Πέντε έργα από τους σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη με ελεύθερη είσοδο

Θέατρο «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη»

Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13 (έξω από το μετρό Ακρόπολης)
Πληροφορίες- κρατήσεις: 2109222300

 Πέντε έργα από τους σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη με ελεύθερη είσοδο, φιλανθρωπική δράση – street events με αφορμή και την ημέρα Θεάτρου.

Πέντε νέα έργα παρουσιάζει, από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των σπουδαστών μέσα από τις παραστάσεις. Μετά την πρώτη περίοδο παραστάσεων που παρουσιάστηκαν «Μικρές ιστορίες φόνων», σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη, «Work in progress στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, Method Clowning», σε διδασκαλία Ερατούς Πίσση, «Πάσχοντες εν Τραγωδία», σε διδασκαλία Θόδωρου Κάλβου και κίνηση Μιχάλη Καλαμπόκη οι σπουδαστές και των τριών ετών επανέρχονται με το αποτέλεσμα της εργασίας τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου της χρονιάς.

Πρόκειται για ένα νέο τρόπο διδασκαλίας της υποκριτικής, αποκλειστικά μέσα από παραστάσεις, που ξεκίνησε η Αθηναϊκή Σκηνή με σκηνοθέτες με ιδιαίτερη απήχηση.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προφοράς η Αθηναϊκή Σκηνή συνεργάζεται με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων και οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο και με μόνη υποχρέωση να προσκομίσουν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως κονσερβοποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα σε κονσέρβα, χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας, όπου θα διατεθούν σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η διδασκαλία των έργων στους σπουδαστές δεν γίνεται πλέον με τον παραδοσιακό  τρόπο που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά σε χρόνο αντίστοιχο του επαγγελματικού θεάτρου και σε συνεργασία με το επαγγελματικό Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής, οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με το κοινό κάθε τρεις μήνες.

Οι περίοδοι των παραστάσεων είναι: Ιανουάριος, Μάρτιος και Μάιος, όπου παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές παραστάσεις από τα τρία έτη με διαφορετικό καθηγητή υποκριτικής.

Οι σκηνοθέτες Κοραής Δαμάτης, Κώστας Γάκης, Βέρα Λάρδη, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη και Θόδωρος Κάλβος καθοδήγησαν τους σπουδαστές.

  • Το α' έτος καταπιάστηκε με την υποκριτική με μάσκα σε κλασσική κωμωδία.
  • Το β' έτος σπουδών παρουσιάζει ένα πρωτότυπο project με θεματική την προσέγγιση από τρεις διαφορετικές σκοπιές του Ψυχολογικού θεάτρου, μέσα από έργα τριών διαφορετικών χωρών. Ουίλιαμς, Τσέχωφ και Τερζάκης, συνομιλούν και προσεγγίζονται μέσα από τις μεθόδους: α. Στανισλάφσκι και Method acting, β. Ψυχόδραμα και γ. παιχνίδι και σωματικό θέατρο με αφορμή το ρόλο.
  • Το γ' έτος μελέτησε το ιδιαίτερο Θέατρο του παραλόγου μέσα από έργα του Ιονέσκο.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στις 21.00, Α' έτος. «Εταιρικοί διάλογοι» του Λουκιανού σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη. Κλασσική κωμωδία της εποχής του Λουκιανού. Εταίρες της αρχαιότητας σε ένα παιχνίδι ρυθμού, έντονης σκηνικής παρουσίας και υποκριτικής με χρήση μάσκας.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στις 21.00, Β' έτος. «Τσέχωφ, Ουίλιαμς, Τερζάκης - Method acting και σύστημα Στανισλάφσκι». Το πρώτο μέρος της παρουσίασης αυτού του project με σκηνοθέτη την Αλεξάνδρα Βουτζουράκη. Σκηνική επικοινωνία και σωματικές ενέργειες στο Ψυχολογικό Θέατρο.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στις 18.30, Β' έτος. «Τσέχωφ, Ουίλιαμς, Τερζάκης – Ψυχόδραμα». Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης αυτού του project με σκηνοθέτη τη Βέρα Λάρδη. Η ψυχοθεραπευτική μέθοδος του Ψυχοδράματος σαν εργαλείο στην προσέγγιση ρόλων. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει από το Θέατρο και θα συνεχίσει ως street event με το κοινό να ακολουθεί τους ηθοποιούς στην πανέμορφη περιοχή που βρίσκεται γύρω από τη σχολή στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Ακρόπολη.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 στις 21.00, Β' έτος. «Τσέχωφ, Ουίλιαμς, Τερζάκης - με αφορμή το ρόλο, παίζουμε με το ρόλο». Το τρίτο μέρος της παρουσίασης αυτού του project με σκηνοθέτη τον  Κώστα Γάκη. Παιχνίδι και σωματικό θέατρο με έναρξη το κείμενο, τη δομή του ρόλου και μέσα από την ιδιαίτερη τεχνική του Κώστα Γάκη.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στις 21.00, Γ' έτος. «Θέατρο Παραλόγου – Ιονέσκο». Φαλακρή τραγουδίστρια, Μάθημα, Καρέκλες, Ζακ. Ένα παραλήρημα που σπάει κάθε λογική σε διδασκαλία Θεόδωρου Κάλβου.

 

*Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή (έξω από το μετρό της Ακρόπολης) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Η παρουσίαση που θα γίνει στις 4 Απριλίου στις 18.30 έχει ως σημείο συνάντησης το Θέατρο και θα κατευθυνθεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

«Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη»

Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13

Τηλ. 210 9222300

Προηγούμενο άρθροΓιόρτες ανοιχτού θεάτρου 2019 - Open Call
Επόμενο άρθροΑκρόαση για την άνδρες ηθοποιούς στην παιδική παράσταση «ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη