Τέσσερις τετάρτου

Αρχείο Παίχτηκε από 15/10/2018 έως 13/11/2018
στο Studio Μαυρομιχάλη
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Άννα-Διονυσία Γιαννοπούλου
Σκηνοθέτης: Στέλλα Κρούσκα
Σκηνογραφία: Διονύσης Μανουσάκης
Κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης
Φωτισμοί: Άννα Δεληγιάννη
Ερμηνεύουν: Υρώ Αληθεινού, Βασιλεία Τσιώνη

Περιγραφή

Η Θεατρική Ομάδα 6mendary, στην τρίτη της θεατρική απόπειρα, παρουσιάζει σε συνεργασία με το Θεατρικό Οργανισμό Νέο Λόγο, το έργο "Τέσσερις τετάρτου" της Άννας-Διονυσίας Γιαννοπούλου σε σκηνοθεσία της Στέλλας Κρούσκα, από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 10 μόνο παραστάσεις στο Studio Μαυρομιχάλη.

Περισσότερα

Μία καταξιωμένη ηθοποιός. Μία νέα δημοσιογράφος. Μία ακόμα συνέντευξη. Τι υπάρχει ακόμα να ειπωθεί και πόσο μπορεί κανείς να υποκρίνεται ότι είναι κάτι διαφορετικό απ' αυτό που είναι στ' αλήθεια; Μπορεί ο χρόνος ν' αλλάζει τις μνήμες; Μπορεί, ενώ νομίζεις πως τις ελέγχεις, να σε ελέγχουν αυτές;

Η δημοσιογράφος θέτει τις ερωτήσεις και η ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της, ζει δύσκολα το παρόν της και καταδικάζει το μέλλον της. Ένα παιχνίδι ρόλων και για τις δύο. Η ανάγκη να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας δημιουργώντας μία πραγματικότητα που συχνά αποδεικνύεται τόσο φανταστική όσο και μάταιη.

Φωτογραφίες: Αντώνης Χρήστου

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η υπόθεση της παράστασης θα μπορούσε να ήταν ενδιαφέρουσα αλλλά δεν ήταν!!
    Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν μοιραστηκαν σωστά οι ρόλοι και κάποιες στιγμές είχα την εντύπωση ότι βρισκόμουν σε σχολική παράσταση......

  2. Λυπάμαι πολύ για την κριτική που αναγκάζομαι να γράψω, αλλά η παράσταση "Τέσσερις Τετάρτου" είναι αδιάφορη έως κακή. Ενδιαφέρουσα σύλληψη μεν, όμως κάπου στην πορεία χάθηκε το πράγμα. Ως εκ τούτου, το όλο εγχείρημα καταλήγει αμήχανο και κουραστικό. Οι ερμηνείες δε, θυμίζουν περισσότερο ερασιτεχνικό θίασο παρά επαγγελματίες ηθοποιούς. Ειδικά η Υρώ Αληθεινού μου θύμισε πρωταγωνίστρια σχολικής παράστασης. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από το Studio Μαυρομιχάλη που μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές παραγωγές, όπως "Το κιβώτιο", "Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ" και φέτος το "Nordost". Μάλλον γνωρίζουν προσωπικά τη συγγραφέα και της έκαναν τη χάρη να ανεβάσουν το έργο της, δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Ευτυχώς κράτησε λίγο και πήγα με πρόσκληση, αλλιώς θα έκλαιγα το χρόνο και τα λεφτά μου. Δεν το συνιστώ για κανένα λόγο. Όπως και να έχει, ευχαριστώ τη Θεατρομάνια που μου έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσω την παράσταση και να σχηματίσω άποψη.