Συνάντηση της Διοίκησης και  Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ΚΘΒΕ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Στρατή

Δημοσθένης Δώδος (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.ΚΘΒΕ)- Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΒΘΕ)- Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)- Κωνσταντίνος Στρατής (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού)- Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ)-  Έφη Γιαννοπούλου (Συνεργάτης Υπουργείου) –Κωνσταντία Παπαποστόλου (Διοικητική -Οικονομική Διευθύντρια ΚΘΒΕ)

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Θέατρο συνάντηση του  Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Στρατή με τη Διοίκηση και  Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στην οποία παρέστησαν ο Προέδρος ΔΣ, κ. Άρης Στυλιανού, o Aντιπρόεδρος ΔΣ κ. Δημοσθένης Δώδος,  η Διοικητική - Οικονομική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ, κα Κωνσταντία Παπαποστόλου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, κ. Γιάννης Αναστασάκης και η Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια Μαρία Τσιμά.

Ο Κωνσταντίνος Στρατής (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη Διοίκηση και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι εκπρόσωποι του  ΚΘΒΕ αναφέρθηκαν στη σημασία της οικονομικής και ηθικής στήριξης αλλά και στο έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει δείξει η πολιτεία για το ΚΘΒΕ. Παράλληλα, σημειώθηκε η επιτυχημένη προσπάθεια της ορθής οικονομικής διαχείρισης του θεάτρου που οδήγησε στη σημαντική μείωση του χρέους από τον Αύγουστο του 2015, που ανέλαβε η νέα Διοίκηση και Διεύθυνση.

Ο Κωνσταντίνος Στρατής (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη Διοίκηση και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού ανανέωσε τη δέσμευση  του ΥΠΠΟΑ για τη στήριξη του Θεάτρου και ενημερώθηκε για το  πολύπλευρο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς και για την κοινωνική πολιτική η οποία έχει αναδειχθεί με μια σειρά από δράσεις, όπως η εφαρμογή μειωμένης τιμολογιακής πολιτικής, η δωρεάν είσοδος για ανέργους αλλά και, πρώτη φορά φέτος, για ΑμΕΑ καθώς και η πραγματοποίηση πολλών παραστάσεων, δράσεων και εργαστηρίων σε παιδιατρικές κλινικές, φυλακές και δομές φιλοξενίας προσφύγων.

 

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση από το θέατρο Αργώ για άντρα ηθοποιό
Επόμενο άρθροΑιτήσεις συμμετοχής για το φεστιβάλ "Η Νοσταλγία στον 19ο αιώνα" στο θέατρο Rabbithole