Το γράμμα μιας άγνωστης

Συγγραφέας: Στέφαν Τσβάϊχ
Διασκευή: Βαλεντίνη Λουρμπά
Απόδοση: Βαλεντίνη Λουρμπά
Σκηνοθέτης: Βαλεντίνη Λουρμπά
Σκηνογραφία: Σωτηρία Λάμδα
Κοστούμια: Σωτηρία Λάμδα
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Μουσική: Λία Τσεκούρα (επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Χάρις Συμεωνίδου, Γιώργος Χρονάς
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Το γράμμα μιας άγνωστης για την ημέρα 26/05 στις 21:00
Ελάτε στην Κοινότητα της Θεατρομάνια και λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς

Περιγραφή

Το "Γράμμα μιας άγνωστης " είναι η ιστορία ενός τεράστιου έρωτα και ατελεύτητου πάθους.

Περισσότερα

 'Ενα κορίτσι δεκατεσσάρων χρόνων ερωτεύεται έναν γοητευτικό και διαπρεπή συγγραφέα, και επάνω του κατασκευάζει και οικοδομεί όλη της τη ζωή , και γίνεται το πεπρωμένο της. Τρεις φορές έχει την εύνοια της μοίρας και την δέχεται στην ζωή του.
Το βλέμμα του σε κάθε συνάντησή τους πάντα οικείο , και γεμάτο ερωτική επιθυμία την αγκαλιάζει, και την φιλάει με πάθος. Ζει μαζί της ερωτικά χωρίς να την θυμάται την επόμενη φορά.Ο συγγραφέας όταν λάβει το γράμμα της θα είναι πολύ αργά.
Το γράμμα μιας άγνωστης είναι του Στέφαν Τσβάιχ που γεννήθηκε στην Βιέννη στις 28 Νοεμβρίου του 1881 και αυτοκτόνησε το 1942 μαζί με την γυναίκα του στην πετρόπολη της βραζιλίας.
Φωτογραφία Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης
Τρέιλερ -βίντεο Γιάννος Καλτσονούδης
εικαστική παρέμβαση Endy Sakil

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Εκάτη

από 31/03
Εκάτης 11, Πλατεία Κυψέλης
Τηλ: 2106401931 Website: theatroekati.blogspot.gr

Πληροφορίες: 2106401931

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π 21:00
Π
Σ
Κ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ερμηνεία της κας Χάρις Συμεωνίδου είναι καθηλωτική και λιτή στην απόδοση του έργου αλλά και αποτελεσματική. Το παράλογο στον Έρωτα διαπνέει την παράσταση και διατρέχει χρονικά την πορεία της ζωής μια ερωτευμένης γυναίκας. Πολύ καλή παράσταση.

  2. Ενδιαφέρουσα παράσταση.. Σχεδόν αποκλειστικά μονόλογος. Και κατά συνέπεια λίγο κουραστικό. Η ηχογραφημένη αφήγηση του άντρα ήταν πολύ επίπεδη. Στο τέλος δεν υπήρξε συντονισμός από την χειρίστρια της κονσόλας και χάθηκε η αφήγηση του άντρα καθώς έπαιξε καθυστερημένα και κόπηκαν οι πρώτες λέξεις. Κυρίως τεχνικά λάθη "έριξαν" την παράσταση. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

  3. Παρακολούθησα τον εξαιρετικό μονόλογο "Το γράμμα μιας άγνωστης" στο θέατρο Εκάτη.Η ηθοποιός Χάρις Συμεωνίδου κατάφερε μέσω του υποβλητικού και υγρού τρόπου αποδόσεως του μονολόγου να μας συγκινήσει και να μας μεταφέρει στη διαδρομή μιας γυναίκας και στον ανεκπλήρωτο και βασανιστικό έρωτα που βίωσε για το συγγραφέα που γνώρισε ως έφηβη και την καθόρισε, καθώς για αυτόν υπήρξε από την αρχή μέχρι το τέλος της μια " άγνωστη"...Ωραία κλασική σκηνοθεσία, με σκηνικά και χαμηλούς φωτισμούς..Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση, καθώς απήλαυσα την όμορφη μεταφορά σε θεατρική μορφή της κλασικής νουβέλας του συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ.