Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με την Στεύη Τσούτση

Πώς είναι να γράφει κανείς από το μηδέν;
Πώς βρίσκει το θέμα του και πώς το διαχειρίζεται;
Μπαίνει η φαντασία σε «καλούπια»;
Πώς βρίσκουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα τον δρόμο τους προς το χαρτί;
Αγαπάς τη γραφή και θέλεις να εμβαθύνεις στις τεχνικές του γραπτού λόγου;
Θέλεις να γράψεις άρθρο, διήγημα, μυθιστόρημα, ποίηση, θεατρικό έργο ή σενάριο;
Μαζί θα βρούμε τον τρόπο!

 

Λιγα λόγια για την εισηγήτρια Στεύη Τσούτση

Η Στεύη Γ. Τσούτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με το αντικείμενο των σπουδών της.

Στο σημείο μηδέν της ζωής της, που άλλοι το λένε οικονομική κρίση αλλά αυτή το αναγνωρίζει ως «εσωτερική κρίση» αποφάσισε να δώσει χώρο και χρόνο στην καλλιτεχνική της φύση που μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχε μεν, σε καταστολή δε… Πλέον εργάζεται ως επιμελήτρια βιβλίων στις εκδόσεις Νίκα και Educartoon, είναι ιδιοκτήτρια και αρχισυντάκτρια του www.ewoman.gr και κείμενά της ταξιδεύουν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα δημιουργικής γραφής σε ενήλικες και παιδιά.

Τον Απρίλη του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Το τραγούδι της Σεμέλης». Έκτοτε, διοργανώνει εργαστήρια παραμυθιού μα και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας με τη χρήση γελοιογραφίας σε σχολεία ανά την Ελλάδα.

Έχει επιμεληθεί πλήθος μελετών του πατέρα της ψυχανάλυσης Sigmund Freud και του νομπελίστα Κνουτ Χάμσουν,  ενώ παράλληλα έχει διασκευάσει από την καθαρεύουσα τις «Σελίδες της Επανάστασης» του Μαξίμ Γκόρκι. Το 2018 ανέλαβε επιμελήτρια των, πολυβραβευμένων σε Ελλάδα και εξωτερικό, Νίκου Κατσαλίδα και Βασίλη Βασιλικού. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν διηγήματα του φημισμένου Έντγκαρ Άλαν Πόε σε μετάφρασή της. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το δεύτερο παιδικό βιβλίο της και παράλληλα επιμελείται το νέο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού.

 

Ημέρες μαθήματος:

Τρίτη 19:00 - 21:00

Ηλικίες : Από 17  ετών και άνω

Έναρξη 15 /10

Κόστος : 30 ευρώ το μήνα

Διάρκεια μαθημάτων: Έως τέλος

Διεύθυνση : Αρτέμωνος 77, Δάφνη πλησίον μετρό Αγ. Ιωάννη

Για πληροφορείς καλείτε στο 215 5154944 ή στο 6936009055

Έαν θέλετε να ενημερωθείτε για την σχολή μας , μπορείτε να μπείτε στο site μας https://www.92artschool.com/