Συνάντηση για  Δημιουργία Φορέα Σκηνοθετών Δημιουργών Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών

Η Κίνηση Σκηνοθετών – Δημιουργών καλεί σε μια συζήτηση με στόχο την δημιουργία ενός φορέα που θα περιλαμβάνει τους Σκηνοθέτες  που δραστηριοποιούνται σε έναν ευρύ χώρο, αυτόν της παραγωγής Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών, ώστε   να καλυφθεί το μεγάλο κενό στη γνήσια συλλογική έκφραση των σκηνοθετών, και να ανταποκριθούμε στις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν από το επάγγελμα του σκηνοθέτη.

Είναι μια πρωτοβουλία που συγκροτείται από συναδέλφους, πρώην μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, νέους συναδέλφους, αλλά και παλαιότερους που δεν είχαν συμμετοχή στην ΕΕΣ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Οι όροι παραγωγής και διανομής του έργου μας και τα δικαιώματά μας συνεχίζουν να είναι σε καθεστώς επισφάλειας. Αυτή  η πραγματικότητα δημιουργεί την ανάγκη όλοι μαζί να βρεθούμε σε ένα φορέα  προβολής και υπεράσπισης των πνευματικών,  επαγγελματικών  και άλλων δικαιωμάτων των Σκηνοθετών –Δημιουργών, ώστε να αγωνιστούμε  

-  για   τη βελτίωση των όρων εργασίας και συνθηκών παραγωγής και διάδοσης του πνευματικού μας έργου,

-  για  την αναβαθμισμένη προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των σκηνοθετών - δημιουργών,

-  για την απρόσκοπτη ενασχόληση με καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και επαγγελματικά ζητήματα,

-  για την περαιτέρω καθιέρωση της τέχνης μας στον σπουδαίο κοινωνικό της ρόλο.

Ταυτόχρονα θα κινητοποιείται, για την χωρίς συμβιβασμούς, πλήρη  κατοχύρωση της καλλιτεχνικής έκφρασης των μελών του τόσο στην κοινωνία, αλλά και τους καλλιτεχνικούς φορείς και θεσμούς που ασχολούνται με τον Πολιτισμό στην Ελλάδα.

Αναζητούμε και θέλουμε έναν φορέα, ανοιχτό, φιλόξενο, συλλογικό, δημοκρατικό και διεκδικητικό με ελεύθερη και συμμετοχική παρουσία των μελών του.  Με λειτουργία τομέων για το Θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ντοκιμαντέρ, την μικρού μήκους. Να παλεύει για να υπάρχει καλλιτεχνική Δημιουργία και κρατική στήριξη.

Σε αυτήν την κατεύθυνση και με αυτά τα επίδικα καλούμε όλους του Σκηνοθέτες – Δημιουργούς σε μια ανοιχτή συζήτηση που θα μας οδηγήσει στην δημιουργία ενός νέου φορέα και  θα διασφαλίζει όλα τα παραπάνω και θα υπερασπίζεται την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Σάββατο 28 Μαΐου, ώρα 11 στον κινηματογράφο «Τριανόν»

Κίνηση Σκηνοθετών - Δημιουργών Οπτικοακουστικών και Παραστατικών Τεχνών