Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα σε ακρόαση για θεατρική παραγωγή την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και ο σκηνοθέτης Πάρις Μέξης καλούν σε ακρόαση, γυναίκες και άντρες ηθοποιούς για τη δημιουργία και παρουσίαση της παράστασης «Ο Γλάρος Ιωνάθαν» που θα βασίζεται στο βιβλίο «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του Ρίτσαρντ Μπαχ την Τρίτη 28 Ιουλίου με επαναληπτική ημερομηνία την Πέμπτη 30 Ιουλίου, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Ο χώρος διεξαγωγής των ακροάσεων είναι η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107).

Οι πρόβες θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 24 Αυγούστου έως και 14 Οκτωβρίου 2015.

Η παράσταση, διάρκειας μίας περίπου ώρας, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής περιόδου της Στέγης 2015-16 και θα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 8-108 ετών που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο θέατρο όπως ασθενείς, ηλικιωμένοι, έγκλειστοι, κάτοικοι απομακρυσμένων ή ακριτικών περιοχών κ.λπ. και δύναται να πραγματοποιηθεί σε σχολεία, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, φυλακές, καταυλισμούς κάθε είδους, δημόσιους χώρους, βιβλιοθήκες κ.λπ. αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους της Στέγης.

Παραστάσεις θα πραγματοποιούνται έως 4 φορές την εβδομάδα, συνήθως στο χρονικό διάστημα πρωί-απόγευμα με εξαίρεση κάποιες βραδινές παραστάσεις που όμως θα κανονιστούν σε συνάρτηση με το πρόγραμμα των ηθοποιών.

Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και μία πρόσφατη φωτογραφία. Αιτήσεις ενδιαφέροντος θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, ενώ απαντήσεις για την ώρα του προκαθορισμένου ραντεβού για την ακρόαση θα δοθούν τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν το κείμενο που ακολουθεί παρακάτω* και ένα παραδοσιακό τραγούδι (οποιασδήποτε χώρας ή κουλτούρας), το οποίο μπορούν να τραγουδήσουν με ή χωρίς συνοδεία φορητού μουσικού οργάνου (συμπεριλαμβανομένων και των κρουστών) που όμως θα πρέπει να φέρουν και να παίζουν οι ίδιοι.

Αποστολή βιογραφικού-φωτογραφίας: [email protected]

* Κείμενο:

Γλάροι.

Στεγανόποδα πτηνά, τα οποία κατατάσσονται στην οικογένεια των λαριδών. Ο γλάρος έχει σώμα ατρακτοειδές και φτερούγες πολύ μακριές και μυτερές. Τα πόδια του έχουν τέσσερα δάχτυλα το καθένα, από τα οποία τα τρία συνδέονται με νηκτική μεμβράνη. Παρόλο που έχει αρκετή αντοχή στο πέταγμα του, δεν είναι πολύ γρήγορος (οι αποστάσεις που διανύει είναι συνήθως αντίθετες από τον άνεμο). Έχει την ικανότητα να επιπλέει πάνω στο νερό ενώ κολυμπά με ευκολία αλλά και κινείται γρήγορα στο έδαφος. Ζει συνήθως σε πολυάριθμες ομάδες κοντά στις θαλάσσιες ακτές, γιατί εκεί μπορεί να βρει πιο εύκολα τροφή.

Προηγούμενο άρθροΤο ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» τον Γιώργο Βελέντζα
Επόμενο άρθροΤα κείμενα των Φιλίππων-Θεατρικά έργα και κείμενα που γράφτηκαν για το Φεστιβάλ Φιλίππων και παρουσιάστηκαν την περίοδο 2009-2014