Τελευταία μαύρη γάτα

Αρχείο Παίχτηκε από 22/10/2016 έως 09/04/2017
στο Άλφα
Διάρκεια: 110’ (με διάλειμμα 10’)
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Σκηνοθέτης: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Ερμηνεύουν: Άρτεμις Γρύμπλα, Κλείτος Κωμοδίκης, Κώστας Μαγκλάρας, Σωτηρία Μαράθου, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Βίκτωρας Πέτσας

Περιγραφή

Η ιστορία της Τελευταίας Μαύρης Γάτας είναι η ιστορία μιας πολυμήχανης, ευέλικτης και εφτάψυχης γάτας!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας παραμυθάς πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο, μια περιπέτεια με αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ωρίμους ανθρώπους με φαντασία, κρίση και ξεκάθαρη σκέψη.

Περισσότερα

Σε ένα νησί μια μυστική αδελφότητα προληπτικών είναι αποφασισμένη να εξοντώσει όλες τις μαύρες γάτες για να απαλλάξει τον τόπο από τη μάστιγα της γρουσουζιάς. Σχεδόν πετυχαίνει τον σκοπό της. Μια μόνο γάτα απομένει ζωντανή. Μία γάτα που γνωρίζει ένα φοβερό μυστικό.

Οι διώκτες της είναι αποφασισμένοι να τη βρουν, να την παγιδέψουν και να την εξοντώσουν. Είναι αδίστακτοι! Είναι οργανωμένοι! Είναι ανελέητοι! Αλλά και η τελευταία μαύρη γάτα έχει τα δικά της όπλα: έχει μεγάλη καρδιά! Έχει γατίσιο πάθος! Έχει πίστη στο καλό!

Μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνική προσαρμογή: Βένια Σταματιάδη
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Μουσική παραγωγή - Σχεδιασμός ήχων: Στέφανος Τορτόπογλου
Σκηνικά-video: Μικαέλα Λιακατά
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Κώστας Γάκης
Μουσικός επί σκηνής- Live electronics : Στέφανος Τορτόπογλου
Κίνηση: Κική Μπάκα
Δ/νση - Οργάνωση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ Ιδέα Ε.Ε

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε να παρακολουθήσω μια παράσταση που σέβεται τους θεατές, μικρούς και μεγάλους!!! Όλοι οι συντελεστές κατάφεραν να "χτίσουν" πάνω σε ένα απαιτητικό κείμενο μια παράσταση, που μας έδωσε "τροφή" για σκέψη, προβληματισμό και κουβέντα...Συγχαρητήρια σε όλους!!!

 2. Στα πολύ θετικά του θεάτρου το ότι έχει φροντίσει οι μικροί θεατές να έχουν όλοι πολύ καλή ορατότητα στην σκηνή με ειδικά μαξιλάρια που τοποθετούνται στις θέσεις και κάθονται ψηλότερα τα παιδιά. Είναι το μοναδικό θέατρο που έχει προνοήσει για κάτι τέτοιο!!

 3. Υπέροχη παράσταση, από τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις που έχω δει. Πολύ καλοί όλοι οι ηθοποιοί στους ρόλους τους και εξαιρετική σκηνοθεσία. Πέρναγε υπέροχα μηνύματα στα παιδιά και στους μεγάλους με πολύ χιούμορ και ζωντάνια. Μην τη χάσετε!!

 4. Πρώτη φορά παρακολούθησα παράσταση που οι θεατές φώναξαν μπράβο στο τελος του έργου.
  Οι ηθοποιοί για 90 λεπτά τα έδωσαν ολα. Έπαιζαν,χόρευαν και τραγουδούσαν. Το έργο είχα πολλά μηνύματα να περάσει στα παιδιά και στους μεγάλους. Οι κόρες μου πραγματικά το απόλαυσαν.
  Ευχαριστώ για τις προσκλήσεις.

 5. Είδα το προηγούμενο Σάββατο την «τελευταία μαύρη γάτα» από την ομάδα Ιδέα και οφείλω να πω ότι εντυπωσιάστηκα.
  Θα ξεκινήσω από το δυνατό κείμενο πάνω στο οποίο δούλεψαν και σεβάστηκαν απόλυτα. Η τελευταία μαύρη γάτα είναι ένα έργο επίκαιρο, ουσιαστικό, κοφτερό με άποψη που δουλεύεις στο μυαλό σου μέρες μετά. Η Ομάδα Ιδέα το χειρίστηκε άψογα κερδίζοντας το στοίχημα και παρουσιάζοντας μια από όλες τις απόψεις άρτια δουλειά. Η μουσική, σύνθεση και εκτέλεση απόλυτα ταιριαστή και τα τραγούδια αρμονικά. Οι ηθοποιοί με την ενέργειά τους και την μεταδοτικότητα τους με κέρδισαν από το πρώτο λεπτό κρατώντας την αναλλοίωτη ως το τέλος. Γρήγορες εναλλαγές και ρόλοι με μεγάλες απαιτήσεις, όπως μας έχει συνηθίσει η Ομάδα Ιδέα. Να προσθέσω στο υπέροχο αυτό σύνολο τα σκηνικά και κουστούμια που ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε και υπηρετούσαν πιστά την προσέγγιση και την άποψη της ομάδας.
  Είναι ένα έργο που σίγουρα θα πρέπει να δουν μικροί και μεγάλοι και το τονίζω μεγάλοι! Για μένα το θέατρο πέρα από θέαμα πρέπει και να έχει κάτι ουσιαστικό να σου πει, να έχει άποψη, να παίρνει θέση και πραγματικά χαίρομαι που βρέθηκα εκεί και είδα μια τέτοια δουλειά την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα.
  Ευχαριστούμε Κώστα, Κωνσταντίνε και Αθηνά που συνεχίζετε και δουλεύετε σκληρά χωρίς εκπτώσεις πιστοί στην Ιδέα σας 😉