Βούβα

Αρχείο Παίχτηκε από 24/10/2017 έως
στο Σύγχρονο
Συγγραφέας: Ελένη Γκασούκα
Σκηνοθέτης: Ελένη Γκασούκα
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Ερμηνεύουν: Νάντια Κοντογεώργη, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Κρις Ραντάνοφ, Χρήστος Γεωργαλής, Καίτη Ιωαννίδου, Αναστασία Μανιάτη
Παίζουν μουσική: Στο κλαρίνο ο Γιώργος Κωτσίνης

Περιγραφή

Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο με θέμα την ερωτική συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στην ελληνική επαρχία του παρόντος χρόνου, που εκτός από την μεταξύ τους αναμέτρηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους εφιάλτες.

Περισσότερα

Οι εφιάλτες (βραχνάδες, μόρες), που είναι άλλοτε υπαρκτά πρόσωπα από το άμεσο περιβάλλον των δυο ηρώων και άλλοτε αλληγορικές μορφές, που αφορούν στην αγωνία των σύγχρονων ανθρώπων με τη μορφή των εξαντλητικών οικονομικών απαιτήσεων ή ακόμα και πιέσεων, που ασκούν οι προσδοκίες των θεσμών που δοκιμάζονται, θα στήσουν τον χορό και θα αναλάβουν μια σουρεαλιστική αφήγηση.

Το έργο συνδυάζει την ποίηση και το γκροτέσκο, γίνεται διασκεδαστικό και συγκινητικό την ίδια στιγμή, εκφράζοντας έτσι την αγωνία των ηρώων απέναντι στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα. Οι ήρωες σε αποσύνθεση, ετερόκλητοι και αντιφατικοί ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον εαυτό τους, παίρνοντας λάθος αποφάσεις. Η Βούβα είναι ένα παιχνίδι με την αλήθεια.

Κίνηση: Φώτης Νικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη:
Αγνή Χιώτη
Μουσική επιμέλεια:
Πάνος Σουρούνης
Φωτογραφίες-video: Παναγιώτης Λάμπης- Φώτης Πλέγας
Παραγωγή: People Entertainment Group A.E

54 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ καλή παράσταση και καλές οι ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, αλλά ειδικότερα η ερμηνεία της Κοντογιώργη ήταν εξαιρετική. Το έργο είχε δραματικό χαρακτήρα με αρκετές σαρκαστικές στιγμές γέλιου και συναισθηματικών αλλαγών. Ήταν μία παράσταση που σίγουρα σου έδινε τροφή για σκέψη, γύρω από τον άνθρωπο και τη πάλη με τα θέλω και τα πρέπει της ζωής. Ευχαριστούμε πολύ Θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 2. Πολύ καλές ερμηνείες! Με αρκετά στοιχεία υπερβολής που ίσως για τα δικά μου γούστα δεν με ενθουσίασαν ιδιαιτέρως! Ωστόσο αρκετά ευχάριστη!Ευχαριστώ θεατρομάνια για την ευκαιρία να την παρακολουθήσω !

 3. Μια πολύ δυνατή παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς και ειδικότερα της Ν.Κοντογεώργη καλό κείμενο και σκηνοθεσία.Έργο δραματικό αλλά με έντονες συναισθηματικές αλλαγές,χιούμορ,συγκίνηση και πολλή τροφή για σκέψη.Καταλαβαίνεις πόσο σε αφορά.Αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του εφιάλτες,τους φόβους που κουβαλάει μέσα του.Η φυγή δεν είναι η λύση.Πρέπει να τους αντιμετωπίσει κατάματα για να απεγκλωβιστεί και να κάνει πραγματικότητα τα θέλω του.Σε ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

 4. Ενδιαφέρουσα παράσταση και καλοδουλεμένη. Ευρηματική σκηνοθεσία, και πολύ καλές ερμηνείες. Ιδιαίτερο το έργο της Κας Γκασούκα, αγγίζει το θεατή και αποτελεί αφορμή για σκέψη, προβληματισμό και συζήτηση. Η παράσταση δημιουργεί συναισθήματα κι αυτό αρκεί για να νιώσει κανείς πως πραγματικά βλέπει θέατρο.
  Συγχαρητήρια στους συντελεστές και ευχαριστίες στη Θεατρομάνια.

  Υ.Γ. Παράκληση λίγο πιο έγκαιρη η ειδοποίηση. Έλαβα το mail 8.20 μ.μ. στην Αγ. Παρασκευή για μία παράσταση που άρχιζε 9.15 μ.μ. στον Κεραμικό! Άξιζε πάντως.

 5. Ο χειρότερος πόλεμος γίνεται μέσα μας. Στο μυαλό και την ψυχή μας. Τα θέλω που αγωνίζονται να σπάσουν τα δεσμά και να αναδυθούν για να φτιάξουν μια νέα πραγματικότητα. Εξοχές ερμηνείες των πρωταγωνιστών με πινελίες χιούμορ

 6. Αξιόλογη παράσταση πάνω στις εύθραυστες ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάζονται σε περιόδους κρίσης.Εξύπνο το σκηνοθετικο τέχνασμα που αξιοποιείται για την πολλαπλή παράλληλη δράση.Ωστόσο τα επιμέρους θέματα που αναπτύσσουν την πλοκή του έργου είναι πάρα πολλά με αποτέλεσμα η επρξεργασία τουε να ειναι σκηνικά υποτυπώδης.Εξαιρετικές οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών αλλά η Κονγτογιώργη ήταν αποκάλυψη σε σχέση με τα συνηθισμένα.

 7. Ενδιαφέρουσα παράσταση με ωραίο χιούμορ και έντονο προβληματισμό..Το σενάριο κούρασε λίγο προς το τέλος..Οι ερμηνείες πολύ καλές από όλους τους ηθοποιούς,ξεχώρισαν Κοντογεώργη και Αρβανίτης.. Ευχαριστώ για την πρόσκληση Θεατρομάνια.

 8. Η παράσταση μου άρεσε.
  Εξαιρετικές ερμηνείες όλων των συντελεστών, ιδιαιτέρως όμως των πρωταγωνιστών.
  Εκτίμησα και την σκηνοθετική δουλειά της Ελένη Γκασούκα, που παρότι ήταν δύσκολη, το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό για μένα.

 9. Ευχαριστώ πολύ την ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ για την πρόσκληση!Πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση, την οποία οι ηθοποιοί υποστήριξαν με όλο τους το ταλέντο.Η Νάντια Κοντογεώργη πολύ καλή σε ένα ρόλο μεγάλων εναλλαγών και απαιτήσεων. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

 10. Ένα σύγχρονο έργο, που κατάφερε να παντρέψει τόσο αρμονικά δύο υπαρκτά πρόσωπα με τους προσωπικούς τους εφιάλτες, ζώντες και μη, καλοδουλεμένο, πρωτότυπο και χωρίς επιτήδευση. Μας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή, σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 11. Αμφίθυμη η εντύπωση, μία ωραία ιδέα με ενδεχομένως μέτρια απόδοση, η πληθώρα ατόμων στη σκηνή αποπροσανατόλιζε τη συγκέντρωση του θεατή από τη δράση, χωρίς βέβαια να τον κάνει να χάσει εντελώς τον μπούσουλα. Οι ερμηνείες άρτιες, φαίνονταν πραγματικά σαν να είχαν δημιουργήσει νοερά το πλαίσιο του χαρακτήρα τους.

 12. Πολύ δυνατή παράσταση. Η Νάντια Κοντογεώργη εξαιρετική σ' ενα αρκετό δύσκολο ρόλο, τό ίδιο όμως άψογοι όλοι οι ηθοποιοί. Το γέλιο κι η συγκίνηση εναλάσσονταν συνεχώς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ , ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για τη διπλή πρόσκληση!!!

 13. Αξιολογη παράσταση ενός ενδιαφέροντος έργου με συγχρονη γραφή και αναφορές στην ανάγκη των ανθρώπων να σπάσουν τα καθε είδους δεσμά τους και να ζήσουν ό,τι ονειρεύονται. Καλες ερμηνείες όλων των ηθοποιών, ιδιαίτερα του Νίκου Αρβανίτη.

 14. Ωραία παράσταση. χαρίζει γέλιο αλλά και προβληματισμό, δίνει σε μεγάλες ποσότητες τροφή για σκέψη κατά πόσο τελικά αφήνουμε τους βραχνάδες να μας ορίζουν και να καθορίζουν τις ζωές μας.
  Συγχαρητηρια σε όλους τους συντελεστές! Οι ηθοποιοί πειστικότατοι και ταλαντούχοι, το κείμενο άκρως αλληγορικό κι η σκηνοθετική προσέγγιση πετυχημένη αν κι υπήρξε ένα σημείο που δεν μου άρεσε.
  Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για την πρόσκληση!!

 15. Ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ώριμη η κεντρική ιδέα αλλά ελλείψεις στην αληθοφάνεια. . Πλούσιο έργο σε στοιχεία και στη γραφή και στη σκηνοθεσία τα οποία έμοιαζαν πιεστικά δοσμένα σαν να έπρεπε να μπουν όλα σε μία παράσταση. Ο υπαινιγμός κάποιες φορές φτάνει και από μόνος του, χωρίς να δίνονται όλα ξεκάθαρα στον θεατή. Γεμάτη προσπάθεια από τη Νάντια Κοντογιώργη. Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Παρακολούθησα την παράσταση 31/10

 16. Μια πολυ καλη, σουρεαλιστικη παρασταση. Με δυνατες ερμηνειες απο ολους τους συντελεστες. Γεματη εντασεις, χιουμορ, μυστικα.. Οι ανθρωποι ερχονται αντιμετωποι με τις πληγες τους, με τους καταδιωκτες τους και με τα δυνατα βαριδια που κουβαλανε..Η θεληση για νεα αρχη με τον ερωτικο παρτενερ, -ανεξαρτητως αν πετυχει η οχι-τους κανει να καταφερουν (δυσκολα μεν, αποφασιστικα δε), να κλεισουν την πορτα πισω τους..(ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ)

 17. Ωραία και πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση. Ο καλύτερος συνδυασμός γέλιου και προβληματισμού στην απόλυτη ισορροπία,με το γέλιο και τη συγκίνηση να εναλλάσσονται συνεχώς..Το έθνικ στοιχείο είναι πολύ γλαφυρό, μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.
  Η Νάντια Κοντογεώργη πολύ καλή σε ένα ρόλο μεγάλων εναλλαγών και απαιτήσεων. Εξαιρετικοί και όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Σαν παράσταση έχει δουλευτεί πολύ και σίγουρα θα ξεχωρίσει.
  Ευχαριστώ πολύ την ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ για την πρόσκληση!

 18. ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΝΟΧΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΗ ΚΟΝΤΑ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΑΖΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΚΛΣΗ...

 19. Ενδιαφέρουσα και καλοστημένη παράσταση που καταφέρνει όχι μόνο να διασκεδάσει, αλλά και να προβληματίσει το θεατή. Το έργο, συνδυάζοντας τραγικά και κωμικά στοιχεία, παρουσιάζει την ελληνική πραγματικότητα και την ελληνική νοοτροπία μέσα σε μια σουρεαλιστική (και κάποιες στιγμές εφιαλτική) ατμόσφαιρα.
  Πάρα πολύ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, συγχαρητήρια σε όλους!
  Παρακολούθησα την παράσταση της Δευτέρας 30/10 κι ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

 20. Ένα έργο-σταθμός ,με συγκλονιστικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές,αλλά και όλο τον θίασο να τους συμπληρώνει αγαστά...
  Ένα έργο, που μας εμπεριέχει όλους ανεξαιρέτως και,παράλληλα, μας δείχνει ότι ο μόνος δρόμος για να αποτινάξουμε ότι μας ταλανίζει και κατατρύχει τις ζωές μας, είναι η συνειδητοποίηση της αλήθειας μας, μιας αλήθειας που γίνεται το εφαλτήριο για να ανοίξουμε - επιτέλους -την έξοδο διαφυγής και να απεγκλωβιστούμε από τα προσωπικά μας φαντάσματα ,απελευθερώνοντας τα καλά κρυμμένα, πραγματικά μας "θέλω"...
  Σ'ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για τη "συνειδητοποίηση" που μου προσέφερες, μέσα από μία μοναδική,απαράμιλλη διαδικασία χαρμολύπης...

 21. Τρυφερά, επίμονα, απογυμνωμένα, τα φαντάσματα, τα τραύματα του παρελθόντος, του παρόντος και του αέναου, περιστρεφόμενου μέλλοντος χορεύουν, παίζουν άγριο κυνηγητό με τις αισθήσεις των ηρώων, διψούν για επιβολή της υπερπαρουσίας τους, περιπλανώμενα στο σπίτι με απόλυτα γήινες συνήθειες και αντιδράσεις. Είμαστε όμηροι, θλιβερά ανδρείκελα των πληγών μας, <> στη προστατευτική, συρμάτινη αγκαλιά τους; Μπορούμε να απαλλαγούμε μέσω του γνήσιου έρωτα, της αληθινής συνάντησης με τον άλλον από τη χάρτινη ψευδοπροστασία της μοναξιάς μας, από τις φρικτές δαγκωματιές της ιστορίας μας, της αλήθειας, που αχόρταγα ορμάνε στη σάρκα μας και μας συρρικνώνουν; Ερωτευόμαστε για να ανταλλάξουμε τραύματα, συναντιώνται ποτέ τα ανθρώπινα λόγια ή ξαγρυπνούν αγριεμένα στη δίνη ανεξάντλητων, υστερικών μονολόγων με το <> να θριαμβεύει ανίκητο; Αντιμέτωπη με τέτοια ερωτήματα με έφερε η εν λόγω παράσταση, σουρεαλιστική, τραγελαφική όπως όλα τα σπουδαία γεγονότα της ζωής μας, με τους 2 πρωταγωνιστές - εξαιρετικοί, απόλυτα μεστοί και συνεπείς με τους ανεκπλήρωτους πόθους και λαχτάρα των ηρώων τους- να παλεύουν να <> ξανά μέσα από τον πόθο τους για ελευθερία, πόθοι που μάχονται θανατηφόρα γιατί ο ένας πιστεύει ως ευτυχία την ανείπωτη δυστυχία του άλλου και τι άλλο μπορεί να οριστεί ως τραγωδία, αν όχι αυτά τα δύο δίκαια, της Φωτεινής και του Θωμά, που λυσσασμένα συγκρούονται; <> λέει συγκλονιστικά η Φωτεινή, σε μια κωμική σκηνή που η υπόγεια φλέβα της όμως βουλιάζει στην απόγνωση. Συγκλονιστικά και τα φαντάσματα- ηθοποιοί ποι οι πρωταγωνιστές θυμόντουσαν, έβλεπαν, ή ζούσαν δια βίου, τα οποία καταλάμβαναν με απίστευτη μαεστρία το χώρο και τις αισθήσεις τους, σ ένα διονυσιακό χορό από τα βάθη και το άπειρο του χρόνου, της ελευθερίας, της μοναξιάς, του έρωτα, της πλάνης και της αλήθειας. Εν τέλει, όπως λέει ο Θωμάς, <>. Φεύγεις προβληματισμένος από μια παράσταση με κοφτερο σαρκασμό και βαθιά, τρικυμιώδη ευαισθησία για τη μοίρα του ανθρώπου. Παρακολούθησα τη παράσταση στις 30/10, θεατρομανία, σε ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία!!!