Συνέντευξη τύπου για την παράσταση "Νίκη" στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

16667265_1395011390562936_1234284983_oΑπό τον Κωνσταντίνο Πλατή
Φωτογραφίες: Νατάσα Βέλλιου

 

Παρευρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Νίκη», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις 17 Φεβρουαρίου και μπορούμε να πούμε ότι η πρώτη γεύση που πήραμε από τις δηλώσεις των συντελεστών μας έδωσε την εντύπωση ότι θα δούμε μια καλοδουλεμένη παράσταση με εξαιρετικούς  ηθοποιούς και το κυριότερο ένα θεατρικό έργο , το ποίο βασίζεται στο βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, κείμενο  του Χρήστου Χωμενίδη.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο σκηνοθέτης της παράστασης Σταμάτης Φασουλής ο οποίος ανέφερε ότι τέτοιου είδους παραστάσεις με 25 ηθοποιούς επί σκηνής και 10 άτομα που δεν φαίνονται, δύσκολα θα μπορούσε να υποστηρίξει άλλος χώρος εκτός από το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μια παράσταση με διάρκεια 2,5 - 3 ώρες.

Ανέφερε επίσης ότι το κοινό όμως, ως ο τελευταίος «σκηνοθέτης», θα είναι αυτό που με το γέλιο, το δάκρυ του και την κάθε του αντίδραση θα  δώσει τη τελική μορφή της παράστασης και  εξήρε τη συμβολή όλων των συντελεστών.

Ο Στέλιος Μάινας επισήμανε ότι η ιστορία καταπιάνεται με μια ελληνική οικογένεια και την πορεία της στο πέρασμα του χρόνου από το 1919 και μετά, δίνοντας στο θεατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει όλα τα ηθογραφικά στοιχεία της εποχής αλλά βεβαίως και τις κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις εκείνης της περιόδου.

H Ντένη Βαχλιώτη ανέφερε ότι για τις ανάγκες της παράστασης θα χρησιμοποιηθούν πάνω από  400 κουστούμια.

Την παράσταση, όπως μας είπε ο συγγραφέας του έργου, Χρήστος Χωμενίδης μετά από ερώτηση που του απευθύναμε,  μπορούν να τη παρακολουθήσουν όλες οι ηλικίες από 10  χρονών και άνω και υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από Γυμνάσια και Λύκεια.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα Ξανθή Ταβουλαρέα
Επόμενο άρθροΟι μέρες αφηγούνται | Βραδιές ανάγνωσης και ραδιοφώνου στο ΙΜΚ με τον Eduardo Galeano