Σεμινάριο κινησιολογίας και σωματικής έκφρασης

Στα πλαίσια του θεάτρου Επικοινωνίας η Facta non Verba εγκαινιάζει την νέα σειρά συνεργασιών με την χορογράφο performer Νάνσυ Σταματοπούλου, παλιά συνοδοιπόρο και φίλη της ομάδας.

Facts are feelings: Σεμινάριο κινησιολογίας και σωματικής έκφρασης
Το σώμα μας έχει χαραγμένο ένα χάρτη από μνήμες. Η κάθε ανεπαίσθητη κίνηση οι καθημερινές ρουτίνες, οι ήχοι, οι ακούσιες και εκούσιες αλληλεπιδράσεις με το περιβάλλον, τροφοδοτούν μια δεξαμενή ερεθισμάτων η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί.
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση αυτής της δεξαμενής και η αναζήτηση των στοιχείων εκείνων που μπορούν να μετατραπούν σε δημιουργικά ερεθίσματα και κατ’ επέκταση καλλιτεχνικές διατυπώσεις.

Με εργαλείο αλλά και γνώμονα την σωματική έκφραση, θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας και τους άλλους με σκοπό να δημιουργήσουμε μια χορογραφική κοινή συνισταμένη. Μια χορογραφική αποτύπωση συναισθημάτων που γίνονται δράσεις και δράσεων που γίνονται συναισθήματα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς και χορευτές αλλά και σε άτομα που ενδιαφέρονται για μια τέτοια είδους προσέγγιση και διαθέτουν μια βασική εμπειρία.

Ημερομηνίες σεμιναρίου
Σάββατο 9 Ιούνη, Κυριακή 10 Ιούνη, Δευτέρα 11 Ιούνη: 2-5 μμ
Εγγραφή+Συνεισφορά: 60 Ευρώ (50 για φοιτητές και άνεργους)

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης, παρέχονται δωρεάν δύο θέσεις σε άτομα που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν αλλά η οικονομική τους κατάσταση δεν το επιτρέπει. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

Δήλωση συμμετοχής:
Inbox στο Facebook, [email protected] και 6947756246

Λίγα λόγια για τη Νανσυ Σταματοπούλου:

Είναι ερμηνεύτρια διαδραστικών έργων και δημιουργός περφορμανς με έδρα την Αθήνα.

Ως ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το ΚΘΒΕ και το Εθνικό Θέατρο σε έργα του Κωνσταντίνου Ρήγου του Nigel Charnoc και της Κατερίνας Παπαγεωργίου(Kat Valastur)κ.α.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται σε έργα του χορογράφου Κυριάκου Χατζηιωάννου που έχει την έδρα του στην Βασιλεία της Ελβετίας ενώ επίσης συνεργάστηκε ως περφόρμερ με την Μαρία Χασάπη στο έργο “Staging” που παρουσιάστηκε σε μουσεία στην Αμερική και Ευρώπη.

Δικά της έργα έχουν παρουσιαστεί :

‘Cave’ Baila Luca(Roterdam),

“Pleasenter” σε συνεργασία με Ash Bulayev Τζένη Αργυρίου και Miguel Melgares στο KunstKapel-Virtueel Museum (Amsterdam),

“Sugar Slave” στο Sacatar foundation (Brazil) και στο Winter Performance Festival Het Glazen Huis (Amsterdam),

"365 Q/R” σε συνεργασία με την Φανή Σαραντάρη σε μία εικαστική εγκατάσταση στο Dynamo Project Gallery (Θεσσαλονίκη),

“White Cave” performance μεγάλης διάρκειας που συμμετείχε στην έκθεση As one μία συνεργασία με το ΜΑΙ (Marina Abramovich Institue με τον οργανισμό ΝΕΟΝ στο μουσείο Μπενάκη (Αθήνα).

1 ΣΧΟΛΙΟ