Θάρρος και αλήθεια

Αρχείο Παίχτηκε από 18/09/2016 έως 27/09/2016
στο Το τρένο στο Ρουφ

Παίχτηκε από 21/06/2016 έως 12/07/2016
Διάρκεια: 70' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Σκηνοθέτης: Mελίνα Σκούφου
Ερμηνεύουν: Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Μαρία Στάβαρη, Τάσος Φόης

Περιγραφή

Μετά την επιτυχία των καλοκαιρινών παραστάσεων το «Θάρρος & Αλήθεια» επιστρέφει!!!

Στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ παίζουμε «Θάρρος και Αλήθεια». Ένα παιχνίδι που ξετυλίγει ερωτήματα…

Περισσότερα

Στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ

Tharros & Alhtheia_2

«Θάρρος και αλήθεια» είναι απλά δύο λέξεις; ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με όλα τα θέλω και τα πρέπει της ζωής μας;

-Έχεις το θάρρος να αποχωριστείς τις μάσκες σου;

-Είναι αλήθεια ότι φοβάσαι να πεις αλήθειες;

Σ' ένα ασυνήθιστο καφέ ενός σιδηροδρομικού σταθμού, δυο γυναίκες, η Τάνια και η Πένυ βρίσκουν έναν τρόπο να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη γεμάτη πλήξη ζωή τους, παίζοντας ρόλους με αφορμή το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια;». Στο παιχνίδι τους συμμετέχουν και δυο καλλιτέχνες του δρόμου, ο Άλεξ και ο Άρης. Καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι, οι ήρωες αποκαλύπτουν τις κρυφές πτυχές του εαυτού τους και όλα ανατρέπονται.

Ίσως στο τέλος καταλάβουν ότι χρειάζονται και θάρρος και αλήθεια για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να ακολουθήσουν τα θέλω τους… σήμερα, όχι αύριο!

Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική και ακροβατεί ανάμεσα στην απογοήτευση και το χιούμορ δίνοντας απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα «να τολμήσω να φύγω ή να τολμήσω να μείνω;»

Μετά το τέλος της παράστασης, οι θεατές που επιθυμούν και έχουν… το θάρρος, μπορούν να παίξουν μαζί μας «θάρρος ή αλήθεια».

Σκηνοθεσία: Mελίνα Σκούφου
Κείμενο: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Δραματουργική επιμέλεια κειμένου: Μαρία Στάβαρη, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Μελίνα Σκούφου
Σκηνικό: Βασίλης Παφίλης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Παρασκευόπουλος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Φωτογραφίες Γιώργος Μαρινάκης

Ανοιχτά από 8μμ.έως αργά για ποτό και φαγητό εκτός Δευτέρας

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρακολούθησα την παράσταση μετά από πρόσκληση του theatromania.gr την Τρίτη 27-09-16.
  Αναμφίβολα οι ηθοποιοί βγάζουν μία φρεσκάδα στην οποία βοηθά και η χρήση της κιθάρας και των τραγουδιών που λειτουργούν σαν ανάπαυλα στα σκετσάκια του «θάρρος ή αλήθεια». Ωστόσο δεν βοηθάει πολύ το κείμενο, που μου φάνηκε αρκετά απλοϊκό, με αναφορές σε μετεφηβικές ανησυχίες, παρότι η μία κοπέλα έχει ήδη ένα παιδί στο έργο. Το κλείσιμό του βασίστηκε σε μια αισιόδοξη ευκολία που δεν ξέρω αν αποσκοπούσε στο να κλείσει έστω και βιαστικά ο συγγραφέας το θεατρικό-ελλείψει χρόνου;;;- ή να αποσυμφορηθεί από το βάρος δικών του παρόμοιων βιωματικών προβληματισμών.
  Καλή εκτέλεση, καλή σκηνοθεσία που το κάνει να παρακολουθείται εύκολα, αλλά δεν αλλάζει κάτι εντός του θεατή την ώρα που αποχωρεί από τον προσεγμένο και αρτιστίκ χώρο του Τρένου στο Ρουφ.
  Ευχαριστώ Θεατρομάνια

  Νικήτας Μ.

 2. Θεατρομανια ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση πρόσκληση για πρόσκληση για τηνααποψινή παράσταση 27 / 9 δεν θα μπορέσω να την παρακολουθήσω. Παραχωρήστε την σε άλλον ενδιαφερομενο . Θέλω να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μας δίνετε να παρακολουθούμε πάρα πολλές παραστάσεις. Το θέατρο είναι το πάθος. Σε ευχαριστώ θεατρομανια.

 3. Παρακολούθησα την παράσταση πολύ καλή δουλεία από μια ομάδα νεων και ταλαντούχων ηθοποιών - μουσικών. Με ενθουσίασε ιδιαίτερα η ερμηνεία του νεαρού τραγουδοποιού στο τραγούδι "ο Άμλετ της Σελήνης" του Θ. Μικρούτσικου. Ευχαριστώ πολύ το Θεατρομάνια για την πρόσκληση.