Σεμινάριο στην σχολή θεάτρου «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη

TOWARDS A SOLO WITHIN ENSEMBLE ENERGIE

TOWARDS A SOLO WITHIN ENSEMBLE ENERGIE2

Σεμινάριο στην σχολή θεάτρου «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη

Με την Αλεξάνδρα Καζάζου

Από 4/5 - έως 12/5

Στόχος του Σεμιναρίου είναι, μέσα από την δουλειά στην ακρίβεια και στην σχεδόν ανατομική προσέγγιση των ορίων του σώματος, να απογυμνωθεί κάθε είδους αισθητική γλώσσα του, για να μπορέσει να λάμψει η πρωτογενής και ολιστική,  φυσική και προσωπική έκφραση, τουPerformer, η αυθεντική σκηνική παρουσία του, πάντα μέσα από τη δουλειά του συνόλου.

Μέσα από την σπουδή χρόνων και την πρακτική της στις ομάδες Song of the Goat Theater και Studio Matejka (Grotowski Institute), η Αλεξάνδρα Καζάζου εισηγείται ένα σεμινάριο για το πάντρεμα της Σωματικής Ακρίβειας και του παλλόμενου Performer.

TOWARDS A SOLO WITHIN ENSEMBLE ENERGIE3

Θα γίνει εισήγηση :

  1. Στην Καλλιέργεια της συνειδητοποίησης των μερών του σώματος και στις εκφραστικές τους δυνατότητες.
  2. Ασκήσεις σε ζευγάρια και συνόλου για την καλλιέργεια της σωματικής ευαισθησίας και επικοινωνίας (listening).
  3. δημιουργία σωματικών δράσεων, παρτιτούρα του ηθοποιού ως υλικό δημιουργίας προσωπικής και συλλογικής.
  4. Δουλειά πάνω στον λόγο και το τραγούδι, ανακαλύπτοντας τη σωματικότητά του και στο σώμα εξερευνώντας την μουσικότητά του ως τις πιο λεπτές, αόρατες χορδές του.

ΥΛΙΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

  • Οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να ξέρουν ένα κείμενο της επιλογής τους προς εξερεύνηση.
  • Ένα τραγούδι που θέλουν να εμβαθύνουν.
  • Να έχουν μαζί τους μια Φωτογραφία ή ένα αντίγραφο πίνακα ζωγραφικής.

Ο Κarol Jarek, φωτογράφος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και στενός συνεργάτης του Ινστιτούτου Grotowski, θα δημιουργήσει φωτογραφικό ντοκουμέντο της διαδικασίας του σεμιναρίου, το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για καλλιτεχνικούς σκοπούς ως portfolio.

INFO

Διάρκεια Σεμιναρίου: 9 μέρες - 36 ώρες

4/5-8/5 στις 12:30-17:00

9/5-12/5 στις 10:30-3.00

Δύο διαλείμματα 15 λεπτών ενδιάμεσα

Οι ώρες είναι ευέλικτες αναλόγως με την ομάδα που θα δημιουργηθεί

Χώρος Σεμιναρίου: Δραματική Σχολή «δήλος», Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο. (Αίθουσα χορού)

Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ

(Προκαταβάλλεται το μισό κόστος μέχρι και Παρασκευή, 29/4 και την πρώτη μέρα του σεμιναρίου αποπληρώνεται το υπόλοιπο ποσόν)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με αποστολή βιογραφικού στο [email protected]

 

Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές, σπουδαστές ή απόφοιτους δραματικών σχολών.

Αλεξάνδρα Καζάζου

Ελληνοπολωνέζα, μέλος του Studio Matejka στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι,της Ομαδας Jubilo και του Odra Ensemble στο Song of the Goat Theater, διδάσκει Αρχαία Ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ.

Κύριο ερευνητικό της πεδίο, η λειτουργία του χορού στο αρχαίο δράμα και η σύνδεσή του με καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής. Από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, η επίσκεψή της -για ερευνητικούς λόγους- στη βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα. Από το 2010 ηθοποιός και σκηνοθέτης στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι.

Το έργο «Χαρμολύπη», παραγωγή του Ινστιτούτου το 2013, περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

To 2014-15σκηνοθετεί το «Αναπάντεχο» του Fabrice Melqiuot και ερμηνεύει την Κασσάνδρα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, «Ο ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία της Ιούς Βουλγαράκη.  Αυτή την περίοδο παίζει στο εργο του Δ.Δημητριάδη«Insenso» σε σκηνοθεσια Πετρου Σεβαστικογλου, με πρεμιέρα στο Wroclaw της Πολωνίας για τα εγκαίνια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2016.

Karol Jarek

Φωτογράφος, σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ. Συνεργάστηκε μεταξύάλλων με το TeatrZar, Studio Matejka, Song of the Goat Theater, Jubilo Project, Moon Fool.

Στενός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι από το 2010. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή τού Εθνικού Θεάτρου. Δουλειά του έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στην Galeria Art Brut, στο Songof Goat Theater και στο GrotowskiInstitute, στο Wroclawτης Πολωνίας.

StudioMatejka

Ανοίγει τις πόρτες του το 2010 υπό την αιγίδα του Grotowski Institute, ως θεατρικό εργαστήριο που εξερευνά τις σύγχρονες τεχνικές σωματικής έκφρασης και performance. Μέσα από την πρακτική έρευνα, οι performers μαθαίνουν να αναπτύσσουν τη δύναμή τους, την ευκινησία τους και την επιδεξιότητά τους να επικοινωνούν με το σώμα τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιδεών, εικόνων και λέξεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη γραμματεία της σχολής.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-21.00

Σχολή θεάτρου «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 10437, Αθήνα

T & F: 210-5203562,  Mobile: 6972300929

Email: [email protected]

Website: www.dilos.gr

Fb: Σχολή Θεάτρου «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη