Σεμινάριο και προετοιμασία παράστασης από τον Ε. Τσολακίδη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»
Με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη*

Η μεικτή χορωδία των καθηγητών Μ.Ε Ν. Πιερίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της εγκαινιάζει μια σειρά από εργαστήρια θεατρικής πρακτικής οργανώνοντας σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Ευδόκιμο Τσολακίδη ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου των Αλλαγών (www.toc.gr) Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα προετοιμαστεί η παράσταση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» που θα παρουσιαστεί την τελευταία μέρα του σεμιναρίου στο κοινό.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές ωδείων και δραματικών σχολών, δασκάλους υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού, θεατρολόγους και στον καθένα που έχει ένα ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει προηγούμενη σκηνική εμπειρία οι αρχάριοι είναι εξ ίσου ευπρόσδεκτοι με τους προχωρημένους και τους έμπειρους.

Ημέρες & ώρες: 
Σεμινάριο: Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 – Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017,
17.00 – 22.00
Παράσταση: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 21.00
Χώρος: Camping “Olympos beach”(http://www.olympos-beach.gr/gr/main) στην ακτή «Πλάκα Λιτοχώρου» Ν. Πιερίας

Κόστος συμμετοχής:
Μόνο για συμμετοχή στο σεμινάριο:
100 ευρώ για τους συμμετέχοντες και 50 ευρώ για τους ακροατές
Συμμετοχή και διαμονή στο camping:

Σε σκηνή: (όλος ο εξοπλισμός, σκηνή, sleeping bag κλπ είναι ευθύνη του συμμετέχοντα/ακροατή)

Συμμετέχοντες: 
α) 180 ευρώ για απλή διαμονή
β) 220 ευρώ με πρωινό και
γ) 300 ευρώ με ημιδιατροφή
Ακροατές: 
α)130 ευρώ για απλή διαμονή
β) 170 ευρώ με πρωινό και
γ) 250 ευρώ με ημιδιατροφή.

Σε bungalows: (Tετράκλινα με τουαλέτα. Μόνον οι πετσέτες είναι ευθύνη του συμμετέχοντα/ακροατή)
Συμμετέχοντες:
α) 200 ευρώ για απλή διαμονή
β) 240 ευρώ με πρωινό και
γ) 320 ευρώ με ημιδιατροφή
Ακροατές:
α)150 ευρώ για απλή διαμονή
β) 190 ευρώ με πρωινό και
γ) 270 ευρώ με ημιδιατροφή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] μέχρι τις 24/7/17 ώστε να γίνει η διανομή, να σταλεί το έργο και να υπάρχει χρόνος για εκμάθηση του κειμένου μέχρι το ξεκίνημα των προβών.

Στο τέλος του σεμιναρίου –παράσταση θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και συμμετοχής.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 6934175196 (κα Έφη Δήμου, μαέστρος της χορωδίας) ,στο 6946227312 (κα Μαρία Τσιαμπέρα, γραμματέας και υπεύθυνη επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους που δε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα) & στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected]

*ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη (1962).
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο HB Studio στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του αμερικανικού κράτους (Fulbright Foundation ). Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (αποφ. 2013) και του μεταπτυχιακού προγράμματος (Μάστερ) των θεατρικών σπουδών (κατεύθυνση Υποκριτική-Σκηνοθεσία) της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚ (αποφ. 2016)

Είναι ο πρώτος δάσκαλος υποκριτικής παγκοσμίως που παραδίδει μαθήματα on line μέσω Skype (Skype id: evdokimust)

Συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλούς θιάσους, μεταξύ των οποίων το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Κομοτηνής, τους θιάσους Καρέζης-Καζάκου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιώργου Κιμούλη, Ξένιας Καλογεροπούλου κ.α. Πήρε μέρος σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκηνοθέτησε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1998 ίδρυσε το '' Θέατρο των Αλλαγών'' (http://www.toc.gr/) όπου έχει την διεύθυνση λειτουργίας, σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει μέχρι και σήμερα. Παράλληλα διδάσκει συστηματικά στη Ρώμη (International Acting School, Cinecitta), στο Λονδίνο (Giles Foreman Acting School) αλλά και στη Στοκχόλμη (Kulturama), στην Κωνσταντινούπολη (Müjdat Gezen Art Academy, S.A.K.M.), στην Τιφλίδα (Marjansvilli Theatre) στην Νέα Υόρκη (Theaterlab), στο Παρίσι (Ecole de théatre de Paris, Trixter), στο Άμστερνταμ (Easylaughs group), στο Κατμαντού (Dabali Theater), στην Σμύρνη ( Tiyatro Terminal) ), στην Βηθλεέμ (Al-Harah Theatre), στην Ζυρίχη (PROVA.ZH). κ.α.

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου ( Ρουμανία , ΙΡΑΝ, Ελβετία και Μεξικό ) Έχει διδάξει στα τμήματα Θεάτρου των Πανεπιστημίων: Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, Τεχεράνης στο ΙΡΑΝ, Ciudad del Carmen στο Μεξικό.

Το καλοκαίρι του 2016 προσκλήθηκε στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια όπου δίδαξε υποκριτική, σκηνοθεσία και αυτοσχεδιασμό στο τοπικό πανεπιστήμιο (UCSB) και ανέβασε την ¨Ελένη” του Ευριπίδη μαζί με τις άλλες δύο παραστάσεις του «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» και «Walking and Falling». Ο Independent έγραψε για την «Ελένη» http://www.independent.com/news/2016/aug/09/helen-ucsb/

Ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγαδίρ (Μαρόκο 2007).

Από το 2005 διοργανώνει κάθε χρόνο το ''In.F.o.Ma.T.'' ( International Festival of Making Theater) με συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του: ''Η Υποκριτική άνευ Διδασκάλου'' εκδόσεις ΚΟΑΝ (δεύτερη έκδοση), τα θεατρικά έργα ''Αθήνα - Μόσχα'' και ''Τίποτα'' εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ και το ‘’Ο Αυτοσχεδιασμός στο Θέατρο’’ εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ. Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί στα Ιρανικά από την Sakineh Arabnejad κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Afraz και έχουν ανέβει στην Τεχεράνη σε σκηνοθεσία Katayun Feiz-Marandi και στην Ζυρίχη σε σκηνοθεσία Άννας Τσίχλη. Το «Tίποτα» μεταφράστηκε στα Τούρκικα από τον Kemal Basar και κυκλοφόρησε με το θεατρικό περιοδικό “Yeni Tiyatro” τον Μάρτιο του 2010 ενώ ανέβηκε στην Κωνσταντινούπολη τον χειμώνα του 2012 και στην Σμύρνη το φθινόπωρο του 2014. Το «Αθήνα-Μόσχα» μεταφράστηκε στα ρουμανικά από τον Radu Romaniuc και ανέβηκε στο Βουκουρέστι το 2012 σε σκηνοθεσία Adriana Zaharia. Και τα δύο θεατρικά του έργα παίζονται σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές και θέατρα του κόσμου.

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ελληνικού κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για δύο συνεχόμενες περιόδους (2010-2012 και 2012-2014).

Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και το καλοκαίρι του 2008 έκανε τον γύρο του κόσμου, φεύγοντας ανατολικά και επιστρέφοντας από τα δυτικά!

Προηγούμενο άρθροFame - The musical! Μεγάλη ανοιχτή ακρόαση 18, 19, 20 Ιουλίου! Έρχεται τον χειμώνα με την υπογραφή του Αλέξανδρου Ρήγα!
Επόμενο άρθροΙάπωνες φοιτητές θα κάνουν παραστάσεις Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου τον Ιούλιο στην Ελλάδα