Συνέντευξη με τoν Πέτρο Σπυρόπουλο για την παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»

12242212_10207677268909204_1844269818_nΕπιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Ο Πέτρος Σπυρόπουλος ξεσηκώνει τους μικρούς μας φίλους στην εξαιρετική παιδική παράσταση «Είστε και Φαίνεστε» ως μάγκας Μπίλιας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε πρόβες για τα «Τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ι. Καμπανέλλη, που θα κάνουν πρεμιέρα την 1η Δεκέμβρη στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Με αφορμή την νέα αυτή παράσταση, ζητήσαμε να μας πει δύο λόγια για το τι μέλλει γενέσθαι…

Μίλησε μας για τον ρόλο σου στα "Τέσσερα πόδια του τραπεζιού";
Στα ¨Τέσσερα πόδια του τραπεζιού¨ ερμηνεύω το ρόλο του Μάνου, Βενιαμίν της οικογένειας Καβαλά. Όπως χαρακτηριστικά με περιγράφει ένα απ τα έξι αδέρφια μου στο έργο : «..είναι παθολογικά φασίστας. Όχι από ιδεολογία, από εγκεφαλική πάθηση ..!»

Ποια θέματα καυτηριάζει το έργο;
Είναι ένα έργο που παρουσιάζει τον κόσμο της κυρίαρχης κοινωνικά τάξης, μέσα απ την παιχνιδιάρικη διάθεση του Ι.Καμπανέλλη, διαλέγει εφτά αδέρφια να σφάζονται για την εξουσία. Μια θεία και έναν πατέρα σε κώμα.

Αγαπημένη ατάκα του έργου.
Μάλλον δεν έχω ακόμα ..περιμένω να δω μαζί με τον κόσμο ..

Με κάποιους από τους ηθοποιούς της παράστασης "Τέσσερα πόδια του τραπεζιού" συνεργάζεστε τα τελευταία χρόνια σε παιδικές παραστάσεις. Φαντάζομαι αυτή η σκηνική οικειότητα βοηθάει στην νέα συνεργασία...
Σίγουρα βοηθά το να γνωρίζεις έναν συνεργάτη από προηγούμενες δουλειές, γιατί μπορείς να έχεις αποκτήσει μια κοινή γλώσσα πάνω στη δουλειά. Πέρα από αυτό, είμαστε και πολύ καλοί φίλοι και αυτό είναι απλά υπέροχο!

Περιέγραψε μου μια σκηνή των παιδικών σου χρόνων που να έδειχνε ότι θα ασχοληθείς με το θέατρο;
Θυμάμαι τον εαυτό μου, γύρω στα δέκα, να περιγράφω όλη την ταινία «Κόναν» στον φίλο μου Γιωργάκη.

Πώς αισθάνεσαι εσύ ως νέος ηθοποιός στην Ελλάδα της κρίσης; Μπορεί ένας νέος άνθρωπος να ζήσει από την Τέχνη σήμερα;
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα, γενικά, είναι άσχημα, άλλα αυτή την περίοδο θέλω να είμαι αισιόδοξος για αυτό θα πω: "Τώρα ζούμε! Κανε αυτό που αγαπάς!"

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ