Professional Summer Studies 2017 στο New York Acting Studio

Professional Summer Studies 2017

Από 3 έως 28 Ιουλίου

στο New York Acting Studio

School of Dramatic Arts & Musical Theatre

 

Με τον αέρα και το πνεύμα του θεάτρου της Νέας Υόρκης, η Σχολή του New York Acting Studio (NYAS) λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα επαγγελματικών σπουδών μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα, εφάμιλλα με εκείνα σημαντικών και αναγνωρισμένων σχολών του εξωτερικού.

Διακεκριμένοι καθηγητές και καλλιτέχνες, με εξέχουσα πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Wendy Gibbins, Κωνσταντίνος Παγιάτης, Σπύρος Κουβαράς, Βίκυ Παναγιωτάκη, Κορίνα Κοσκινά, Ιωάννα Γκαραγκούνη, Σάκης Μπιρμπίλης, Kenny Maclellan, διδάσκουν στη σχολή του NYAS, που λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Κατή, ο οποίος φέρνει στην Ελλάδα την εμπειρία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο μέσα από την πολυετή καριέρα του στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Αγγλία κ.λπ.).

Η σχολή του New York Acting Studio ανακοινώνει τα φετινά καλοκαιρινά προγράμματα (Professional Summer Studies 2017), που ξεκινούν στις 3 Ιουλίου και περιλαμβάνουν:

  • Musical Theatre Performance
  • Dramatic Arts (υποκριτικήθεάτρου)
  • Filmand TV acting (υποκριτική στην κάμερα)
  • Vocal studies
  • Jazz dance and Choreographies
  • Προετοιμασία για οντισιόν (μονόλογοι αγγλικά / ελληνικά)
  • Physical theatre
  • Εφηβικάπρογράμματα (act, dance, sing)

 

Διδάσκοντες του καλοκαιρινού προγράμματος, οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες: Wendy Gibbins, Κωνσταντίνος Παγιάτης, Σπύρος Κουβαράς, Κορίνα Κοσκινά, Νίκος Κατής

Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα (κατ’ επιλογήν), ενώ δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης για 2, 3 ή 4 εβδομάδες.  Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Νίκος Κατής

Καλλιτεχνικός διευθυντής του NYAS

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Κατής φέρνει στην Ελλάδα την εμπειρία του στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου μέσα από μια πολυετή καριέρα σε Αμερική, Αγγλία και άλλες χώρες του εξωτερικού. Τόσο οι σπουδές του δίπλα στη Stella Adler, την Uta Hagen και τη διεθνούς φήμης Royal Academy of Dramatic Arts (RADA),  όσο και οι συνεργασίες του με σκηνοθέτες και ηθοποιούς παγκοσμίου φήμης σε θέατρα της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου (Broadway, off-Broadway, West End κλπ) του έδωσαν μια νέα ματιά στην εκπαίδευση του ηθοποιού, την οποία αυτός με τη σειρά του φέρνει στην Ελλάδα.

H σχολή του NYAS εστιάζει στην προσωπικότητα και ιδιαιτερότητα κάθε σπουδαστή, δίνοντας έμφαση στον αυθορμητισμό, τη διαίσθηση, τη φαντασία, τη συναισθηματική ειλικρίνεια, την τόλμη και την ανάληψη ρίσκων. Διαμορφώνει performing artists εφοδιασμένους με όλα τα δυνατά εκφραστικά μέσα, ώστε να ανταποκριθούν στις διαρκείς εξελισσόμενες απαιτήσεις της τέχνης τους, μέσα από τη δική τους εφευρετικότητα.

 

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στα καλοκαιρινά προγράμματα:

New York Acting Studio - School of Dramatic Arts & Musical Theatre

Μιαούλη 11, 3ος όρ., Ψυρρή (30 μ. από μετρό Μοναστηράκι)

Τηλ. 210-3211.445, κιν. 6977-90.61.66

e-mail : [email protected]

site: www.newyorkactingstudio.gr

Facebook page: New York Acting Studio

 

Έχουν ήδη ξεκινήσει για το έτος 2017-2018 οι αιτήσεις ακρόασης και συνέντευξης για εισαγωγή στα προγράμματα επαγγελματικών σπουδών(Professional Studies-Degree Programs), μονοετούς ή τριετούς φοίτησης, για τη λήψη πτυχίου.

Οι Διδάσκοντες του καλοκαιρινού προγράμματος

 

Wendy Gibbins

Χορογράφος/Καθηγήτρια χορού

Κατάγεται από την Αγγλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή «The Thompson School of Dancing». Σπούδασε κλασικό μπαλέτο, κλακέτες, σύγχρονο (τεχνική της Martha Graham), με εξειδίκευση στο musical theatre και τζαζ (τεχνική του Matt Mattox/Luigi).

Εργάστηκε ως χορεύτρια στο θέατρο, την τηλεόραση και τη μουσική βιομηχανία, σε Αγγλία, Ιταλία και Ελλάδα, δίπλα σε παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, όπως οι : Ντέμης Ρούσσος, Michael Bolton, Edwin Collins κ.ά.

Στην Ελλάδα έχει χορογραφήσει για τηλεοπτικά προγράμματα, όπως: «So You Think You Can Dance» (2008), MAD VMW (2004 – 2005), Μουσικά Βραβεία Κύπρου (2006-2007), Greek Idol (2010) κ.α.

Χορογράγος κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως οι: Άννα Βίσση, Έλενα Παπαρίζου, Χρήστος Δάντης, Ευρυδίκη, One, Δημήτρης Κοργιαλάς, σε ζωντανές εμφανίσεις και στα video clips τους.  Στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δημιούργησε τις χορογραφίες για τη συμμετοχή των One (Gimme) το 2002 και για τη συμμετοχή της Ευριδίκης και του Δημέτρη Κοργιαλά (Comme Ci, Comme Ca) to 2007.

Υπεύθυνη του New York Acting Studio για τα τμήματα: musical theatre dance performance, jazz, κλακέτες.

 

Κωνσταντίνος Παγιάτης

Συνθέτης- ενορχηστρωτής - καθηγητής φωνητικής.

Σπούδασε σύνθεση και ενορχήστρωση στο διεθνούς φήμης Berklee College of Music στη Βοστώνη, μονωδία στο Εθνικό Ωδείο και είναι κάτοχος διπλώματος πιάνου.  Είχε καθηγητές τους Fergus Currie, Bob Doezema, Μπλερ Μακλόσκι, Peter Massink και Eric Bahctreil.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες, τραγουδιστές και ηθοποιούς, στον τομέα της μουσικής σύνθεσης/επιμέλειας και ενορχήστρωσης μουσικών, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μπάσης, Δημήτρης Καβράκος, Αντώνης Κορωναίος, Τάκης Ζαχαράτος, Μελίνα Ασλανίδου, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Κ. Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Χάρης Ρώμας, Μέμος Μπεγνής, Παντελής Καναράκης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ευγενία Μανωλίδου, Big Band Δήμου Αθηναίων κ.α.

Καθηγητής φωνητικής, μουσικής θεωρίας και ανώτερων θεωρητικών σε ωδεία και σχολές υποκριτικής, με εξειδίκευση στο musical theatre και επικεφαλής του New York Acting Studio στα τμήματα musical theatre, φωνητικής και μουσικής, τα τελευταία δύο χρόνια.

 

 

Σπύρος Κουβαράς / Compagnie Synthesis 748 (FR)

Χορογράφος- χορευτής -performer

Έχει ως βάση του το Παρίσι και την Αθήνα. Σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία- performance στο Centre National de la Danse στο Παρίσι και στο στούντιο Ménagerie de Verre. Aποφοίτησε από την Ευρωπαϊκή Ακαδηµία Σωµατικού Θεάτρου (Παρίσι) υπό την διεύθυνση της Ella Jaroszewich. Παρακολούθησε master classes του ISTA και του Théâtre du Mouvement µε τους I.N. Rasmussen, R. Carreri, J. Winnicki, Y. Marc και C. Heggen.

Εγκατεστημένος από το 2004 στο Παρίσι, ιδρύει το 2008 την Compagnie Synthesis 748 και αναπτύσσει ένα προσωπικό χορογραφικό και κινητικό λεξιλόγιο. Διαγράφει διεθνή πορεία, ενώ δημοσιεύσεις της δουλειάς του καταχωρούνται σε σημαντικές εκδόσεις και καταλόγους σύγχρονης τέχνης. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και σημαντικά φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολοµβία κ.λπ.

Καλείται διεθνώς να διδάξει σύγχρονη χορογραφία, σύνθεση performance, κίνηση για ηθοποιούς και σωματικό θέατρο σε σεμινάρια και master classes και αποτελεί μόνιμο συνεργάτη του New York Acting Studio.

 

Κορίνα Κοσκινά

Χορεύτρια – Καθηγήτρια χορού

Aπόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών «Theatre School» του Άμστερνταμ, διδάχθηκε χορό από τους: Kalina Bogoeva (κλασσικό), George Elkin (σύγχρονο), Milena Simeonova (κλασσικό), Ευαγγελία Ράντου (σύγχρονο).

Έχει παρουσιάσει πάνω από 30 projects. Δημιούργησε, χορογράφησε την παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο «Running Out Of Time», η οποία παίζεται μέχρι και σήμερα.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι: Λάκης Λαζόπουλος, Φρόσω Κορρού, Πέτρος Γάλλιας, Wendy Gibbins, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, ο Ινδός χορογράφος και σκηνοθέτης Ritchard Burton κ.ά. Επίσης έχει συνεργαστεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κερκύρας και έχει διδάξει μπαλέτο, σύγχρονο χορό, και jazz σε σχολές σε Ελλάδα και Ολλανδία.

 

Νίκος Κατής

Καλλιτεχνικός διευθυντής του NYAS.

Σκηνοθέτης και ηθοποιός. Σπούδασε υποκριτική στη διεθνούς φήμης Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) στο Λονδίνο και σκηνοθεσία δίπλα στον πολυβραβευμένο Gene Feist, σκηνοθέτη και ιδρυτή του θεάτρου Roundabout του Broadway. Επίσης, φοίτησε δίπλα στους σημαντικότερους δασκάλους παγκοσμίως, όπως οι:Stella Adler, Uta Hagen, Μarcel Marceau, κ.λπ.

Έχει σκηνοθετήσει πάνω από εικοσιπέντε έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στη Νέα Υόρκη, Βοστώνη και περιφερειακά θέατρα των ΗΠΑ, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από τριάντα θεατρικά έργα σε Ν.Υόρκη (Broadway & off-Broadway) Βοστώνη, Δουβλίνο, Κολωνία κ.λπ. Συνεργάστηκε με γνωστούς ηθοποιούς όπως: Liam Neeson, Sarah Jessica Parker, John Torturo, Christopher Walken κ.α.

Στην Ελλάδα πρωταγωνίστησε στις «Μέρες καθαριότητας», σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Έχει διδάξει υποκριτική και έχει δώσει σεμινάρια σε Πανεπιστήμια και Δραματικές Σχολές πόλεων του εξωτερικού, όπως Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λος Άντζελες, Λονδίνο κ.α.

Προηγούμενο άρθρο13o open studio της Κρατικής Σχολής Χορού
Επόμενο άρθροΑκρόαση από το Studio Κυψέλης