Συνέντευξη με την Θεατρική Ομάδα "Πέμπτος Τοίχος" για την παράσταση «Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο»

151216 pen-0199-2

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Η παράσταση παίζεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Off-Off Athens 2016" στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Ποια είναι η εργασιακή πραγματικότητα των ηθοποιών σήμερα;
Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι μας βιοποριζόμαστε, από άλλες δουλειές και όχι από το θέατρο. Δεν είμαστε οι επαγγελματίες ηθοποιοί που έχουν προσδοκίες βιοπορισμού και κάλυψης των προς το ζην. Ωστόσο, γνωρίζουμε από το φιλικό μας κύκλο, ότι υπάρχουν ηθοποιοί που εργάζονται με πολύ χαμηλή αμοιβή, ή με την κάλυψη των ενσήμων τους, ή ακόμα και χωρίς αμοιβή ή ασφάλιση. Αυτό τα λέει όλα.

4509 ( edit)

Οι εργασιακές συνθήκες  είναι κάτι στο οποίο δίνετε βαρύνουσα σημασία ή το προσπερνάτε λόγω της ανάγκης σας για έκφραση;
Οι εργασιακές συνθήκες σαφώς είναι πολύ σημαντικές. Εμείς, όπως αναφέραμε ήδη έχουμε τη δυνατότητα να μην εξαρτώμαστε βιοποριστικά από το θέατρο. Οπότε ο καθένας από μας διαλέγοντας να συμμετέχει στην ομάδα, ουσιαστικά επιλέγει και τις εργασιακές συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται.

 Στις εργασιακές σχέσεις μεταξύ των μελών μιας θεατρικής ομάδας υπάρχουν κανόνες;
Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Πόσο μάλλον όταν τα μέλη της ομάδας είναι φίλοι μεταξύ τους, όπως εμείς, για να μπορεί η ομάδα να είναι λειτουργική και να δουλεύει επαγγελματικά, με την έννοια της συνέπειας, και της υπευθυνότητας. Οι κανόνες τελικά βοηθούν και στο να μπορεί να κρατηθεί το πολύ φιλικό κλίμα μεταξύ των μελών της ομάδας, πράγμα που, θεωρούμε πως, έχουμε πετύχει.

151216 pen-0915

 Tι είστε ικανοί να θυσιάσετε για να έχετε μια αξιόλογη πορεία στο θέατρο ;
Ήδη θυσιάζουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελάχιστού ελεύθερου μας χρόνου. Προσπαθώντας να συμπιέσουμε όλες τις άλλες υποχρεώσεις μας, και πολλές φορές μπορεί παραμελώντας τους φίλους, τις σχέσεις μας, την απαραίτητη για όλους ξεκούραση, τις αργίες, τις διακοπές μας κλπ

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΕπίσημη πρεμιέρα για την "Τέλεια Γυναίκα" του Ιάκωβου Μυλωνά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Επόμενο άρθροSummer Camp 2016 "Κίνηση + Έκφραση" στο Dancevacuum 21 Ιουνίου - 8 Ιουλίου 2016