Τι τρέχει με την Όπερα;;;;

Διάρκεια: 60'
Ερμηνεύουν: Σοπράνο (Πένυ Δεληγιάννη - Έλλη Ζιάζιαρη), Άλτο (Σοφία Μάλαμα - Αντωνία Τζίτζικα), Τενόρος (Νίκος Ζιάζιαρης - Κωστής Ζαμπούνης), Μπάσος (Ηλίας Καπάνταης - Βασίλης Ασημακόπουλος), Μαέστρος: Αλέξανδρος Φαρής – Μάριος Καζάς

Περιγραφή

Το φωνητικό σύνολο 8tetto προτείνει μια μουσική παράσταση, με θέμα την όπερα και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά ηλικίας 6 - 12 να κατανοήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου, συμμετέχοντας ενεργά.

Περισσότερα

....για παιδιά σχολικής ηλικίας!

Ένα κουαρτέτο κλασσικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας παρουσιάζουν μια παράσταση, διάρκειας μιας ώρας, γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα.

  • Τι είναι η όπερα;
  • Τι κάνει ένας μαέστρος;
  • Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα;
  • Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα βρουν απάντηση στην παράστασή μας.

Στην παράσταση ακούγονται ενδεικτικά τα παρακάτω τραγούδια:

-Der Vogelfanger bin ich ja (W.A.Mozart , Die Zauberflote)

-Habanera (G.Bizet, Carmen)

-La ci darem la mano (W.A.Mozart ,Don Giovanni)

-Barcarolle (J.Offenbach, Les Contes d΄Hoffmann)

-Duetto buffo di due gatti (G.Rossini)

-La donna e mobile (G.Verdi, Rigoletto)

-Quando m’en vo (G.Puccini, La Boheme)

*Η μουσική και τα τραγούδια αποδίδονται ζωντανά!

8tetto

To ‘‘8tetto’’ (οκτέτο) είναι ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από οχτώ τραγουδιστές. Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από την κλασσική ως την σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική.

Πρωτοεμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2012 στη μουσική σκηνή ‘‘Backstage’’ του θεάτρου Badminton κι έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε πολλούς χώρους τέχνης (όπως το Fridge Festival 2013, το Athens Garden Festival 2013, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 2012 και 2013, το Μουσείο Μπενάκη 2013). Έχει επίσης αναλάβει πολλά events και happenings σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, σε υπαίθριους χώρους και σε συνέδρια (όπως Public, Golden Hall, City Link, Extra Awards 2014, World Travel Awards 2014).

Από το Μάρτιο του 2014 παρουσιάζει την πρωτότυπη μουσική παράσταση ‘‘Τι τρέχει με την όπερα;’’ που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τα φέρνει, με διασκεδαστικό κόσμο, σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της όπερας. Το ‘‘Τι τρέχει με την όπερα;’’ Έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλά ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά σχολεία της Αττικής.