Το ημέρωμα της στρίγκλας

Αρχείο Παίχτηκε από 14/10/2016 έως 09/04/2017
στο Βρετάνια
Διάρκεια: 140' (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθέτης: Γιάννης Κακλέας
Ερμηνεύουν: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ, ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΜΠΙΡΚΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΑΣ

Περιγραφή

Μια κλασική και πάντα επίκαιρη κωμωδία για όλες τις εποχές, τα μήκη και τα πλάτη της γης, σκηνοθετεί φέτος τον χειμώνα, ο Γιάννης Κακλέας, στο θέατρο «Βρετάνια», με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Μαρία Ναυπλιώτου.

Περισσότερα

Ο Μπατίστα έχει δυο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και την Μπιάνκα. Πολλοί άντρες θέλουν να κατακτήσουν την καρδιά της Μπιάνκα και ζητούν το χέρι της, αλλά ο Μπατίστα είναι ανένδοτος. Θα παντρευτεί μόνο αν βρεθεί γαμπρός για την κακότροπη, δύστροπη και οξύθυμη Κατερίνα, την οποία δε θέλει κανείς να παντρευτεί. Μέχρι, βέβαια, τη στιγμή που εμφανίζεται στην πόλη ο Πετρούκιος, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής, ο οποίος βάζει στοίχημα με τον εαυτό του να εξημερώσει την Κατερίνα, να την κατακτήσει και να την παντρευτεί, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει τολμήσει να κάνει. Παράλληλα, τρεις άντρες κονταροχτυπιούνται για την Μπιάνκα, ενώ δυο υπηρέτες στήνουν τα δικά τους κωμικά παιχνίδια… Κάπως έτσι ξεκινά ένας «πόλεμος» αισθημάτων, φύλων και απόψεων, που καθρεφτίζουν τις αντιλήψεις της εποχής.

«Το ημέρωμα της στρίγκλας» είναι μια από τις πρώτες κωμωδίες του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών. Μέσα από την ξεχωριστή πλοκή σκιαγραφείται γλαφυρά ο «πόλεμος» δυο ερωτευμένων ανθρώπων, που μέσα από πολλές καταστάσεις και στάδια, ανακηρύσσουν θριαμβευτή τον έρωτα!

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Το παιχνίδι του έρωτα.

Η αέναη μάχη του αρσενικού και του  θηλυκού.

Ένα σαρκαστικό σχόλιο για τη σχέση του άντρα και της γυναίκας.

Μια ερωτική κωμωδία μεταμορφώσεων.

Μια αμείλικτη κριτική για την ανθρώπινη υποκρισία.

Η αναζήτηση του έρωτα πέρα από συμβατικές κοινωνικές συμπεριφορές.

 Η αποθέωση της αληθινής αγάπης. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη 
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ 
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης