Το γράμμα μιας άγνωστης

Αρχείο Παίχτηκε από 07/10/2022 έως 07/04/2023
στο Εκάτη

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 60΄
Συγγραφέας: Στέφαν Τσβάϊχ
Διασκευή: Βαλεντίνη Λουρμπά
Απόδοση: Βαλεντίνη Λουρμπά
Σκηνοθέτης: Βαλεντίνη Λουρμπά
Σκηνογραφία: Σωτηρία Λάμδα
Κοστούμια: Σωτηρία Λάμδα
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Μουσική: Λία Τσεκούρα (επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Χάρις Συμεωνίδου, Γιώργος Χρονάς

Περιγραφή

Το "Γράμμα μιας άγνωστης " είναι η ιστορία ενός τεράστιου έρωτα και ατελεύτητου πάθους.

Περισσότερα

 'Ενα κορίτσι δεκατεσσάρων χρόνων ερωτεύεται έναν γοητευτικό και διαπρεπή συγγραφέα, και επάνω του κατασκευάζει και οικοδομεί όλη της τη ζωή , και γίνεται το πεπρωμένο της. Τρεις φορές έχει την εύνοια της μοίρας και την δέχεται στην ζωή του.
Το βλέμμα του σε κάθε συνάντησή τους πάντα οικείο , και γεμάτο ερωτική επιθυμία την αγκαλιάζει, και την φιλάει με πάθος. Ζει μαζί της ερωτικά χωρίς να την θυμάται την επόμενη φορά.Ο συγγραφέας όταν λάβει το γράμμα της θα είναι πολύ αργά.
Το γράμμα μιας άγνωστης είναι του Στέφαν Τσβάιχ που γεννήθηκε στην Βιέννη στις 28 Νοεμβρίου του 1881 και αυτοκτόνησε το 1942 μαζί με την γυναίκα του στην πετρόπολη της βραζιλίας.
Φωτογραφία Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης
Τρέιλερ -βίντεο Γιάννος Καλτσονούδης
εικαστική παρέμβαση Endy Sakil

Φωτογραφίες

30 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υπέροχη παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσετε. Η κυρία Λουρμπά έχει δημιουργήσει έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο και δίνει την ευκαιρία στους θεατές της να έρθουν σε επαφή με σπουδαια κείμενα της κλασικής λογοτεχνίας και δραματουργίας . Η νουβέλα αυτή του Τσβχαιχ είναι η αφήγηση της ιστορίας μιας γυναίκας που οικοδομεί όλη της τη ζωή πάνω στον έρωτα χωρίς αντίκρισμα. Μια ιστορία βαθιά ρομαντική και θλιβερή που την ξεδιπλώνεται μέσα σε ένα γράμμα. Η κυρία Συμεωνίδου εξαιρετική, έδινε την ψυχή της στη σκηνή και μετέδιδε στο θεατή το συναισθηματικό κόσμο της ηρωίδας στις διάφορες φάσεις της ζωής της.
  Θεατρομάνια, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παρακολουθήσω αυτήν την ξεχωριστή παράσταση!

 2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Κ. ΧΑΡΙΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΦΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ. ΠΑΡΟΛΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ...

 3. Το Γράμμα μιας άγνωστης είναι η ιστορία ενός ολοκληρωτικού αλλά και ανεκπλήρωτου έρωτα. Μία από τις γνωστότερες νουβέλες του Στέφαν Τσβάιχ, του καταξιωμένου συγγραφέα που με τη δύναμη της διήγησης του και την εκφραστικότητα της πένας του ξέρει πως να συνεπαίρνει αλλά και να καθηλώνει τους αναγνώστες του μέχρι τέλους.
  Ένα γράμμα γεμάτο από την αδάμαστη γυναικεία αγάπη, τόσο βαθιά ερωτικό και απελπισμένο όπως τίποτα ανάλογο. Σε ένα θέατρο ζεστό, που θυμίζει αλλοτινές εποχές, γεμάτο από τη τρυφερότητα και την αγάπη των ανθρώπων που το προσέχουν και το συντηρούν.
  Η ερμηνεία της κυρίας Χάρις Συμεωνίδου ήταν καταπληκτική και αντάξια του λογοτεχνικού ύφους. Το κορίτσι που εξελίσσεται σε κοπέλα για να ανθίσει σε γυναίκα. Με όλη την απαιτητική εκφραστικότητα στην εναλλαγή των συναισθηματικών του μεταπτώσεων αλλά και τους χρωματισμούς στη χροιά της φωνής του, μέσα από το καλοδουλεμένο στοιχείο της υποκριτικής. Πολλά Μπράβο!

 4. Ο μονόλογος ήταν πολύ ευχάριστος. Εξαιρετική ερμηνεία γεμάτη συναίσθημα, όμορφα σκηνικά και μια μοναδική ατμόσφαιρα. Η ιδέα των ηχητικών ντοκουμέντων ήταν καλή αλλά θεωρώ ότι η απόδοσή τους θα μπορούσε να βελτιωθεί.

 5. Ένας εξαιρετικός μονόλογος! Η ερμηνεία της κυρίας Συμεωνίδου ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσες να δεις σε αυτό το κλασικό, ποιοτικό και υπέροχο κείμενο. Η εκφραστικότητα, η χροιά της φωνής της που χρωμάτιζε το έργο, το συναίσθημα που έβγαζε επί σκηνής έκανε την ερμηνεία της καθηλωτική! Κάθε λέξη που έλεγε μετουσιωνόταν σε εικόνα. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!
  Η κυρία Λουρμπά αρίστευσε για άλλη μια φορά και στην διασκευή του κειμένου αλλά και στην σκηνοθεσία . Αδιαμφισβήτητα μια καλοδουλεμένη παράσταση που ικανοποιεί πλήρως τον θεατή. Ευχαριστώ πολύ θεατρομάνια για την θεατρική αυτή εμπειρία!!!

 6. Η ερμηνεία της κας Χάρις Συμεωνίδου είναι καθηλωτική και λιτή στην απόδοση του έργου αλλά και αποτελεσματική. Το παράλογο στον Έρωτα διαπνέει την παράσταση και διατρέχει χρονικά την πορεία της ζωής μια ερωτευμένης γυναίκας. Πολύ καλή παράσταση.

 7. Ενδιαφέρουσα παράσταση.. Σχεδόν αποκλειστικά μονόλογος. Και κατά συνέπεια λίγο κουραστικό. Η ηχογραφημένη αφήγηση του άντρα ήταν πολύ επίπεδη. Στο τέλος δεν υπήρξε συντονισμός από την χειρίστρια της κονσόλας και χάθηκε η αφήγηση του άντρα καθώς έπαιξε καθυστερημένα και κόπηκαν οι πρώτες λέξεις. Κυρίως τεχνικά λάθη "έριξαν" την παράσταση. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 8. Παρακολούθησα τον εξαιρετικό μονόλογο "Το γράμμα μιας άγνωστης" στο θέατρο Εκάτη.Η ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου κατάφερε μέσω του υποβλητικού και υγρού τρόπου αποδόσεως του μονολόγου να μας συγκινήσει και να μας μεταφέρει στη διαδρομή μιας γυναίκας και στον ανεκπλήρωτο και βασανιστικό έρωτα που βίωσε για το συγγραφέα που γνώρισε ως έφηβη και την καθόρισε, καθώς για αυτόν υπήρξε από την αρχή μέχρι το τέλος της μια " άγνωστη"...Ωραία κλασική σκηνοθεσία, με σκηνικά και χαμηλούς φωτισμούς..Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση, καθώς απήλαυσα την όμορφη μεταφορά σε θεατρική μορφή της κλασικής νουβέλας του συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ.