Συνέντευξη με την ηθοποιό Νικόλ Χριστοδούλου για την παράσταση «Νόμοι της έλξης»

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πλατής

Πείτε μας δύο λόγια για την παράσταση.

Με έναν άμεσο χιουμοριστικό τρόπο, χωρίς ταμπού και βασισμένο στον τρόπο επικοινωνίας των νέων σήμερα, το έργο φέρνει στο φως το είναι και το φαίνεσθαι της εποχής, τις συμπλεγματικές συμπεριφορές, τις ανασφάλειες, τις επιφανειακές σχέσεις και την δυσκολία που υπάρχει στην εποχή μας να "συνδεθούμε" μεταξύ μας πιο ουσιαστικά στις σχέσεις μας, και πολλούς ακόμα προβληματισμούς των ημερών.

Ποιός είναι ο δικός σας ρόλος;

Εγώ είμαι η Αλίκη. Μία κοπέλα που εκ πρώτης όψεως δείχνει μπλαζέ και ότι πατάει γερά στα πόδια της, ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν αλλά στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ανασφάλειες και ανικανοποίητες επιθυμίες. Χαομένη χωρίς ούτε η ίδια να ξέρει πού ανήκει και τί θέλει..

Τι σας οδήγησε στο θέατρο;

Από πολύ μικρή ασχολούμουν με το θέατρο ως χόμπι. Όσο μεγάλωνα και τελείωνα μία σχολή που ένιωθα ότι δε με γεμίζει (Χημεία) και συνέχιζα ερασιτεχνικά με το θέατρο έβλεπα την αντίθεση στο πώς ένιωθα. Έσπρωχνα τον χρόνο για να ξαναπάω στο θέατρο και να νιώσω απελευθερωμένη. Αυτό που με έλκυε πραγματικά ήταν ότι ένιωθα πως μπορώ μέσα σε μια ζωή να ζήσω τόσες διαφορετικές ζωές, να μπω στα παπούτσια διαφορετικών ανθρώπων και ψυχοσυνθέσεων χωρίς να πρέπει εν τέλει να "υποστώ τις συνέπειες".  Μπορούσα να βιώσω πώς νιώθει ένας θύτης ή ένα θύμα αλλά όχι στ' αλήθεια. Μπορούσα να βιώσω άλλες εποχές, άλλες πραγματικότητες, άλλες ποιότητες σχέσεων (πιθανόν τοξικές), εγκλωβισμό, να φτάσω στο χείλος του γκρεμού αλλά όχι στ' αλήθεια. Είναι μια διαδικασία όπου παίζεις με τα όρια σου, δοκιμάζεις και δοκιμάζεσαι και κάνεις συνεργό και τον θεατή.. να δοκιμαστεί κι αυτός μέσω της ταύτισης. Να έρθει κι αυτός σε επαφή με τα σκοτεινά του σημεία, ώστε να τα υπερβεί. Στο τέλος της μέρας όμως, πάντα θα γυρίζω στη ζωή μου, στο σπίτι μου, στην δική μου πραγματικότητα. Μου φαίνεται υπερδύναμη.. και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.  Πληρότητα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας με 5 λέξεις;

Διερευνητική, δραστήρια, ανυπόμονη, και σίγουρα ονειροπόλα. Ενθουσιάζομαι εύκολα και απογοητεύομαι εύκολα.

Τι σας κάνει να χαμογελάτε και τι σας θυμώνει στην καθημερινότητά σας;

Θα χαμογελάσω με ένα γλυκό μήνυμα, με ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από ανθρώπους που αγαπώ απλά επειδή τους ήρθα στο μυαλό, με μία έκπληξη, με μια αγκαλιά, με ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο που θα μου θυμίσει μια ωραία μου στιγμή..Θυμώνω πολύ όποτε νιώθω ότι δε με σέβονται και με υποτιμούν.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθρο"Έφυγε" ο ηθοποιός Κώστας Κλεφτόγιαννης
Επόμενο άρθροΑΦΗΝΩ ΙΧΝΗ - 1o Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους