Πρόσκληση σε νέους συγγραφείς για συνεργασία με το εργαστήριο υποκριτικής στο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ για όγδοη χρονιά αναζητά νέους συγγραφείς προκειμένου να συνεργαστούν με το εργαστήριο υποκριτικής και συγκεκριμένα με το Σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress».

Το Σεμινάριο θα ξεκινήσει στις14 Οκτωβρίου του 2020 και θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου του 2021. Τα κείμενα που θα επιλεχθούν ενδέχεται να παρουσιαστούν σε μορφή παράστασης στο θέατρο Επί Κολωνώ για τουλάχιστον 5 παρουσιάσεις στην αρχή του καλοκαιριού (Ιούνιος 2021).

Φέτος, λόγω των συνθηκών και για να εξασφαλιστούν αποστάσεις κατά την διάρκεια των προβών για τους μαθητές, οι συγγραφείς μπορούν να συμμετέχουν με έναν ή περισσότερους μονολόγους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα λαμβάνουν μέρος και οι ίδιοι στην διαδικασία της πρόβας του κειμένου τους προκειμένου να εξελίσσουν την δουλειά τους με την βοήθεια των σπουδαστών της υποκριτικής, οι οποίοι θα τροφοδοτούν δημιουργικά με νέα δεδομένα τη δουλειά των συγγραφέων στη μορφοποίηση των τελικών τους κειμένων.

Το μάθημα διδάσκει η Πέπη Μοσχοβάκου, ηθοποιός - σκηνοθέτης, συνεργάτης της Ελένης Σκότη και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα.

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν έναν ή περισσότερους μονολόγους μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου του 2020 στο [email protected]. Οι μονόλογοι θα πρέπει να είναι μέχρι 3 σελίδες περίπου. Δεν θα γίνουν δεκτά ολόκληρα έργα. Η επιλογή των κειμένων θα γίνει με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του μαθήματος και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

Παρακαλούμε πολύ κατά την αποστολή των κειμένων οι ενδιαφερόμενοι να αναγράψουν αναλυτικά τον τίτλο του έργου, το όνομα του συγγραφέα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνο & ηλεκτρονική διεύθυνση).

Σύντομο Βιογραφικό Πέπης Μοσχοβάκου:

Η Πέπη Μοσχοβάκου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» και του studio ΝΑΜΑ. Έχει εργαστεί επί χρόνια ως βοηθός της Ελένης Σκότη, και έχει διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”, στο εργαστήρι “Κοσμοναύτες”, στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης και από το 2008 διδάσκει υποκριτική στο Studio NAMA στο θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ραχήλ» (Εθνικό Θέατρο), «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Στα Σκοτεινά» (θέατρο Επί Κολωνώ) όλα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «8 Παραλλαγές στο θάνατο του Τρότσκι κ.α.» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, «Το Άλλο μου Μισό» σε σκηνοθεσία Άντονυ Μπέρκ κ.α. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν ο μονόλογος «Η Κακομοίρα της Νάπολι» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα, την περίοδο 2010 – 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε επανάληψη το 2015 στο θέατρο Vault. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Απαλλαγή» (θέατρο Altera Pars), «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» της Άντυς Κωστάκου (σε συνεργασία με τον Άντονυ Μπερκ, θέατρο Αλκμήνη), «Traffic Lights» (θέατρο Επί Κολωνώ – Off Off Athens Festival και θέατρο Χώρα – Bob Festival), την κωμωδία «Striptease» του Χάρη Μπόσινα (θέατρο Επί Κολωνώ, Nueva trova, Θέατρο Ήβη), «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού (θέατρο Βικτώρια, θέατρο ΔιαΔύο), «Φλάι» της Στέλλας Ζαφειροπούλου (θέατρο Αλκμήνη) και «First Date», musical του Broadway, στον πολυχώρο Αθηναϊς. Έχει παίξει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές. Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, με πρόσφατη συμμετοχή στην ταινία Echoes of the past, του Νικόλα Δημητρόπουλου. Για την ταινία μικρού μήκους «Το Σπίτι με τις Ελιές» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Ταγγέρης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

  • Η σχολή θα παρακολουθεί όλες τις υγειονομικές οδηγίες που το υπουργείο υγείας ανακοινώνει σχετικά με την πανδημία και η πραγματοποίηση των μαθημάτων υποκριτικής θα προσαρμόζονται με τα νέα μέτρα. Σε περίπτωση Lockdown, τα μαθήματα θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο

  • Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στο Επί Κολωνώ μαθήματα Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου www.epikolono.gr

Πληροφορίες
Υπεύθυνη επικοινωνίας θεάτρου: Μαρία Αναματερού
Επί Κολωνώ, τηλ 210 5138067, φαξ: 2105146169
www.epikolono.gr e-mail: [email protected]
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα

 Μεταξουργείο

Προηγούμενο άρθροΘεατρικό Εργαστήρι για Ενηλίκους στο ImProva
Επόμενο άρθροΤο Θέατρο Πορεία ανακοινώνει το προσεχές του ρεπερτόριο και τις νέες του πρωτοβουλίες