Σεμινάριο δραματολογίας με στοιχεία υποκριτικής

ΕΡΓΑ-ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
"ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ, ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ, ΒΙΟΙ ΟΜΟΙΟΙ"

Οι εξωφρενικές κωμωδίες και τα έργα που βασίζονται σε παραμύθια και μύθους έχουν παραδόξως μια παρόμοια επίδραση στη σκέψη και τη λειτουργία του θεατή: οι δύο αυτοί κόσμοι προσφέρουν διαμετρικά αντίθετες εισόδους στην προσπάθεια του ανθρώπου να συναντηθεί πιο βαθιά και άφοβα με τον εαυτό του.

Σε αυτό το σεμινάριο Δραματολογίας θα αντιπαραβάλουμε και θα συσχετίσουμε σημαντικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, προσπαθώντας να εντοπίσουμε και να επισκεφθούμε τους κοινούς τους τόπους ανάμεσα στα δύο είδη.

Παράλληλα με την παρουσίαση και την ανάλυση των έργων, επισκεπτόμαστε τις ιστορικές συνθήκες που γέννησαν αυτά τα κείμενα και γνωριζόμαστε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε συγγραφέα. Και τέλος, ανιχνεύουμε το πλέγμα των σχέσεων ανάμεσα στους χαρακτήρες και φωτίζουμε τους ψυχισμούς των θεατρικών προσώπων σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουμε κομμάτια της πραγματικότητάς μας και διαχρονικά στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η διαδικασία περιλαμβάνει και απλές υποκριτικές ασκήσεις, η χρήση των οποίων έχει στόχο την ενεργοποίηση μιας πιο οξυμένης αντίληψης σε σχέση με τη λειτουργία του χώρου και την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και τη γνωριμία με εργαλεία που προσφέρουν καθαρότητα και ακρίβεια στην επιθυμία να αφηγηθείς μια ιστορία.

Τα κείμενα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα εξής:
Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σαίξπηρ, Πέερ Γκυντ και Η κυρά της θάλασσσας του Ίψεν, Η Πριγκίπισσα Μαλένα του Μαίτερλινγκ, Μια Άγνωστη από τον Σηκουάνα και Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα του Χόρβατ, Κύκλος με την κιμωλία του Μπρεχτ, Νεράιδα του Ζιρωντού, Ο Επιθεωρητής του Γκόγκολ, Το Κοινό Ταμείο του Λαμπίς, Το Βρακί του Στέρνχαϊμ, Ο Αυτόχειρας του Έρντμαν και Ο Βασιλιάς Υμπύ του Ζαρρύ.

Facebook Event

Ημέρες και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή 18.00-21.00
Έναρξη σεμιναρίου: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018
Λήξη σεμιναρίου: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018
Διάρκεια σεμιναρίου: δώδεκα 3ωρες συναντήσεις (36 ώρες)

Κόστος συμμετοχής:
165€ (+24% ΦΠΑ)
145€ (+24% ΦΠΑ)

*Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις (των 55€ και των 48,50€ + ΦΠΑ αντίστοιχα)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Fårö Creative Learning
Έβρου 14, 115 27
210 7717544
[email protected]

1 ΣΧΟΛΙΟ