Σεμινάριο σωματικού θεάτρου με την ηθοποιό Άλκηστις Πολυχρόνη και τον μουσικό Gary Salomon

alkistis

Towards an Ensemble: Presence, Impulse , Resonance

 Το Politheatro διοργανώνει διήμερο σεμινάριο σωματικού θεάτρου υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού και κινησιολόγου Άλκηστις Πολυχρόνη με την συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον μουσικό Gary Salomon.

Κέντρο του σεμιναρίου είναι η καλλιέργεια της δυναμικής της ομάδας και του ατόμου. Η κινητική επικοινωνία, η  αισθητηριακή αντίληψη, η οργανικότητα, εξασκούνται  μέσα απο την μελέτη του ρυθμού, των παρορμήσεων, και της μουσικότητας. . Ταυτόχρονα μαθαίνουμε πως να δημιουργούμε  παρτιτούρες σωματικών δράσεων, και εξερευνούμε την δύναμη του “ομαδικού τελετουργικού” υπό  τους ήχους ζωντανής μουσικής.

*Οι συμμετέχοντες καλούνται για τις ανάγκες του σεμιναρίου να προετοιμάσουν ένα μικρό μονόλογο της επιλογής τους, μικρής έκτασης (μία παράγραφος), από θεατρικό έργο, ένα ποίημα ή οποιοδήποτε άλλο κείμενο.

Η  Άλκηστις  Πολυχρόνη είναι ηθοποιός και κινησιολόγος. Τα τελευταία χρόνια  μετά την εκπαίδευση της με τους Song of the Goat Theatre  και τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κινησιολογία(RCSSD), μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο, όπου διδάσκει Ensemble Theatre and Movement  σε δραματικές σχολές, σκηνοθετεί κίνηση και συμμετέχει σαν ηθοποιός σε παραστάσεις.

Ο Gary Salomon είναι μουσικός, συνθέτης και μουσικός παραγωγός  απο το Λονδίνο. Συνθέτει μουσική για κινηματογράφο, θέατρο, και τηλεόραση. Είναι μέλος των Shy Nature( alternative rock) και της ηλεκτρονικής  μουσικής  κολεκτίβας  των Capac  με τους οποίους  πραγματοποιούν συναυλίες και συμμετέχουν σε  μεγάλα φεστιβάλ.

 

─ Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου: 11/2 & 12/2

─ Ώρες: ΣΑΒ. 11/2 18.00-22.00 & ΚΥΡ. 12/2 12.00-17.00

─ Κόστος: 45 ευρώ (40 ευρώ για μαθητές & φοιτητές)

─ Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Δημάρχου Ιωαννίδη 4

─Υπέυθυνος διδασκαλίας: Άλκηστις Πολυχρόνη

─ Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2651022995 | 6955416236 ηλεκτρονικά στο [email protected] και στη σελίδα μας στο facebook Politheatro Ioannina

─ Θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

Προηγούμενο άρθροΤο θέατρο Βαφείο μπαίνει σε μια καινούργια εποχή και περιμένει τις προτάσεις σας
Επόμενο άρθρο«Τα τραγούδια του Σαίξπηρ» - Μια παραγωγή του Σταμάτη Κραουνάκη