Το έπος...της Μαλάμως

Αρχείο Παίχτηκε από 20/10/2018 έως 21/04/2019
στο Λαμπέτη
Κείμενο: Νίκος Χαρλαύτης
Σκηνοθέτης: Ελένη Γκασούκα
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Κίνηση: Ελένη Γκασούκα
Ερμηνεύουν: Στο ρόλο της Μαλάμως ο Θανάσης Αλευράς

Κώστας Ανταλόπουλος, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Αργύρης Γκαγκάνης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Jerome Kaluta, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Πάνος Νάτσης, Χάρης Χιώτης, Παντελής Αρουσαλίδης, Νίκος Καραγιαννίδης, Κωνσταντίνος Σακκάς.

Περιγραφή

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν την βουκολοτραγωδία του Νίκου Χαρλαύτη «Το έπος… της Μαλάμως» σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, με τον Θανάση Αλευρά, από τις 20 Οκτωβρίου, στο θέατρο Λαμπέτη.

Περισσότερα

Βουκολοτραγωδία

Μετ’ασμάτων και ποικίλων ξεσπασμάτων...

Ετούτο το Δελτίο Τύπου, φως ίσως ρίξει «στο…περίπου», σε κάτι που καλείται «Βουκολοτραγωδία».

Κάτω απ΄της μυστήριας λέξης τον μανδύα, υποβόσκει θέαμα, που δεν εντάσσεται σε είδος, αφού εξιστορεί τα δεινά,  " αγάμου - εξ επαρχίας - κορασίδος", μαζί και της πατρίδος.

Και τα δύο τούτα θηλυκά, πάση θυσία, μες του έρωτα την ανταρσία, ζητούν να κρατούν την παρθενία, εντός τους άσβεστη λυχνία.

Υπάρχει όμως διαφορά και αυτό μας αφορά!

Η μία την κρατά για να την παραδώσει, σ΄αυτόν που μόνο αγάπησε και πάντοτε προσμένει, ενώ η άλλη, που νομίζει πως την διατηρεί, την έχει πολλαπλώς, από καιρό, χαμένη…

Τελικά, στη σκηνή του «Λαμπέτη» θα φανεί, εάν το έργον «…της Μαλάμως», είναι κωμωδία, μιούζικαλ, επιθεώρηση, ή δακρυπηγαίο δράμα, εφ΄όσον όλα τούτα συνυπάρχουν και γίνοντ’ ένα πράμα, καταπώς στη ζωή συμβαίνει…

Τι άραγε τους θεατές να περιμένει;

Η Μαλάμω πάντως, προς τη δόξα, κατά κει τραβά… Μες το δικό της το χαβά, και παρόλα τα στραβά, όπως η Ελλάς, διόλου δεν ξαποσταίνει, μένει υπέρλαμπρη, ζηλευτή και λατρεμένη.

Εξόχως ξαναμμένη, όλους σας αναμένει, από τις 20 Οκτώβρη, μήπως κι επιτέλους το ’βρει…

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Σουλεϊμάν
Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ