Σεμινάριο Προετοιμασίας Θεατρικών Μονολόγων

Προετοιμασία Μονολόγων – Δήμητρα Σύρου – Acting How?

Σεμινάριο με συγκεκριμένη σειρά ασκήσεων, από τις τεχνικές υποκριτικής, για το χτίσιμο του χαρακτήρα ενός μονολόγου. Πώς θα χρησιμοποιήσω αυτές τις ασκήσεις για πρόβα. Τι πρέπει να κάνω μέχρι την τελική παρουσίαση του μονολόγου.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο "Προετοιμασία Μονολόγων" απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές δραματικών σχολών, σπουδαστές δραματικών σχολών, ηθοποιούς που προετοιμάζονται για ακροάσεις ή προετοιμάζουν ένα ρόλο.

***Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν αποστηθίσει ένα μονόλογο της επιλογής τους.***
Πάνω σ' αυτόν, θα δουλέψουμε με ασκήσεις από τις τεχνικές υποκριτικής, για το χτίσιμο του «χαρακτήρα» του ρόλου. Το σεμινάριο είναι κυρίως σωματικό-απαραίτητα τα άνετα ρούχα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντονισμός: Δήμητρα Σύρου.
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρες: 15:00-20:00
Χώρος: Μυκηνών 11, Κεραμεικός, 10435 ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες & Εγγραφές: [email protected]
Απαραίτητη η εγγραφή - περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

“Acting How?” Facebook Page:
https://www.facebook.com/ActingHow

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΟΥ
Απόφοιτος Δραματικής Σχολής ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρρά.
Έχει παρακολουθήσει Workshop για σκηνοθέτες & ηθοποιούς με τον Nikita Milivojevic, το Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικών Μεθόδων στο Θέατρο των Αλλαγών, σεμινάρια Method Acting της Μαρίας Τσαρούχα, Στανισλάβσκι & Μιχαήλ Τσέχωφ της Λένας Φιλίπποβα, Ακροβατικού Θεάτρου της Ελισάβετ Αραβίδου, Contact Improvisation του Πάρη Μαντόπουλου, Σωματικού Θεάτρου του Σταμάτη Ευσταθίου, Υποκριτικής της Ελένης Βλαστάρα και του Γιάννη Ζημιανίτη, Ορθοφωνίας & Τεχνικών Αναπνοής της Έλλης Κασδρά, τραγουδιού στο Ωδείο Αλέξανδρου Παπαδημητρίου.

Από το 2008, που αποφοίτησε, δουλεύει ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δασκάλα υποκριτικής.

Έχει αποσπάσει το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την ταινία μικρού μήκους του Χάρη Σταθόπουλου στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου.

Μαζί με τους Νίκο Αξιώτη & Ελεάννα Σταθοπούλου έχουν βραβευτεί για την παράστασή τους "Ψέματα ή Αλήθεια" με το Βραβείο Κοινού & το Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου του Fabrica Athens και το 2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο Up The W-All Festival.

Το 2011 υπήρξε υποψήφια για το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη", για το ρόλο της στο μονόλογο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου.
Από το 2013 συντονίζει θεατρικές, εκπαιδευτικές ομάδες και σεμινάρια υποκριτικής στο "Acting How".

Ήταν αθλήτρια ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και βόλεϊ. Ήταν προγραμματίστρια με πτυχίο MCSD (Microsoft Solution Developer) & Navision Developer της Microsoft, καθώς και καθηγήτρια Αγγλικών.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο Υποκριτικής με τον σκηνοθέτη/ηθοποιό Κώστα Παπακωνσταντίνου
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση της μεθόδου Creative Learning για τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

1 ΣΧΟΛΙΟ