Το παιδί και το κουδουνάκι

Διάρκεια: 60'
Διασκευή: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Σκηνοθέτης: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Ερμηνεύουν: Αντώνης Βαρθαλίτης, Έλενα Χαραλαμπούδη, Άννα Τζίμα

Περιγραφή

Ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι μ’ ένα παιδί, που αγαπούσε το μικρό του παιχνίδι, το κουδουνάκι του … ένα δέντρο που έκλεβε, ένα τσεκούρι που έλεγε ψέματα, μια φωτιά που λάτρευε μόνο τη δύναμη της, ένα νερό που ήθελε να λησμονήσουμε, ένα βόδι που έκανε πως δεν καταλαβαίνει, ένα πονηρό ποντίκι και έναν γάτο που αγαπούσε τη ζωή!

Περισσότερα

Ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει στην σκηνή για να γεμίσει τον κόσμο των παιδιών με χαρά! 

 «Το παιδί και το κουδουνάκι» παίζουν ξανά για 8 μόνο παραστάσεις γιατί το αναζήτησαν οι φίλες και οι φίλοι του.

unnamed-4

Από το 2011 «Το παιδί και το κουδουνάκι» έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων και αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις των μικρών μας θεατών. Έχει παιχτεί στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, σε εκατοντάδες σχολεία της Αττικής, αλλά και σε πνευματικά κέντρα της χώρας. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου παίχτηκε και στη Λευκωσία.

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού, με όλους τους ήρωες να ενσαρκώνονται στο έργο. Κατά τη διάρκεια της παράστασης μοιράζουμε κουδουνάκια στα παιδιά και τους μαθαίνουμε να ακολουθούν την μελωδία στον ρυθμό, τα παιδιά συμμετέχουν επίσης και σε συγκεκριμένα σημεία του έργου. Είναι μια χαρούμενη και διασκεδαστική παράσταση, που την παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τα παιδιά και με ευχαρίστηση η μεγάλοι.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης χρησιμοποιούμε πολλά φυσικά μουσικά όργανα, είτε για να τραγουδήσουμε, είτε για να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρες, αλλά και ηχοτοπία. Η μουσική της παράστασης και η φιλοσοφία της είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff. Χρησιμοποιούμε και ηχογραφημένες συνθέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του έργου.

Παράλληλα, τις καθημερινές ημέρες, τα πρωινά η παράσταση θα ανέβει για σχολικές ομάδες, κατόπιν ραντεβού.

Θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Παλαιογιάννης, Άννα Σεβαστή Τζίμα, Τάσος Νταβάκος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ωραίο έργο. Το είδα χθες με την μητέρα μου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι 9 χρονών ενώ αυτό το έργο είναι για παιδιά κάτω των 7 ετών. Τα μικρά παιδιά συμμετείχαν στην παράσταση και διασκέδασαν πολύ. Το θέατρο δεν έχει κυλικείο.Το θέατρο είναι μικρό,ελάτε έγκαιρα.