Πρίγκιπας και Φτωχός - Ημέρα αγάπης και αλληλεγγύης

 

Face painting

Ας είναι κάθε μέρα, μέρα αγάπης και αλληλεγγύης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημέρα αγάπης και αλληλεγγύης,  που διοργάνωσαν  η δημιουργός  της παράστασης «Πρίγκιπας και Φτωχός» - Κέλλυ Σταμουλάκη σε συνεργασία με την  Γενική Πρόξενο Ακτής Ελεφαντοστού και Πρόεδρο της Ελληνικής Δράσης Αφρικής, Μέρω Κεσεσίογλου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Σκοπός της ιδιαίτερης αυτής ημέρας είναι μέρος των εσόδων της παράστασης, να διατεθεί στο Ορφανοτροφείο ΕΛΛΑΣ, όπου φιλοξενούνται 450 παιδιά, των οποίων οι γονείς απεβίωσαν από τον ιό HIV/AIDS και τα ίδια είναι φορείς.

Το Αβάκιο - Παιδικό Στέκι αποδείχθηκε μικρό, για να χωρέσει περισσότερα από 900 παιδιά συνοδεία με τους γονείς τους, που έσπευσαν την ημέρα αυτή, να δουν την παράσταση «Πρίγκιπας και Φτωχός» και να στηρίξουν με μεγάλη θέρμη την προσπάθεια αυτή. Η Κέλλυ Σταμουλάκη καλωσόρισε τους θεατές και ευχήθηκε «να είναι κάθε μέρα μια μέρα αγάπης». Ο Σπύρος Μπιμπίλας εκπροσωπώντας το ΤΑ.ΣΕ.Η ευχαρίστησε τη δημιουργό για την προσφορά της στο θέατρο για παιδιά και για τις δράσεις αλληλεγγύης που διοργανώνει. Μίλησε επίσης για το σπουδαίο έργο της Προξένου.

Στη σκηνή επίσης προσκλήθηκε και η πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού, Μέρω Κεσεσίογλου όπου χαρακτηριστικά είπε: « Η οργάνωσή μας - Ελληνική Δράση Αφρικής -  ίδρυσε εννιά νοσοκομεία, δυο ορφανοτροφεία, εκ των οποίων το ένα είναι για υγιή παιδιά και το άλλο για ορφανά του Aids. Δύο Μαιευτήρια όπου τα πρώτα παιδιά ονομάστηκαν Αθηνά και Ερμής. Γεωργική σχολή, όπου οι γυναίκες εκπαιδεύονται στην καλλιέργεια της γης και στην ιχθυοκαλλιέργεια, τέσσερα οδοντιατρεία και 14 μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Δηλαδή τους προσφέραμε απλά μηχανήματα για να κάνουν χυμούς από φρούτα και τοματοπελτέ. Επίσης ιδρύσαμε γυναικείους συνεταιρισμούς, όπου γυναίκες κατόρθωσαν να έχουν ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Όλα αυτά τα ιδρύματα φέρουν την επωνυμία ΕΛΛΑΣ και κυματίζει η ελληνική μας σημαία»

Μετά το τέλος της παράστασης μικροί και μεγάλοι έτρεξαν να φωτογραφηθούν με όλους τους ηθοποιούς, τη συγγραφέα και σκηνοθέτη της παράστασης, Κέλλυ Σταμουλάκη, που τους υπέγραφε τα παραμύθια, που αγόραζαν από την είσοδο του θεάτρου, όπως επίσης και με τη μασκότ του «ΤΟΣΤΙΜΟ» – που νοστιμίζει την παράσταση και μοιράζει δώρα σε όλους καθημερινά. Οι σπουδαστές των εκπαιδευτηρίων «Νίκος Αμάραντος» ήταν ακόμα μια Κυριακή στο Αβάκιο Παιδικό Στέκι, για να ζωγραφίσουν τα πρόσωπα των παιδιών με καρδούλες για τη μέρα της αγάπης.

Μασκότ Τόστιμο

Την παράσταση και τους συντελεστές της τίμησαν ακόμα μια φορά φίλοι από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο και από άλλους φορείς.

Είδαμε τον πρόεδρο του Νομισματικού μουσείου, Δρ Γιώργο Κακαβά, τον πρόεδρο της Θεατρικής Εστίας Νέας Σμύρνης, Γιάννη  Παπαδάτο, την Γιούλη Σταμουλάκη, την χορογράφο Νικόλ Κοκκίνου, τον κινηματογραφιστή Σάββα Καρύδα, τη Νόνη Δούνια, τη Ράια Μουζενίδου, τον Περικλή Λιανό, τον Σπύρο Μπιμπίλα, τη σκηνογράφο της παράστασης Δέσποινα Βολίδη, τον Βασίλη Ντρίγκο συνιδιοκτήτη των κομμωτηρίων GINO, τη σκηνοθέτη Μαρίνα Γεωργιοπούλου και τους δημοσιογράφους: Χρήστο Βαρθαλίτη, Αννούσα Μελά, Κορύνα Μανταγάρη, Τεριάννα Παππά, Λαμπριάνα Κυριακού, Ηλία Καλαμάκη, Σωτηρία Ορφανίδου, Νεκτάριο Κωνσταντινίδη, Αλέξη Καρατζά, Σπύρο Καλαματιανό και πολλούς άλλους ακόμα.

Η παράσταση «Πρίγκιπας και Φτωχός» της Κέλλυς Σταμουλάκη από την έναρξή της στη νέα θεατρική σκηνή Αβάκιο - Παιδικό Στέκι, έχει κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων που γεμίζουν καθημερινά το θέατρο και προσφέρουν το ζεστό τους χειροκρότημα στον ηθοποιό Τάσο Χαλκιά, τις ερμηνεύτριες Μελίνα Κανά και Κωνσταντίνα, τον Ορέστη Τρίκα, τη Νίκη Γρανά, το Δημήτρη Σταματελόπουλο και όλο το 16μελή ταλαντούχο θίασο που παίζει, τραγουδάει και χορεύει και δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει συνθέσει την εξαιρετική μουσική για την παράσταση και ο  Μαυρίκιος Μαυρικίου βρίσκεται στο πιάνο παρέα με άλλους μουσικούς, αφού καίριο χαρακτηριστικό του θιάσου αποτελεί η επιλογή ζωντανής μουσικής επί σκηνής. Η Δέσποινα Βολίδη έκανε τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα πολύχρωμα κοστούμια η Δέσποινα Κολοκοτσά.

Στο πιάνο ο Μαυρίκιος Μαυρικίου

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΠροσφορά για την "ημέρα της γυναίκας" στην παράσταση "Το γλυκό πουλί της νιότης"
Επόμενο άρθροOpen Stage «Η ζωή μου στο θέατρο»: Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συνομιλεί με τον Θανάση Λάλα»