Συνέντευξη με το Δημήτρη Μπασλάμ για την παράσταση «Τα παπούτσια του βαρύτονου»

IMG_8584Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Πείτε μας λίγα λόγια για την πλοκή του έργου.
"Τα Παπούτσια του Βαρύτονου" είναι ένα μουσικό παραμύθι, που μας διηγείται την ιστορία του βαρύτονου Χαρίτονου Φουξ. Ο κύριος Χαρίτονος, λάτρης της τελειότητας και της απόλυτης ακρίβειας καλείται να συμμετέχει σε μια ξεχωριστή παράσταση και εκεί να αναμετρηθεί με τον μεγαλύτερό του φόβο: τη νότα κόντρα Λα. Ξεκινά λοιπόν, ένα ταξίδι αγωνίας και αμφισβήτησης, το οποίο του σωματοποιείται με ένα παράξενο πρήξιμο των ποδιών του. Γύρω του, τα οικεία του πρόσωπα, ο σοφός υποδηματοποιός κ. Λαυρέντης, ο πάντα αισιόδοξος δάσκαλος κ. Επίλεκτος, η οργανωτική κ. Ρίτα, η κ. Ήβη και το όμορφο ειδύλλιό τους, ο αυστηρός Μαέστρος κ. Αμφίσημος, προσπαθούν να τον κάνουν να ηρεμήσει και να καταλάβει τί του συμβαίνει. Ένα τρόπο τινά ταξίδι ενηλικίωσης για τον κ. Χαρίτονο με τις μεγάλες εμμονές του και τους ψυχαναγκασμούς του.

1

Ποιες είναι οι εντυπώσεις του κοινού από τις μέχρι τώρα παραστάσεις σας;
Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γιατί η παράσταση, καθ' όλην τη διαδρομή της από την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη,τη Δράμα, την Κοζάνη και τα Γιάννενα συγκινεί το κοινό με την καθαρότητα της φόρμας της και το κωμικοτραγικό της ιστορίας του κυρίου Χαρίτονου. Οι θεατές αντιδρούν με γέλιο και μια γλυκιά ενσυναίσθησης για τον κεντρικό ήρωα, πράγμα, που μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς, για να ταξιδέψουμε την παράσταση σε όλη την Ελλάδα.

IMG_8208

Απευθύνεστε στο «ψαγμένο» κοινό του θεάτρου ή πιστεύετε ότι είναι
μια παράσταση από την οποία κι ο μέσος σε θεατρική εμπειρία θεατής θα αποκομίσει κάτι; 

Η παράστασή μας απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, που θέλουν να ακούσουν
μια όμορφη ιστορία, αφηγούμενη με δημιουργικό τρόπο, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Μπορεί η φόρμα, που έχει επιλεγεί για την πραγμάτωση της παράστασης, αυτή η σύνθεση αφήγησης, μουσικής και κίνησης με δύο ερμηνευτές να μην είναι η συνήθης,
αλλά το κοινό ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει και κάτι διαφορετικό.

IMG_8239
Οι Έλληνες χορευτές σε τι επίπεδο βρίσκονται σε σχέση με τις άλλες χώρες;
Οι Έλληνες χορευτές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αντίστοιχους
δημιουργούς του εξωτερικού. Έχει δημιουργηθεί μια σειρά αξιόλογων σχολών,
με πλήρες πρόγραμμα σπουδών και εξαιρετικούς καθηγητές. Ακόμα και η έλλειψη μεγάλων ομάδων χοροθεάτρου στα κρατικά θέατρα τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει στη συσπείρωση και τη δημιουργία μικρών, αυτοδύναμων ομάδων που έχει η καθεμιά έχει το δικό της χαρακτήρα και παρουσιάζει με το ύφος και τις επιλογές της τα δικά της project.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροLadies Night Event στο Θέατρο Λαμπέτη!!!
Επόμενο άρθρο6ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» - Πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες