Συνέντευξη με την Ιζαμπέλλα Φούλοπ για την παράσταση "Ναπολεοντία"

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πλατής

Πες μας λίγα λόγια για το ρόλο σου και στοιχεία εκείνα που σου τράβηξαν το ενδιαφέρον.
Η Ναπολεοντία είναι μια νέα γυναίκα που θέλει να ζήσει την καινούρια ζωή που ανοίγεται μπροστά της, να ερωτευτεί, να χορέψει. Είναι συναισθηματική και την χαρακτηρίζει ένα αίσθημα δικαίου. Αυτό που με γοητεύει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο έργο είναι η ιδιαίτερη γλώσσα του κειμένου και το λεπτό και εύστοχο χιούμορ του.

Το ότι είσαι η νεότερη και με τη μικρότερη εμπειρία σε σχέση με τους άλλους ηθοποιούς ήταν κάτι που σε δυσκόλεψε στη διάρκεια των προβών;
Καθόλου! Ίσα ίσα, το να δουλεύεις με ανθρώπους με μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα είναι μια ευκαιρία να μάθεις. Νιώθω πολύ τυχερή που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και που δουλεύω με τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες!

Αντιμετώπισες δυσκολίες με τη γλώσσα του κειμένου;
Σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο να μάθεις τα λόγια σου και να μπεις σε μια συναισθηματική κατάσταση, όταν η γλώσσα του κειμένου είναι διαφορετική από αυτή που έχεις συνηθίσει στην καθημερινότητά σου. Αλλά όπως είπα, ήταν και κάτι το οποίο με γοήτευσε απο την πρώτη ανάγνωση.

Έχεις δουλέψει ήδη και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Τι προτιμάς περισσότερο και γιατί;
Αγαπώ την δουλειά μου σε κάθε έκφανση της. Εύχομαι να έχω την τύχη κάθε χρόνο να μπορώ να κάνω και τα δύο. Λατρεύω την επαφή και την ενέργεια του ζωντανού κοινού, αλλά παράλληλα λατρεύω και την μαγεία της κάμερας.

Τα ιστορικά στοιχεία της παράστασης σου άλλαξαν την εικόνα που είχες για τους ήρωες του '21 ;
Αυτό που συνειδητοποίησα είναι πως οι ήρωες του ’21 δεν ήταν ο Ηρακλής ή ο Superman. Ήταν άνθρωποι σαν τον μπαμπά μου, τον παππού μου, τους φίλους μου, που ζούσαν στις πόλεις, στα βουνά, φτωχοί και αγανακτισμένοι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους για να μπορούν να ζουν οι επόμενες γενιές ελεύθερες. Και αυτό ακριβώς έκαναν.

Έχεις κάποια επόμενα σχέδια;
Αυτόν τον καιρό παράλληλα με τις πρόβες και όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος μου, επεξεργάζομαι το σενάριο μιας νέας ταινίας μικρού μήκους, την οποία εύχομαι να μπορέσω να την ολοκληρώσω μέσα στον επόμενο χρόνο. Επίσης, η προηγούμενη ταινία μου “Let’s See What’s Next” δημοσιοποιήθηκε μόλις στο YouTube!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΣινεμά εκτός Στέγης | Οι Όρνιθες του Μπάμπη Μακρίδη στον θερινό Στέλλα
Επόμενο άρθροΝέο τμήμα στον Α’ ΚΥΚΛΟ λόγω μεγάλης συμμετοχής στο Masterclass Υποκριτικής με τον Θωμά Μοσχόπουλο στο θέατρο ΠΟΡΤΑ