Βγερού γλυκά φανού

Αρχείο Παίχτηκε από 04/11/2015 έως 22/11/2015
στο Αυλαία (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: Γιώργος Χατζόπουλος
Σκηνοθέτης: Κορίνα Βασιλειάδου
Ερμηνεύουν: Ελευθερία Τέτουλα, Άννα Σωτηρούδη

Περιγραφή

Μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίασή της την περασμένη θεατρική σεζόν, η παράσταση Βγερού γλυκά φανού επιστρέφει στο Θέατρο Αυλαία από τις 4 έως και τις 22 Νοεμβρίου. Στο μεταξύ η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις Μέρες Θεάτρου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στην Ηγουμενίτσα, στη Χίο, στα Μερκούρεια στο Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης, στο Βόλο και στις Σέρρες. Τελευταίος σταθμός της πριν τις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, η Βέροια στις 31 Οκτωβρίου.

Περισσότερα

Μια σύγχρονη ελληνίδα γυναίκα, η Αγγελική, μέσα από τη συγκλονιστική αφήγηση της Βγερούς, που επέζησε της Σφαγής στη Χίο και της δουλείας στη Σμύρνη, προσπαθεί να συναρμολογήσει την κατακερματισμένη ταυτότητα της.

Δύο διαφορετικές εποχές, δύο διαφορετικές γυναίκες, δύο αφηγήσεις. Η μία κραυγή επιβίωσης και αυτογνωσίας. Η άλλη, μαρτυρία και ταυτόχρονα καταγγελία. Και οι δύο συναρμολογούν μία κοινή μνήμη, μία ελπίδα του μέλλοντος, μία ιστορία.

Αν την ακούσεις δεν την ξεχνάς!

Γίνεσαι μέρος της!

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Κορίνα Βασιλειάδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια Κίνησης: Κωνσταντίνος Κατσαμάκης
Σκηνικά – Κοστούμια & Σχεδιασμός φωτισμών: Κέλλυ Εφραιμίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλέα Σαμαντά
Επιστημονική συνεργάτης: Στέλλα Τσιροπινά
Φωνή Ανθής: Ειρήνη Κυριακού

Το τραγούδι του τέλους ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός

 Η είσοδος δεν επιτρέπεται για παιδιά κάτω των 10 ετών.

 

Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου

ΒΓΕΡΟΥ: «Δεν ξέρω αν είναι ρωμιά, τουρκάλα ή φράγκισσα, -άσε που δεν ξέρω και πού αρχίζει το ένα και πού τελειώνει το άλλο,- όμως είναι αυτή που είδε βρέφη κομματιασμένα να κείτονται πεταμένα στα βράχια, είναι αυτή που άκουσε το σμίξιμο των σπαθιών με τη σάρκα, τις φωνές των μανάδων που βλέπανε τις κόρες τους να βιάζονται. Είναι αυτή που είδε τη Μεγάλη Σφαγή. Ωστόσο, ποτέ δεν είπε: Καταραμένη η φυλή που έκανε τις σφαγές. Καταραμένη η γενιά που τους αφάνισε! Όμως λέει: Ασυγχώρητοι όσοι βάδισαν στο μονοπάτι της παλιανθρωπιάς. Ασυγχώρητοι όσοι στο όνομα του Θεού ή του χρήματος, της απληστίας ή της εκδίκησης, βρωμίζουν τη ζωή με τις πράξεις τους. Κάτω από τα δάκρυά της μίσος δε θα βρείτε. Δεν ζητάει εκδίκηση. Μνήμη ζητάει! Μνήμη πικρή σαν πικραμύγδαλο.»

 

Θέατρο του Θερμαϊκού

Το «Θέατρο του Θερμαϊκού» ιδρύθηκε από τους Ελευθερία & Λεωνίδα Τέτουλα το φθινόπωρο του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Η «Βγερού γλυκά Φανού» είναι η πρώτη του παραγωγή. Πρόθεση του θεάτρου είναι μέσα από ένα ήθος συνεργατικής δουλειάς ν’ αναπτύξει παραγωγές που θ’ αναδεικνύουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας και της παράδοσης προκειμένου να τις υποβάλλουν σ’ ένα διάλογο με το σήμερα. Με αφετηρία ένα project, όπου έρευνα, μελέτη και δημιουργία θα εμπλέκονται, το τελικό προϊόν, η παράσταση, να λειτουργεί ως μνημονική πράξη και ως πολιτική και πολιτισμική παρέμβαση.

 

Facebook page της παράστασης:
https://www.facebook.com/Βγερού-γλυκά-Φανού-ΓΧατζοπουλος-775288945882152/?fref=ts

Facebook event της παράστασης:
https://www.facebook.com/events/970544346320106/

Θέατρο του Θερμαϊκού
Site: theatrothermaikos.gr
Facebook Page// Θέατρο-του-Θερμαϊκού
E-mail: [email protected]
Τηλ: 6978554810, 6932201888

Βίντεο