Το Κορίτσι και το Αγόρι μέσα στο Σπίτι

Αρχείο Παίχτηκε από 13/09/2018 έως 16/09/2018
στο Μπενσουσάν Χάν (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 60'
Σύλληψη: Βαρβάρα Δουμανίδου
Κείμενο: Μαρία Ράπτη
Σκηνοθέτης: Βαρβάρα Δουμανίδου
Κοστούμια: Κατερίνα Αμπρικίδου
Ερμηνεύουν:

Αγόρι: Δημήτρης Βασιλειάδης
Κορίτσι: Βαρβάρα Δουμανίδου

Περιγραφή

Oι παραστάσεις ''Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι'' και ''Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι'' ανεβαίνουν για 3η συνεχή χρονιά από το Θέατρο του 'Αλλοτε στο Μπενσουσάν Χαν!

Περισσότερα

Θέατρο του 'Αλλοτε

''Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι''

(Σκοτεινός Ερωτικός Μονόλογος)

Και τώρα θα μείνω για πάντα εδώ. Σε αυτό το σπίτι. Ελπίζω μόνο πως κάποτε θα πέσει και θα με θάψει στα συντρίμμια του και θα ησυχάσω. Όταν συμβεί αυτό, σας παρακαλώ να μη με μετακινήσετε. Μην πειράξετε τίποτα, ούτε το παραμικρό κομματάκι σκόνης. Αφήστε με έτσι, με το σπίτι πάνω μου και ξεχάστε με, ξεχάστε με για πάντα... Κι αν ποτέ δείτε εκείνον, αν κάποτε, σε κάποιο παράξενο μέρος συναντήσετε εκείνον που έχει το σημάδι απ’ το αστέρι, να του πείτε πως εγώ είμαι εδώ, στο σπίτι μας.

Να του πείτε πως προσπαθώ να τον φτάσω αλλά δεν μπορώ να τον βρω, γιατί έχω παγιδευτεί κάπου ενδιάμεσα και δεν ξέρω που ακριβώς είμαι… Να του πείτε ότι ποτίζω τον έρωτα, όπως εκείνος πότιζε κάποτε το γιασεμί μας κι ότι τον ποτίζω με το αίμα μου. Και να του πείτε ότι θα τον βρω, ότι κάποια στιγμή θα τον ξαναβρώ. Και ότι τότε θα έχω έτοιμο το τσάι γιασεμί και τον πόθο που ζέσταινε κάποτε το χιόνι... Κι έναν θάνατο για μπορεί να με αγαπάει για πάντα…

Για περισσότερο κι από όσο ζουν τα’ αστέρια.

 

Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι

(Σκοτεινός Ερωτικός Μονόλογος)

''Δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Δεν είναι ευγενικό, το ξέρω, άλλωστε εκείνη σας καλεί κάθε φορά, αλλά δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Η παρουσία σας σ’ αυτό το σπίτι επιβεβαιώνει απλώς την απόλυτη μοναξιά της. Επιβεβαιώνει την απόλυτη απουσία μου. Κάνει πιο πραγματικό αυτό που συνέβη κι έτσι κάθε φορά που έρχεστε εδώ, εγώ το ζω κάθε φορά, πάλι και πάλι. Πόση καταδίκη μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Πόση κόλαση μπορούμε να στηρίξουμε στη ραχοκοκαλιά μας; Σας το λέω εγώ: άπειρη. Στη πραγματικότητα δεν έχουμε όρια, γιατί δεν έχουμε, δυστυχώς, καμία επιλογή. Δεν υπάρχει μέτρο, ούτε τέλος για τη φρίκη.

Δεν υπάρχει τέλος για τον πόνο.''

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Βασιλειάδης
Σκηνικά αντικείμενα: Ανθοπωλείο Μη Με Λησμόνει
Κατασκευή κοστουμιού: Μάγδα Παπανικολάου
Αφίσα: Φωτεινή Φιλοξενίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Γκάρας
Promo trailer: Τόμης Βρακάς

Παραστάσεις:
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι

(Σας ενημερώνουμε πως η παράσταση είναι διαδραστική και οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι και περιηγούμενοι στα δωμάτια του Μπενσουσάν Χαν)