Συνέντευξη με τον Ευαγόρα Θεοδοσίου για την παράσταση "Τρία ζευγάρια κάθονταν"

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Τι ενδιαφέρον βρήκες στο ρόλο σου; 
Ο ρόλος μου (ο Δημήτρης) δεν είναι βγαλμένος ούτε από κάποιο παραμύθι με γοργόνες και δράκους, ούτε από ένα ανύπαρκτο ουτοπικό κόσμο βγαλμένο από το μυαλό κάποιου συγγραφέα. Είναι ένας άνθρωπος καθημερινός που συναντούμε στο δρόμο, στην δουλειά, στο περίπτερο. Είναι ένας  άνθρωπος καταπιεσμένος από τον γάμο του που βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά μιας άλλης γυναίκας αψηφώντας τις συνέπειες. Και αυτό είναι το σημείο που με γοήτευσε. Να δείξω στον θεατή μέσα από τα πάθη του Δημήτρη τα προβλήματα που ίσως τον απασχολούν.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάνει καλό η απιστία σε μια σχέση;
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και γι' αυτό δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα σε αυτήν την ερώτηση. Κάποιος θα έλεγε ότι μπορεί να έκανε και καλό και κάποιος θα ήταν κάθετος στο όχι. Όσον αφορά την δικιά μου γνώμη είμαι στο όχι γιατί από την στιγμή που σε ελκύει  ένα άλλο άτομο πάει να πει ότι δεν σε ενδιαφέρει η σχέση σου.

Η κωμωδία είναι πιο δύσκολη από το δράμα και γιατί;
Έχεις πέσει και εσύ στην παγίδα του τι είναι εύκολο και τι δύσκολο. Όλα τα είδη της υποκριτικής είναι δύσκολα.  Το κάθε είδος έχει και διαφορετικό μονοπάτι  που το μόνο κοινό που έχουν είναι η αλήθεια.

Τι ρόλους θα ήθελες να ερμηνεύσεις στο μέλλον;
Οποιοσδήποτε ρόλος έχει μία υπόσταση. Οποιοσδήποτε ρόλος έχει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα και είναι ωραία δοσμένος πάνω στο χαρτί είναι για μένα πρόκληση και θα ήθελα να το ερμηνεύσω.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ