Συνέντευξη με την Καλή Βοϊκλή για την παράσταση «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. plus+»

image1

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Η παράσταση παίζεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Off-Off Athens 2016" στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Πες μας λίγα λόγια για το έργο.
Μια γυναίκα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας μεγάλης απόφασης. Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου. Εμείς ακολουθούμε μαζί της τη διαδρομή που επιλέγει, φωτίζοντας με χιούμορ τα σκοτεινά της κομμάτια και φτάνοντας βαθιά στις πιο ασυνείδητες σκέψεις της.

image2

Γιατί αποφάσισες να διαφοροποιηθείς από το πρωτότυπο κείμενο ;
Το φεστιβάλ προβλέπει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για κάθε παράσταση, οπότε πρακτικά φάνηκε ότι δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε ολόκληρο το κείμενο. Αυτό όμως δημιούργησε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση για το πως γίνεται να μεταμορφωθεί ένας μονόλογος, χωρίς να χάσει την ουσία του και την ομορφιά του αρχικού κειμένου.

Είναι ένα γυναικείο έργο ;
Η Λένα Κιτσοπούλου έχει την φοβερή ικανότητα να βάζει σε λόγια, σκέψεις και συναισθήματα που πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να αρθρώσουμε και να να μοιραστούμε. Το έργο λοιπόν δεν θα το χαρακτήριζα αποκλειστικά γυναικείο, αφού μιλάει για πράγματα με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί κάθε άνθρωπος.

image3

Η σκηνοθεσία απαιτεί συγκεκριμένες ικανότητες ή είναι θέμα εμπειρίας ;
Βρίσκομαι στην αρχή κι ακόμα ανακαλύπτω εμπειρικά τι απαιτεί η σκηνοθεσία. Σε κάθε πρόβα, ο ρόλος του σκηνοθέτη μου ζητάει κάτι καινούριο και απρόβλεπτο που, με ένα μαγικό τρόπο, μου δίνει ώθηση για να προχωρήσω μπροστά.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΔραματική Σχολή Τράγκα - Καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας
Επόμενο άρθροΑκρόαση από την Άννα Φόνσου και τον Κώστα Φέρρη