"Έφυγε" ο Αμερικανός συγγραφέας Τέρενς ΜακΝάλι

Πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού ο Αμερικανός συγγραφέας Τέρενς ΜακΝάλι, ένας από  τους πιο σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς της εποχής μας.

Ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Τέρενς ΜακΝάλι έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών από τον Covid-19, σε ηλικία 81 ετών. Ο ΜακΝάλι άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Σαρασότα στη Φλόριντα.

Διάσημος για τα θεατρικά του έργα ανάμεσα στα οποία είναι το Master Class [βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του ’70], ο ΜακΝάλι  έδινε τα τελευταία χρόνια μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα και έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Βραβευμένος με τέσσερα Βραβεία Τόνι -το τελευταίο το 2019 για τη συνολική προσφορά του στο θέατρο- και ευρέως γνωστός από τα έργα «Κόρπους Κρίστι», «Φράνκι και Τζόνι στο φεγγαρόφωτο» (κινηματογραφική μεταφορά με τους Αλ Πατσίνο και Μισέλ Φάιφερ, 1991) και «Love! Valor! Compassion!», ο Τέρενς ΜακΝάλι απεικόνισε μέσα από το έργο του, εκτός των άλλων και τη ζωή της gay κοινότητας στις ΗΠΑ ήδη από τη δεκαετία του 1970.

Στις έξι δεκαετίες της συγγραφικής του πορείας έγραψε θεατρικά έργα, μιούζικαλ, όπερες, σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς της εποχής μας.