Αρχική Εκπαίδευση Σεμινάρια-Εργαστήρια Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορευτικού αυτοσχεδιασμού με τη Νάντια Παλαιολόγου

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορευτικού αυτοσχεδιασμού με τη Νάντια Παλαιολόγου

620

“Όλοι μπορούν να χορέψουν”
“Άφησε και εσύ τα χνάρια σου στα σανίδια του Θεάτρου Άλφα.”

Η σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Θεάτρου Άλφα, Νάντια Παλαιολόγου με σύνθημα “Όλοι μπορούν να χορέψουν”, συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σεμινάριο σύγχρονου χορού και χορευτικού αυτοσχεδιασμού στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα.

Λίγα Λόγια για το σεμινάριο
Το σεμινάριο έχει σαν στόχο να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με αυτό που ονομάζεται σύγχρονος χορός, τόσο σε τεχνικό όσο και σε αυτοσχεδιαστικό επίπεδο.
Η πλέον κατάλληλη σκηνή του Θεάτρου Άλφα, υποδέχεται όλες και όλους που έχουν τη διάθεση να γνωρίσουν και να γνωριστούν με τον σύγχρονο χορό, μέσα από μια διαδικασία που εκτός από διδασκαλία τεχνικής περιλαμβάνει και πολλά χορευτικά πρότζεκτ (σόλο, ντουέτα, partnering) πάντα υπό την καθοδήγηση της Νάντιας Παλαιολόγου και των συνεργατών της.

Οι συμμετέχοντες μέσα από το σεμινάριο αυτό θα έρθουν σε επαφή με δομημένες ασκήσεις του συγχρόνου χορού (Limon, release ) και θα μάθουν έτσι να ελέγχουν το σώμα τους και να αναπτύσσουν τις κινητικές τους δυνατότητες, την αίσθηση του
βάρους και του χώρου. Στη συνέχεια θα επιχειρήσουμε όλες και όλοι μαζί να αναμείξουμε διαφορετικές καταστάσεις κίνησης, μέσα από καθοδηγούμενες τεχνικές και αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις και με ενεργό χρήση της φαντασίας /διαίσθησης, να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το σώμα μας σε σχέση με τα σώματα των άλλων και το
χώρο/χρόνο, δημιουργώντας τελικά μικρές ατομικές και ομαδικές χορευτικές συνθέσεις.
Αυτή τη χρονιά θα δημιουργηθούν δύο τμήματα. Ένα τμήμα αρχαρίων και ένα τμήμα που θα αποτελείται από όλους εκείνους που έχουν ήδη μια επαφή με τον σύγχρονο χορό ή που συμμετείχαν στο σεμινάριο της προηγούμενης χρονιάς. Στόχος και των δύο τμημάτων είναι στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς να παρουσιάσουν όλα όσα θα έχουν δομηθεί και προκύψει από το μάθημα σε μια ανοιχτή παρουσίαση στη σκηνή του Άλφα κάτι που έγινε και την προηγούμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία φέρνοντας έτσι και τους συμμετέχοντες σε επαφή με αυτό που ονομάζουμε χτίσιμο μιας ανοιχτής χορευτικής παρουσίασης -παράστασης.

Λίγα Λόγια για τη Νάντια Παλαιολόγου
Η Νάντια Παλαιολόγου είναι καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού και για περισσότερο από 10 χρόνια έχει τη δική της σχολή στο Ίλιον στην οποία διδάσκονται όλα τα είδη χορού. Έχει υπάρξει μέλος της χοροθεατρικής ομάδας ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ και από το 2017 έχει ιδρύσει τη δική της χορευτική ομάδα, τους NEWTON COMPANY, που την περασμένη χρονιά παρουσίασαν μια σειρά παραστάσεων της νέας τους παραγωγής στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα, με τίτλο FOURNOREASON βασισμένη σε πίνακες του Μαγκρίτ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Εδώ και ένα χρόνο
είναι σταθερή συνεργάτιδα του Θεάτρου Άλφα πραγματοποιώντας το σεμινάριο σύγχρονου χορού και χορευτικού αυτοσχεδιασμού.

Οδηγίες Συμμετοχής στο Σεμινάριο
Η επιλογή και η κατάταξη στα τμήματα θα γίνει μέσα από την αποστολή σύντομων βιογραφικών.

Για τη συμμετοχή στο τμήμα των αρχαρίων δεν απαιτείται κάποια πρότερη χορευτική εμπειρία για αυτό τολμήστε το.

Το σεμινάριο και στα δύο τμήματα έχει ετήσια διάρκεια ξεκινώντας από το Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και το Σάββατο 06 Ιουνίου 2020.

Μετά το τέλος των μαθημάτων το σεμινάριο θα ολοκληρώσει τον κύκλο του με μια ανοιχτή παρουσίαση – παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Άλφα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και τα δύο τμήματα έχουν διάρκεια 2.5 ωρες.
Τμήμα Αρχαρίων: Κάθε Σάββατο 13:00 με 15:30
Τμήμα Προχωρημένων: Κάθε Σάββατο 16:00 με 18:30
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ το μήνα
Αποστολή σύντομων βιογραφικών στο [email protected]

 

Πότε & Πού

Άλφα-Ιδέα

Πατησίων 37 και Στουρνάρη, Αθήνα
Τηλ: (210) 5221444, 5238742 Email: http://www.alfaidea.gr Website: www.alfaidea.gr/

Πληροφορίες: (210) 5221444, 5238742