Συνέντευξη με τον Μάκη Παπαδημητράτο για την παράσταση «Δε Variéte Vol. 3»

Επιμέλεια συνέντευξης: Ναντίν Αθανασίου
Photo credits: Γιώργος Σγουρός

Σε συναντούμε φέτος στο «Δε Variéte Vol. 3» και όπως φαίνεται η σχέση σου με τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο έχει πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο. Τι είναι αυτό που διατηρεί άσβεστη τη φλόγα σε αυτό το bromance; Για να συνεχιστεί μια συνεργασία μέσα στο χρόνο χρειάζεται  αλληλοεκτίμηση, αλλά και η απόφαση των δύο να συνεργαστούν. Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που θα προκύψουν στο στήσιμο μιας τόσο μεγάλης παραγωγής όπως το Δε Variete. Με τον Αντώνη κάναμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, τρία Δε Variete και δύο μικρού μήκους ταινίες. Όταν λέω κάναμε, εννοώ πως κάναμε τους παραγωγούς, τους συγγραφείς, τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και πολλές άλλες ειδικότητες του θεάτρου και του σινεμά... Έχουμε τραβήξει πολύ κουπί μαζί και έχουμε ψηθεί σε δύσκολες συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο στην επικοινωνία, αλλά και την σχέση μας, η οποία δεν ξεκίνησε με το “Δε Variete beta” τον Ιούνιο του 2014. Δέκα χρόνια πριν έπαιζε στον “Τσίου...” και δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνιστούσε στο SexShopTV.

Ήσουν μαθητής του Γιώργου Κιμούλη στη δραματική σχολή. Σου είχε πει κάτι τότε για τη μετέπειτα πορεία σου;
Η σχολή του τότε, ήταν κάτι μοναδικό και νοιώθω τυχερός που την περίοδο, που φοίτησα είχα μια τέτοια επιλογή. Σπουδαίος δάσκαλος, που του χρωστάω πολλά. Οι μεταξύ μας σχέσεις ήταν πολύ έντονες ή θα ήταν πολύ καλές ή θα ήταν πολύ κακές. Τρία χρόνια μαζί του με πολύ έντονα συναισθήματα, που πια θυμάμαι μόνο τα όμορφα που ήταν και τα περισσότερα. Δεν θυμάμαι κάτι σε μορφή προφητείας πάντως.

 

 

Σου αρέσει περισσότερο να κάνεις τον κόσμο να γελάει ή να προβληματίζεται;
Μου αρέσουν και τα δύο. Δεν ξέρω ποιο περισσότερο ή λιγότερο. Σε αυτά που κάνω πάντα υπάρχουν και τα δύο. Στις αναλογίες είναι το θέμα, πόσο θα πέσει παραπάνω. Ίσως έχει να κάνει με την φάση που βρίσκομαι όταν γράφω.

 

Να περιμένουμε και «Δε Variéte Vol. 4»;
Τώρα είμαστε στο Δε Variéte Vol.3 και σκέφτομαι μόνο αυτό. Είναι ίσως το καλύτερό μας και θέλω να το απολαύσω. Αλλά αφού ρωτάς, θα σου πω πως το θεωρώ πολύ πιθανό στο μέλλον το Δε Variéte Vol.4 γιατί το Δε Variéte είναι ένα πεδίο απόλυτης ελευθερίας για μένα, που περνάω καλά, έχω αξιαγάπητους συνεργάτες και εξελίσσομαι μαζί τους στην γραφή, στην σκηνοθεσία και την υποκριτική.

Έχεις κάνει και μια ταινία, να δεις, πως τη λένε… (γέλιο)
Έχω κάνει δύο μεγάλου μήκους ταινίες. Τον “Τσίου...” το 2005 και τους “Κλέφτες” το 2007.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έχει δει μία από αυτές, έχει δει τον “Τσίου...” και βασικά γι’ αυτήν έγινα γνωστός. Το πέρασμά μου από την μεγάλη οθόνη ήταν σύντομο και το θυμάμαι σαν κάτι δυνατό και δημιουργικό. Είναι όμορφο να κάνεις ταινίες. Στο μέλλον θα το επιχειρήσω ξανά.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΛύκειο Επιδαύρου 2018 – Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν!
Επόμενο άρθροΑκρόαση από το θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής για αγόρι 12-13 ετών