Συνέντευξη τύπου για την παράσταση "Όλη η Ελλάδα για το Μίκη"

   press_mikis_photo_3

Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

6 & 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΩΡΑ: 8:30μμ

 

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο Olive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, με θέα την Ακρόπολη, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ιστορικής παράστασης – αφιέρωμα στο χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ. Εκπρόσωποι τύπου, συντελεστές καθώς και οι χορηγοί της εκδήλωσης παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στην αίθουσα Χρ. Λαμπράκης, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

Στο πάνελ το λόγο πήραν οι βασικοί συντελεστές της παράστασης Γιώργος Λιάνης, Σοφία Σπυράτου, Παναγής Μπαρμπάτης και Γιώργος Μπλάνας οι οποίοι μαζί με τον Μιχάλη Αδάμ  ανέλαβαν να υλοποιήσουν την επιθυμία του  Μίκη Θεοδωράκη για τη δημιουργία μιας ιστορικής παράστασης που θα αποδίδει  τα αριστουργήματα  του μεγάλου μας συνθέτη σε νέα ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα και χορωδία.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Προκόπη Παυλόπουλου και με τη χορηγική υποστήριξη των εταιρειών AEGEAN OIL, INTERAMERICAN, TOYOTA και Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας μεταξύ αλλων θα περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες Επιτάφιο, Αξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπάρμπάτη.

1_press_mikis

Στο κείμενο του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα και ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων που κλείνουν τα τραγούδια της.

Εκτός από τους σολίστ και τη Συμφωνική Μαντολινάτα που έχει δημιουργηθεί  για τις ανάγκες της παράστασης, οι 300 περίπου χορωδοί που θα συμμετάσχουν σε αυτό το ιστορικό πολιτιστικό γεγονός προέρχονται από τις εξής χορωδίες:

Χορωδία San Giacomo Δήμου Κέρκυρας Διευθυντής Χορωδίας: Antoniy Ivanov 

Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Διευθυντής Χορωδίας: Δημήτριος Καρβούνης     Χορωδία Δήμου Αργοστολίου ΚΕΔΗΚΕ Διευθυντής Χορωδίας: Άγγελος Μουρελάτος

Χορωδία Οpus Femina Δήμου Κορινθίων Διευθυντής Χορωδίας: Φάλεια Παπαγιαννοπούλου      Χορωδία Ορφέας Τρίπολης Διευθυντής Χορωδίας: Χριστίνα Αθανασοπούλου                                                                                Χορωδία Χίου Διευθυντής Χορωδίας: Ελευθερία Λυκοπάντη                                                                            Χορωδία Πολ. Συλλόγου ‘’Αμύντας’’ Φλώρινας Διευθυντής Χορωδίας: Ξένια Τσαβκοπούλου  Χορωδία Δήμου Αγ. Παρασκευής Διευθυντής Χορωδίας: Χρήστος Κουτσονίκας  

Χορωδία Νέων Δήμου Κηφισιάς Διευθυντής Χορωδίας: Θανάσης Αρβανίτης  

Χορωδία και Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών Διευθυντής Χορωδίας: Παναγής Μπαρμπάτης

Τα κείμενα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παππαδοπούλου.

Συμμετέχουν οι Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός

Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με την ηθοποιό Μάγδα Κόρπη
Επόμενο άρθροΔιάδραση και Σύγχρονη Βρετανική Δραματουργία |Σεμινάριο στον Κινητήρα από την Ιόλη Ανδρεάδη και τη Μελίνα Θεοχαρίδου