώση, Κρίστελ Καπερώνη, Δώρα Παρδάλη, Έλενα Μεγγρέλη

Περιγραφή

«Τα Τέσσερα Κοριτσάκια», η παράσταση που άφησε άφωνο το κοινό, με την ποιητική της γλώσσα και τον γόνιμο πειραματισμό, παρουσιάζεται ξανά στην ανανεωμένη της εκδοχή, εξακολουθώντας ν’ αναζητά τη μορφή του νέου δημιουργικού θεάτρου.

Περισσότερα

(εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Π. Πικάσο)

Έρωτας εναντίον Πολέμου

Στα συντρίμμια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τέσσερα κοριτσάκια σ’ έναν λαχανόκηπο που θα μπορούσε να είναι πεδίο μάχης, καράβι ή φεγγάρι, παίζουν βίαια παιχνίδια. Ονειρεύονται, αυτοσαρκάζονται και κραυγάζουν για τη δύναμη του έρωτα και την αδυναμία του πολέμου.

Ο Χρήστος Καρασαββίδης εμπνέεται από ένα από τα ποιητικότερα κείμενα του 20ου αιώνα, «Τα Τέσσερα Κοριτσάκια» του Πάμπλο Πικάσο και το γράφει ξανά από την αρχή. Το αποτέλεσμα; Ένα μανιφέστο πάνω στον έρωτα και τις μάχες των λαών, όπου τα χρώματα και τα παιδικά παιχνίδια μπερδεύονται με την ανήλικη σεξουαλικότητα.

Βοηθοί σκηνοθέτη: Κατερίνα Κούδα, Φένια Προβελεγγίου
Trailer: Σπύρος Μαλτέζος

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Tempus Verum - Εν Αθήναις

από 05/10
Ιακχού 19, Γκάζι
Τηλ: 210 3425170 Website: /www.instagram.com/tempusverum_enathines/

Εισιτήρια: 12 € (κανονικό), 8 € (μειωμένο)
Πληροφορίες: 210 3425170
Προπώληση: www.viva.gr

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 21:00
Σ 21:00
Κ 21:00
Πρόσβαση

Στ. μετρό Κεραμεικός

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Χρήστος Καρασαββίδης εμπνέεται από το κείμενο του Πάμπλο Πικάσο το γράφει ξανά από την αρχή και μας το παρουσιάζει δυνατά στη σκηνή του Tempus Verum με την ματιά 4 ταλαντούχων κοριτσιών.
    Στα συντρίμμια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τέσσερεις έφηβες σ’ έναν λαχανόκηπο που θα μπορούσε να είναι πεδίο μάχης ή ένα καράβι παίζουν παιχνίδια ενηλικίωσης και μας μιλάνε για την δύναμη του έρωτα , την αδυναμία του πολέμου και την ανάγκη να ζήσουμε όλοι μαζί ειρηνικά.Ενδιαφέρουσα πρόταση