Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν

Αρχείο Παίχτηκε από 28/02/2020 έως 08/03/2020
στο Θεσσαλικό θέατρο (Λάρισα)
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Κατσικονούρης
Σκηνοθέτης: Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνογραφία: Βασίλης Παπατσαρούχας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Γιάννης Καραγιάννης
Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης
Ερμηνεύουν: Γιασεμί Κηλαηδόνη, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου, Σταμάτης Μπάκνης και οι μικρές Ιωάννα Αλεξανδρή (Ματίλντα στην περσινή ομώνυμη παράσταση του Ακροπόλ) και Κατερίνα Κανάκη

Περιγραφή

Δεύτερο έργο της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ σε συμπαραγωγή με το θέατρο Μεταξουργείο  Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν  του Ουίλλιαμ Γκίμπσον σε νέα διασκευή από το Βασίλη Κατσικονούρη και σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Το έργο διαπραγματεύεται την τρομερή δύναμη της γυναίκας και της εκπαίδευσης όταν είναι βιωματική. Η ιστορία ενός κοριτσιού τυφλού και κωφού που μαθαίνει να επικοινωνεί.

Περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Συμπαραγωγή με το Θέατρο Μεταξουργείο

Σε βρεφική ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή, ενώ μέχρι τα έξι χρόνια ήταν ένα αγρίμι, το οποίο ζούσε μέσα στην απόλυτη σιωπή και το σκοτάδι. Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, μια εικοσάχρονη δασκάλα, που ήταν άτομο με αναπηρία και η ίδια αφού είχε μειωμένη όραση, για να τη βοηθήσει. Με την επιμονή της και κυρίως με την αγάπη της κατόρθωσε να μετατρέψει τη μικρή σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές.

Βοηθός σκηνοθέτη : Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Σχεδιασμός Βιντεοπροβολών : Στέφανος Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες