Το Δώρο

Αρχείο Παίχτηκε από 07/06/2018 έως 09/07/2018
στο Θεσσαλικό θέατρο (Λάρισα)
Συγγραφέας: Αλέξανδρου Ρήγα- Δημήτρη Αποστόλου
Ερμηνεύουν: Ντέπυ Τσιρακοπούλου, Δημήτρης Βούζας, Ελένη Κατσιμπέρη, Κώστας Πελεκάνος Δάφνη Δεληγιάννη και ο Χρήστος Τσάκος

Περιγραφή

Η θεατρική ομάδα «Ονείρων Θαύματα» θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο « Το Δώρο» των  Αλέξανδρου Ρήγα -Δημήτρη Αποστόλου, στην «Αυλή του Μύλου» από 7 Ιουνίου μέχρι και 9 Ιουνίου στις 9:15 το βράδι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βούζα.

Περισσότερα

Ποιος πέταξε τόσα σκουπίδια ψυχής και τόσα απωθημένα στην αυλή της Καλογρέζας; Ο έρωτας, τα χαμένα όνειρα, η πολιτική , οι σχέσεις των πολύ παντρεμένων, η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ο πολιτισμός,  οι «ύποπτες» σχέσεις, τα ένοχα μυστικά, η έλλειψη σεβασμού, οι γείτονες, το χρηματιστήριο, τα πεθερικά, ο ρατσισμός, η διαπλοκή, οι πεσμένες γέφυρες... Ζουν ανάμεσά μας.

Είναι η Μάρθα, ο Γιώργος, η Άννυ, ο Νίκος, τέσσερις Νεοέλληνες, τέσσερις σαραντάρηδες, γνήσια παιδιά της εποχής τους. Εκείνο το απόγευμα - που τους συναντάμε - ετοιμάζονται για να πάνε στο γάμο του κολλητού τους φίλου, Σωτηράκη. Μόνη τους εκκρεμότητα, η αγορά του δώρου. Πρωτότυπο ή χρηστικό; Ακριβό ή να δείχνει ακριβό; Πινακοθήκη ή τηλεαγορές; Μικρά τα διλήμματα. Μεγάλος όμως ο καβγάς που θα ακολουθήσει. Μια λάθος απάντηση θα είναι αρκετή για να δυναμιτίσει το «ελληνικό όνειρο» των τεσσάρων φίλων.

Το έργο είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες.

Οι φωτογραφίες είναι του Φώτη Νατσιούλη, στα φώτα είναι ο Θοδωρής Ματούλας και ο Χρήστος Τσάκος, στον ήχο η Κατερίνα Σολωμού, στις δημοσιες σχεσεις  οι Γουϊνόνα Δημητρίου και η Τζούλια Μπέρτολη, ενώ οι σκηνικές κατασκευές είναι αποτέλεσμα  της συλλογικής δράσης της «Ονείρων Θαύματα».

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το «Θεσσαλικό Θέατρο»  για τη στήριξη.