Πρεμιέρα για την παράσταση "Πυρκαγιές" στο Βασιλικό θέατρο

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο, δόθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ» του Ουαζντί Μουαουάντ, σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη. Το συγκλονιστικό, σκληρό και ταυτόχρονα ανθρώπινο και ποιητικό κείμενο παρέσυρε με τη δύναμή του το κοινό στη δίνη της ιστορίας. Οι θεατές υποδέχτηκαν ηθοποιούς και συντελεστές στην υπόκλιση, στο φινάλε, με παρατεταμένο χειροκρότημα και επευφημίες.

Η τραγική πραγματικότητα ενός εμφύλιου πολέμου, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των θεατών,  μέσα από το έργο του πολυβραβευμένου Λιβανοκαναδού συγγραφέα. Η  Ζαν και ο Σιμόν- δίδυμα αδέλφια- ακολουθώντας  τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους Ναουάλ, καλούνται να κάνουν ένα ταξίδι πέρα από το χρόνο και τον τόπο, για να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό και έναν αδελφό, που αγνοούσαν την ύπαρξή του.

Την πρεμιέρα της παράστασης παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του πολιτιστικού, καλλιτεχνικού, δημοσιογραφικού και ακαδημαϊκού χώρου. Παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Στρατής και η μεταφράστρια του έργου κ. Έφη Γιαννοπούλου.

Πληροφορίες για την παράσταση: εδώ

Προηγούμενο άρθροΌλοι οι σταθμοί του Μετρό οδηγούν στον ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ και στην Μεγάλη Έκθεση  Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius
Επόμενο άρθροΗ ODC Ensemble και η Ελλη Παπακωνσταντίνου αναζητoύν διευθυντή παραγωγής για την νέα τους παράσταση “Oedipus: Sex with Mum was Blinding”