Σεμινάρια για το κοινό με τίτλο "Αφηγηματικό Σώμα" από 5 Μαρτίου

05 Μαρτίου 2016 – 02 Απριλίου 2016

Καλλιτεχνική Κατοικία - Residency 2016-17

 Το Rēs Ratio Network υποδέχεται τους εκπροσώπους-μέλη του Studio Matejka, Αλεξάνδρα Καζάζου, Milan Kozánek, Athony Nikolchev, Gema Galiana και Salih Usta και τους Άρη Σερβετάλη, Αχιλλέα Χαρίσκο, Έφη Μπίρμπα, εγκαινιάζοντας την 1η καλλιτεχνική "κατοικία" - residency για το έτος 2016-17. Μια συνεργασία της οποίας απώτερος σκοπός είναι τόσο η διερεύνηση του χαρακτήρα ενός οργανικού τρόπου παραγωγής παραστασιακού υλικού, όσο και η τελική σύνθεση σκηνικών εικόνων που μπορεί να προκύψει από μια τέτοιας φύσεως δημιουργική διαδικασία. Έτσι, με αφετηρία την Αθήνα και την στήριξη του Rēs Ratio Network, η ομάδα των εκπροσώπων του Studio Matejka και των ελλήνων καλλιτεχνών θα ταξιδέψει σε αντίστοιχους ευρωπαϊκούς σταθμούς, ανταποκρινόμενη στη συνεχώς μεταβαλλόμενη συνθήκη, έως ότου ολοκληρώσει το έργο της. Τερματικός σταθμός και τόπος παρουσίασης του αποτελέσματος θα αποτελέσει και πάλι η Αθήνα.

Το Studio Matejka, τελώντας από το 2010 υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, λειτουργεί ως θεατρικό εργαστήριο που εξερευνά τις σύγχρονες τεχνικές σωματικής έκφρασης και περφόρμανς. Μέσω της πρακτικής έρευνας, οι περφόρμερ αναπτύσσουν σταδιακά την ευκινησία, την αντοχή και τις εκφραστικές δυνατότητες του σώματός τους επικοινωνώντας με ένα ευρύ φάσμα ιδεών, εικόνων και λέξεων.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης επικείμενης συνεργασίας τους, το Rēs Ratio Network διοργανώνει φέτος ένα κύκλο πέντε (5) συνολικά σεμιναρίων εξειδίκευσης στο Θέατρο Ροές, με γενικό τίτλο «Το αφηγηματικό σώμα». Η ελληνοπολωνέζα ηθοποιός Αλεξάνδρα Καζάζου, η ηθοποιός και φωτογράφος Gema Galiana, ο χορευτής και χορογράφος Milan Kozánek, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, ο χορευτής και ηθοποιός Αχιλλέας Χαρίσκος και η εικαστικός και σκηνοθέτις Έφη Μπίρμπα θα εντοπίσουν σημεία μιας ιδιαίτερης σωματικής και σκηνικής πρακτικής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Θέατρο Ροές  Ιάκχου 16, Γκάζι

Πληροφορίες 693 897 8020, [email protected]

Διάρκεια σεμιναριακού κύκλου

05 Μαρτίου 2016 – 02 Απριλίου 2016

Ο σεμιναριακός κύκλος αποτελείται από πέντε (5) μαθήματα, διάρκειας πέντε (5) ωρών το καθένα, εκτός του προγραμματισμένου για το Σάββατο 5 Μαρτίου μαθήματος, το οποίο θα διαρκέσει πεντέμισι (5 1/2) ώρες.

 Πρόγραμμα μαθημάτων

Σάββατο 5 Μαρτίου, 10:00-15:30

Milan Kozánek, Αλεξάνδρα Καζάζου
Σάββατο 12 Μαρτίου, 10:00-15:00

Gema Galiana
Σάββατο 19 Μαρτίου, 10:00-15:00

Αλεξάνδρα Καζάζου
Σάββατο 26 Μαρτίου, 10:00-15:00

Άρης Σερβετάλης, Αχιλλέας Χαρίσκος
Σάββατο  2 Απριλίου, 10:00-15:00

Έφη Μπίρμπα

Αίτηση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν της αίτηση συμμετοχής τους, συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], έως και ένα εικοσιτετράωρο πριν την αναγραφόμενη έναρξη κάθε μαθήματος.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις.

Ο σεμιναριακός κύκλος απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές και τελειόφοιτους δραματικών σχολών.

 Αριθμός συμμετεχόντων

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά μάθημα δεν θα ξεπερνά τα δεκαέξι (16) άτομα.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσόν των τριανταπέντε (35) 35ευρώ ανά μάθημα.

Στους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμιναριακό κύκλο παρέχεται έκπτωση 20%.

 Ιστοσελίδα: http://www.resrationetwork.gr/

 Facebook:

https://www.facebook.com/pages/R%C4%93s-Ratio-Network-%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%A1%CE%BF%CE%AD%CF%82/1454894904772971?ref=aymt_homepage_panel

Προηγούμενο άρθροStagedoor - Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα για το Μουσικό Θέατρο με στόχο την παρουσίαση στο κοινό νέων ταλαντούχων ερμηνευτών
Επόμενο άρθροΗμερίδα στη Στέγη - τέχνη, ελευθερία, λογοκρισία