Συνέντευξη Τύπου της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής "Βασίλης Διαμαντόπουλος" στη Θεσσαλονίκη

              

     ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

 ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ»

Μιχάλης Συριόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής: «Στόχος μας οι απόφοιτοι μας να απασχολούνται σε θέατρα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με επαγγελματικές παραστάσεις που θα «γεννιούνται» εντός της σχολής»

Την ετήσια συνέντευξη Τύπου με το πέρας του φετινού και εν όψει του νέου διδακτικού έτους 2017-2018, έδωσαν χθες, Δευτέρα 19 Ιουνίου, στην αίθουσα παρουσιάσεων της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Βασίλης Διαμαντόπουλος, επί της οδού Εγνατίας 45 στη Θεσσαλονίκη, τα νέα διευθυντικά στελέχη της σχολής, κ. Μιχάλης Συριόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής και κ. Θωμάς Βελισσάρης, διευθυντής σπουδών.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, οι δυο διευθύνοντες, έκαναν αναφορά στην συνεργασία τους, στο πρόγραμμα σπουδών, στις καινοτόμες δράσεις καθώς και στα νέα προνόμια που μπορούν να απολαμβάνουν πλέον, οι απόφοιτοι της σχολής.

Συγκεκριμένα ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Μιχάλης Συριόπουλος, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο του αείμνηστου θεατράνθρωπου Βασίλη Διαμαντόπουλου, ανακοίνωσε την συστέγαση για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, τεσσάρων θεατρικών εργαστηρίων (εργαστήρι διετούς φοιτήσεως Βασίλης Διαμαντόπουλος, εργαστήρι «Εταιρότητα» του Θωμά Βελισσάρη, εργαστήρι θεάτρου της κ. Βαρβαρας Δουμανίδου και το δικό του) καθώς και τον εμπλουτισμό του ήδη έμπειρου διδακτικού προσωπικού με επιπλέον νέους καθηγητές. Δυο ακόμα καινοτομίες της σχολής είναι η ίδρυση ενός παιδικού υπό την κ. Φούλη Σγουρού και ενός εφηβικού εργαστηρίου, υπό την κ. Δόμνα Χουρνατζίδου.

Ταυτόχρονα χαιρέτισε την συνεργασία της σχολής με τον νέο διευθυντή σπουδών κ. Θωμά Βελισσάρη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και τονίζοντας την σημασία που έχει η σύνθεση και η ένωση των καθηγητών της σχολής, προκειμένου να υπάρξει πλέον ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, που σφραγίζουν την ταυτότητα της.

«Θέλουμε η σχολή μας να γεννά παραστάσεις και ηθοποιούς που θα απασχολούνται σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό το φυτώριο θεατρικής Τέχνης, θα προκύψει μέσα από ένα  όμορφο περιβάλλον, που θα παρέχει στους σπουδαστές μας, τον αρτιότερο εξοπλισμό και το πιο ανοιχτόμυαλο ανθρώπινο δυναμικό» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο διευθυντής σπουδών κ. Θωμάς Βελισσάρης από την πλευρά του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα της επικοινωνίας, μέσα από σημεία αναφοράς, όπως ο μεγάλος δάσκαλος Βασίλης Διαμαντόπουλος, που άφησε πίσω του μια σχολή, ένα πλαίσιο δημιουργίας με υψηλό ήθος και τον δρόμο του οποίου καλούνται οι διδάσκοντες στην σχολή να ακολουθήσουν. «Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή, αποτελεί ένα τέτοιο ισχυρό σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο κ. Βελισσάρης, τονίζοντας ότι η συμπόρευση με τον κ. Συριόπουλο ανοίγει νέους ορίζοντες για την σχολή και τους σπουδαστές της.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο. κ. Βελισσάρης αναφέρθηκε επίσης στο νέο και εξαιρετικά σημαντικό προνόμιο που δίνει από φέτος η σχολή στους αποφοίτους της Θεσσαλονίκης, με την δωρεάν παροχή ενός μονοετούς μεταπτυχιακού απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και την συμμέτοχη τους σε αμειβόμενες παραστάσεις, που θα λάβουν χώρα σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν παλαιότεροι απόφοιτοι της σχολής καθώς και το σύνολο σχεδόν των καθηγητών της σχολής, που είναι οι παρακάτω:

Ελεονώρα Αϊβαζίδου

Βασιλική Αλεξίου

Θεανώ Αμοιρίδου

Πόλυ Βόϊκου

Μελίνα Γαρμπή

Γιάννης Γκροσδάνης

Πάνος Δεληνικόπουλος

Ελένη Δημοπούλου

Βαρβάρα Δουμανίδου

Νίκος Μαραγκόπουλος

Ιωάννης Μάρτος

Κατερίνα Μαυροφρύδου

Ελσα Μουρατίδου

Ζαφείρης Νικήτας

Δανάη Πανά

Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Ηλίας Παπαδόπουλος

Γιάννης Παρασκευόπουλος

Χρήστος Στυλιανού

Ευανθία Σωφρονιδου

Χρύσα Τουμανίδου

Μαριάνθη Ψωματάκη

Προηγούμενο άρθροΒιωματικό εργαστήρι στη Λακωνία από το Θέατρο Της Ημέρας για την παγκόσμια μέρα κατά των εξαρτήσεων
Επόμενο άρθροΣεμινάριο παραμυθιού με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου