Προκήρυξη 33ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων

ΔΗΜΟΣ  ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ζωγράφου, 6/5/2019

ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δ/νση: Ανακρέοντος 60, Ζωγράφου, Τ.Κ. 157 71

τηλ. 210-7481396

Πληροφορίες : Κορίνα Αντωνοπούλου

Νίκος Αναστασόπουλος

Email: [email protected]

Site: culturezografou.com

 

Πρόσκληση

προς Θεατρικά Σχήματα Δήμων, Πνευματικών Κέντρων, Συλλογικοτήτων, Πανεπιστημίων  κ.λ.π.

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ 33ων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, διοργανώνει για 33η χρονιά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος ερασιτεχνικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Θεατρικοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2019.

Η επιλογή των θεατρικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος, θα γίνει από την Προκριματική Επιτροπή ενώ στο τέλος των Αγώνων η Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει όσους διακριθούν στις κατηγορίες για τις οποίες θα θεσπιστούν βραβεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από Τετάρτη 8 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 (ημ/νια κατάθεσης), καταθέτοντας ταχυδρομικό φάκελο, (τα αρχεία που θα περιέχονται να είναι σε ηλεκτρονική μορφή) με τα ακόλουθα δικαιολογητικά αποστέλλοντας στη διεύθυνση του Νομικού Προσώπου:

  1. Ιστορικό θεατρικής ομάδας (φορέας, επωνυμία, σκοπός)
  2. Θεατρικό έργο (τίτλος, σύντομη περίληψη της υπόθεσης, διάρκεια, διάλειμμα)
  3. Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα
  4. Συντελεστές, διανομή ρόλων (αριθμός συντελεστών, ηθοποιών –σε πεζά γράμματα)
  5. Φωτογραφίες ή σκίτσα σκηνικών – κοστουμιών
  6. Φωτογραφίες και dvd από την παράσταση ή πρόβα του έργου
  7. Πρόγραμμα και αφίσα, εφόσον υπάρχουν
  8. Έγγραφες άδειες πνευματικών δημιουργών. Οι άδειες για τα προστατευόμενα από Πνευματική Ιδιοκτησία Έργα διασφαλίζονται από τους συμμετέχοντες και πρέπει να χορηγούνται με την υποβολή της αίτησης (για διευκόλυνσή σας, το τηλ. για την Ε.Ε.Θ.Σ. είναι 210-3310521 και για την Σ.Ο.Π.Ε. είναι 210- 6857481)
  9. Όνομα υπευθύνου επικοινωνίας, τηλέφωνα (σταθερό και κινητό), e-mail.
  10. Το υλικό δεν επιστρέφεται

Τα θεατρικά σχήματα θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της προκριματικής διαδικασίας έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.

Και φέτος, κατά τη διάρκεια των Θεατρικών Αγώνων θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις -εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, παραστάσεις- δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη των ομάδων, αλλά και στους φίλους του θεσμού, να έρθουν σε επαφή με τεχνικές, θεωρίες και μέσα έκφρασης από το χώρο των παραστατικών τεχνών, να εκφραστούν και να συν-δημιουργήσουν.

Σας περιμένουμε, στους 33ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, έναν θεσμό ο οποίος καθιερώθηκε, ανανεώνεται συνεχώς και παραμένει στο Δήμο μας χάρη στη δική σας συμμετοχή και αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργία.

Καλή Επιτυχία & Καλή Συνεργασία!

 Η οργανωτική επιτροπή των 33ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων

Προηγούμενο άρθροArt Light Festival | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο πρώτο φεστιβάλ μονολόγων που επιβραβεύει ηθοποιό και συγγραφέα
Επόμενο άρθροΠροκήρυξη 2ου διαγωνισμού συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου