Συμμετοχές για το Φεστιβάλ "Θεατρικές Συνθέσεις V (2016-17)

logo theatrikes sintheseis 2016

Ρώσοι συγγραφείς

Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ

 

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει κάθε χρόνο το φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές Συνθέσεις” με βάση ένα θεατρολογικό άξονα, δίνοντας την δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες, εφόσον  υποβάλλουν πρόταση και επιλεγούν, να παρουσιάσουν την δουλειά τους στη σκηνή του Beton7

Οι θεατρικές συνθέσεις V προτείνουν τους ανοιχτούς ορίζοντες της Ρωσικής λογοτεχνίας.

Από τη Μόσχα μέχρι της αχανείς στέπες της ρώσικης επαρχίας οι ήρωες των μεγάλων Ρώσων συγγραφέων ακροβατούν ανάμεσα στον εφιαλτικό κόσμο της ατέρμονης μοναξιάς και στην ελπίδα του ονείρου μιας ανεκπλήρωτης φυγής.

Αλαζονεία και εγκαρτέρηση, λακωνική σάτιρα και υπαινικτική ειρωνεία, συνθέτουν έναν φανταστικό κόσμο στην πιο ρεαλιστική και σκληρή του απεικόνιση.

Σε αυτόν τον κόσμο, όπως και στον δικό μας, το ασυγκράτητο χιούμορ γίνεται οδυνηρό συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει στην πιο απρόσμενη επανάσταση..."

Το Beton7 προτείνει τους παρακάτω Ρώσους συγγραφείς που θα αποτελούν και τη βάση των θεατρικών συνθέσεων.

Τουργκένιεφ – Ντοστογιέφσκι – Τολστόι – Πούσκιν – Γκόγκολ – Τσέχωφ - Οστρόβσκι – Γκόρκι – Αντρέγιεφ – Μαγιακόφσκι.

Το Beton7 στηρίζοντας τις καλλιτεχνικές κινήσεις για μια σύγχρονη σκηνική προσέγγιση παραχωρεί στις ομάδες που θα συμμετάσχουν τη σκηνή του και την υλικοτεχνική του υποδομή ( φώτα –ήχος ) για ένα σύνολο οκτώ (8) παραστάσεων.

Η διάρκεια της παράστασης θα πρέπει να είναι μέχρι 90’

Το Beton7 καλεί τις ομάδες και τους μεμονωμένους καλλιτέχνες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2016 στο [email protected]