Το εσώβρακον του Αγίου Γρύφωνος

Αρχείο Παίχτηκε από 05/11/2015 έως 21/04/2016
στο Το τρένο στο Ρουφ
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ιωάννης Κολώνιας
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Πέτρου
Ερμηνεύουν: Mυρτώ Θεοδωράκη, Κωνσταντίνος Πέτρου

Περιγραφή

Το σατιρικό ποίημα του Ζακυνθινού ποιητή Ιωάννη Κολώνια, γραμμένο το 1897, καυτηριάζει την εξαπάτηση και την εκμετάλλευση των θρησκόληπτων πιστών εκ μέρους αδίστακτων ιερωμένων.

Περισσότερα

Παράταση παίρνει έως και την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 η μουσικοθεατρική παράσταση “Το εσώβρακον του Αγίου Γρύφωνος”. Μία από τις συμμετοχές του 5ου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ”, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Τρένο στο Ρουφ κάθε Μάιο, αγαπήθηκε από το κοινό και ξεχώρισε για το χιούμορ της. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες παρουσιάζεται με επιτυχία κάθε Πέμπτη στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express, από την ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών και μουσικών «Προσάναμμα».

Το ξεχασμένο σώβρακο ενός εραστή παπά μετατρέπεται σε ιερό κειμήλιο από τη μοιχαλίδα σύζυγο ενός εύπιστου μέχρι ηλιθιότητας Kόντε και καθαγιάζεται με τη συνδρομή του ηγούμενου ενός μοναστηριού. Οι χαρακτήρες μετατρέπονται σε αφηγητές και αντίστροφα, ενώ οι μουσικοί συνυπάρχουν και παρεμβαίνουν στην παράσταση επενδύοντας την με μια πληθώρα μουσικών οργάνων και πολιτισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κρατηθεί η ιδιόμορφη πρωτότυπη γλώσσα και ο δεκαπεντασύλλαβος ομοιοκατάληκτος στίχος του ποιήματος. Είναι μια παράσταση ανάλαφρη και καταγγελτική ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σπινθηροβόλα, πικάντικη και ιδιαιτέρως σαρκαστική!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πέτρου
Κιθάρα, μπαγλαμάς, κρουστά: Γιάννης Μαλλιαρουδάκης
Ούτι, πιάνο, hangdrum: Κωστής Μπαρμπαγιαννέρης
Φλάουτο: Δημήτρης Τάχιας
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Δραματουργική επεξεργασία – Παραγωγή: Ομάδα Προσάναμμα
Φωτογραφίες - Υπεύθυνη επικοινωνίας: Χριστίνα Σαρλάμη