Βαν Γκογκ - Γράμματα στον αδερφό μου Τεο

Αρχείο Παίχτηκε από 17/02/2020 έως 24/02/2020
στο Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Διάρκεια: 100' (με διάλειμμα)
Σκηνοθέτης: Παύλος Μελικίδης
Φωτισμοί: Kamel Abdi
Ερμηνεύουν: Μπάμπης Λουκόπουλος

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα διάλογο, όχι μόνο με τον αδερφό του, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, τον Θεό και τον κόσμο. Μια αδιάκοπη συνομιλία, που θα κρατήσει μέχρι το θάνατο του.

Περισσότερα

Το Ίδρυμα "Το Σπίτι του Ηθοποιού" σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν το έργο ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ- ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΤΕΟ, ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο, που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και σε όλον το κόσμο.

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Παπαδοπούλου

Λίγα λόγια για το έργο:

Είναι ένα ντοκουμέντο βασισμένο σε μια ανθρώπινη ιστορία, που αποκαλύπτει ένα γιγάντιο καλλιτεχνικό έργο και ένα πραγματικό φιλολογικό μνημείο.

Μέσα από τα γράμματα και τη μουσική, η παράσταση έρχεται να αναδείξει τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το πνευματικό περιεχόμενο που υπάρχει στους πίνακες του. Ο σπουδαίος ζωγράφος δεν αναγνωρίζεται εν ζωή - ωστόσο περνάει στην αθανασία, αποκαλύπτοντας μας τελικά το θριαμβευτικό κίτρινο χρώμα.

Βασμ, Ιούνιος 1879

«Τέχνη είναι ο άνθρωπος που προστίθεται στη φύση», τη φύση, την πραγματικότητα, την αλήθεια, μα με μια σημασία, με μια σύλληψη, μ' ένα χαρακτήρα, που φανερώνει ο καλλιτέχνης, και που σ' αυτά δίνει έκφραση, τα «αποδεσμεύει», τα ξεδιαλύνει, τα λυτρώνει, τα φωτίζει.

Με την υποστήριξη του Τεχνοχώρου Φάμπρικα Athens και της ΕΡΤ.